ایان کلی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نسبت به سرکوب قیام سراسری مردم ایران ابراز نگرانی کرد.
وی که در یک کنفرانس مطبوعاتی(8دی88) شرکت کرده بود در پاسخ به این سؤال که آیا خشونتهای انجام گرفته در ایران تاثیری روی دیدگاههای دیپلماتیک داشته است؟ گفت: بله، بدیهی است. ما بسیار نگران خشونتهای انجام گرفته علیه مردمی هستیم که برای حقوق دمکراتیکشان برخاستهاند.
ایان کلی در پاسخ به سؤالی درباره مقابله جویی رژیم ایران با جامعه بین المللی در زمینه هسته یی گفت: همانطور که میدانید ما در طی این مدت یک سیاست دو وجهی را پیش گرفتهایم و درحال حاضر با همتاهای خودمان در شورای امنیت و متحدان دیگرمان برای گزینههای دیگری که بتواند به رژیم ایران فشار بیاورد، کار میکنیم.
ایلیانا رزلهتینن، عضو ارشد کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا، با قیام مردم ایران اعلام همبستگی کرد و گفت: دولت آمریکا باید علناً همان چیزی را منعکس کند که مردم ایران میگویند: این رژیم، حکومت مشروع ایران نیست.
رزلهتینن تأکید کرد: رژیم و عمالش دشمن خارجی را هدف نگرفتهاند بلکه در بیرحمی نشأت یافته از وحشت و درماندگی، مردم خود را به قتل میرسانند. مردم آمریکا در کنار کسانی هستند که میکوشند خود را از رژیم سرکوبگر ایران رها کنند.
سناتور دیرک کلاس، رئیس کمیته بلژیکی دوستان یک ایران دمکراتیک، حمایت این کمیته را از قیام مردم ایران اعلام کرد و از دولت بلژیک خواست سرکوب وحشیانه مردم ایران را محکوم کند و از آرزوهای میلیونها ایرانی برای تغییر دموکراتیک در ایران حمایت نماید.
سناتور کلاس ضمن حمایت از پیام رئیسجمهور برگزیده مقاومت گفت: این رژیم رفتنی است آینده از آن مردم و مقاومت ایران است. مذاکره و معامله و مماشات با این رژیم قرونوسطایی هیچ حاصلی برای آنها نخواهد داشت و فقط ملایان حاکم بر ایران را در سرکوب و کشتار مردم ایران تشویق میکند.
وزیر مشاور در وزارت خارجه آلمان گفت ایران دیگر به وضعیت پیش از انتخابات برنمی گردد و ایرانیهای معترض را نمی توان به خانه برگرداند
ورنر هویر، وزیر مشاور در وزارت امور خارجه آلمان و عضو کابینه آنکلا مرکل در مصاحبه با دویچه وله(10دی88) گفت : از تابستان گذشته یک موضوع برایم روشن شده است: ایران دیگر به وضعیت پیش از انتخابات برنمیگردد. ایرانیها به شیوهای قابل تحسین به عدم رعایت آزادیهای فردی در این کشور اعتراض میکنند، به خیابانها میروند و برای کسب آزادی، دموکراسی و حکومتی قانونمند تظاهرات میکنند و بهای سنگینی هم برای آن میپردازند. این انساهای معترض را دیگر نمیتوان به خانه برگرداند. به همین دلیل شدید شدن لحن رژیم ایران را نشانه ضعف آن میدانم و نه قدرت و اعتماد به نفسش.
ورنر هویر در پاسخ به اینکه رژیم ایران، آمریکا و انگلستان را علت ناآرامیها معرفی میکند گفت: در این شرایط سخت انتقاد کردن به کشورهای خارجی، بهویژه به آمریکا و بریتانیا و همچنین به ما، بیمعنی است. ما نمیتوانیم و مایل نیستیم در امور ایران دخالت کنیم، ولی اگر قرار باشد حقوق بینالمللیای که رژیم ایران خود را به رعایت آن موظف کرده، زیرپا گذاشته شود، حتماً اعتراض خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان آلمان از حزب حاکم دموکرات مسیحی این کشور، خواستار مجازات مقامات رژیم بخاطر سرکوب مردم ایران شد.
وی تأکید کرد دولت ایران دارد سلطه خود را بر خیابانها از دست میدهد و از همین روست که نامطمئن شده و به خشونت بیشتر رو میآورد.
روپرشت پولنتس تأکید کرد: سرکوبگری رژیم ایران باید با واکنش جهانی مواجه شود. وی محکوم کردن اقدامات سرکوبگرانه رژیم را ناکافی دانست و خواستار اعمال محدودیت برای سفر مقامات دست اندرکار سرکوب مردم به کشورهای اتحادیه اروپا شد.
رئیس حقوق بشر نوین فرانسه و عضو شورای مشورتی حقوق بشر، در نامهیی به رئیسجمهور برگزیده مقاومت، همبستگی حقوق بشر نوین با قیام مردم ایران را اعلام کرد.
در نامه آقای پیربرسی، رئیس حقوق بشر نوین فرانسه، خطاب به رئیسجمهور برگزیده مقاومت آمده است:
اجازه می خواهم در این ساعات دردناک و در عین حال افتخار آمیز برای مردم ایران، همبستگی کامل حقوق بشر نوین را با شما ابراز نمایم.
از شما میخواهم تحسین ما را به خاطر شجاعت و عزم جزم مردم بپا خاسته برای آزادی به آنها ابلاغ کنید. مبارزه آنها یادآور زیباترین صفحات تاریخ فرانسه در راستای برپایی دموکراسی است. آرادی دادنی نیست همیشه گرفتنی است.