طرج سرکوبگرانه و ارتجاعی بدحجابی جریمه های سنگین برای زنان، و رشد تضادهای باندهای حکومتی

طرح سرکوبگرانه ای که تحت عنوان مبارزه با بدحجابی در سراسر کشور اجرا می شود بر شدت شقه و شکاف در رأس حاکمیت افزوده است. همپای سرکوب سنگین و ارتجاعی به زنان آزاده و دست باز دادن به اراذل و اوباشی که تحت نام «بسیجی» و یا «لباس شخصی ها» احمدی نژاد با مانوری ابلهانه سخنانی خلاف طرح گفت و به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر « در یک برنامه تلویزیونی در روز ۲۳ خرداد روش‌های برخورد با آن‌چه که بدحجابی در کشور نامیده می‌شود را نادرست»  این خبرگزاری افزود: « آقای احمدی‌نژاد روش‌های موجود در زمینه برخورد با «بدحجابی» را مورد قبول دولت ندانسته و گفته بود که تا آن‌جایی که بتواند با این موضوع برخورد و آن را کنترل خواهد کرد. پیش‌تر آقای احمدی‌نژاد در دوره تبلیغات انتخاباتی نخستین دوره ریاست جمهوری خود در سال ۱۳۸۴ گفته بود که «مشکل ما از لباس پوشیدن جوانان یا دو تار موی دختران نیست.»

سحام نیوز در این رابطه نوشته است: « طرح «عفاف و حجاب» با عنوان «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» از نخستین سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در دولت نهم اجرایی شد و وزارت کشور ستادی برای این کار تشکیل داد.

در واکنش به سخنان آقای احمدی‌نژاد که یکشنبه ۲۳ خرداد از تلویزیون پخش شد، محمد تقی رهبر، رییس مجمع نمایندگان روحانی مجلس، احمدی‌نژاد را متهم کرد که به «بی بند و بارها» چراغ سبز نشان داده است.

آقای رهبر با اعلام این‌که «بازتاب گفت و گوی تلویزیونی رئیس‌جمهوری در قم بسیار منفی بود» به واکنش مراجع نسبت به آقای احمدی‌نژاد اشاره می‌کند.

برخی مراجع از جمله آیت‌الله صافی گلپایگانی و آیت‌الله مکارم شیرازی از اجرا نشدن طرح حجاب و عفاف انتقاد کرده و بهبود وضعیت حجاب را در حیطه کاری دولت دانسته‌اند.

رئیس‌جمهور دستور دهد تا برخورد نشود

حسین ابراهیمی، نماینده اصولگرای مجلس، در واکنش به سخنان احمدی‌نژاد گفت: اگر رئیس‌جمهوری مخالف این برخوردها هستند، امر کنند تا دیگر انجام نشود.

آقای ابراهیمی با تاکید بر این که رئیس‌جمهور که رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی هم هست، مصوبه این شورا درمورد برخورد با بدحجابی را به وزیر کشور ابلاغ کرده، گفت: پس چطور دولت می‌گوید که این برخورد‌ها از سوی دولت نیست.

داریوش داریوش قنبری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، هم معتقد است که وزیر کشور منصوب رئیس‌‌جمهوری است و نمی‌شود گفت دستورالعمل‌های وزارت کشور مستقل از دولت است.

این نماینده مجلس براین باور است که چون برخوردهای انتظامی در زمینه حجاب می‌تواند تاثیر منفی بر جایگاه اجتماعی آقای احمدی‌نژاد داشته باشد، رئیس‌جمهوری با این اظهارات خود را مبرا می‌کند و این‌گونه جلوه می‌دهد که با این اقدامات مخالف است و مسئولیت کار را نمی‌پذیرد.

علی مطهری، نماینده اصولگرای تهران در مجلس و منتقد دولت، در واکنش به سخنان احمدی‌نژاد درمورد حجاب گفت: این حرف‌ها نشانه تاثیر مشایی بر احمدی‌نژاد است.

اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر احمدی‌نژاد، گفته بود: این‌که با انتشار عکس ماشین افراد می‌خواهند برخورد با مزاحمین نوامیس را نشان دهند خود اشاعه فساد است و باید به نحوی عمل کنیم که این اتفاق نیفتد».

 

سحام نیوز افزود: «براساس تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

اگرچه محمود ذوقی، دادستان عمومی و انقلاب مشهد، گفته است که مبلغ جریمه‌های مربوط به بدحجابی در سال جدید تا مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

نیروی انتظامی در موارد متعددی در اجرای طرح «ارتقای امنیت اجتماعی»، به خشونت متوسل شده‌ است. رفتار خشونت‌آمیز نیروی انتظامی در برخورد با متهمان، توسط رسانه‌های خارجی و مردم عادی تصویربرداری و پخش شده‌است».

در اینجا یک برگه از انواع برگه های جریمه را ملاحظه می کنید