نامه40 تن از اعضای پارلمان جدید عراق به دستیار وزیر خارجه آمریکا و نماینده ویژه دبیر کل ملل متحد در عراق علیه دخالتهای رژیم در عراق

در آستانه خروج نیروهای آمریکایی از عراق، نگرانیهای مهمی جامعه سیاسی عراق را فرا گرفته است به طوریکه می توان گفت اگر هژمونی سیاسی رژیم ایران در عراق پس زده نشود، بازتابهای فاجعه آمیزی برای عراق و کل منطقه خواهد داشت.


در هفته های اخیر فشارها و دخالتهای شناخته شده برای تأثیرگذاری برنتایج انتخابات علیه فراکسیون العراقیه به اوج خود رسید. همزمان اهرمهای ریشه کنی و دخالت در قضاییه برای گرفتن احکام جانبدارانه یی مانند باز شماری آرا و نیز ایجاد انفجارها  و ناامنی به کار افتاد.

وقتی این اهرمها با اتخاذ مواضع قوی و ایستادگی خنثی گردید، رژیم تهران آخرین برگ خود را برای ادغام دو لیست دولت قانون و ائتلاف ملی بازی کرد. اما این حقیقت که تشکیل این ائتلاف با خواست و فشار رژیم ایران صورت گرفته، توسط بسیاری، ازجمله  افرادی از تشکیل دهندگان همین ائتلاف، مورد اذعان قرار گرفت.

دموکراسی جوان عراق،  اکنون در برابر چالش بزرگی قرار دارد و اگر این طرحها خنثی نشود، میتواند آینده سیاسی عراق و همه دستاوردهای سالهای اخیر را در چشم اندازی سیاه فرو برد.

40 تن از اعضای مجلس نمایندگان عراق در نامه به دستیار وزیر خارجه آمریکا و نماینده ویژه دبیر کل ملل متحد در عراق می نویسند: رژیم ایران به طور مستمر برای سرکوب مجاهدین خلق، به مثابه مهمترین و جدیترین اپوزیسیون خود که اعضای آن در محاصره نیروهای دولتی در کمپ اشرف قرار دارند، فشار می آورد، به طوریکه وضعیت اشرف به شاخصی برای میزان نفوذ رژیم در عراق تبدیل شده است.

علائمی وجود دارند که با توجه به خلاء سیاسی و قانونی کنونی، سرکوب ساکنان اشرف در ازای جلب حمایت رژیم تهران برای تشکیل دولت، در دستور کار قرار گرفته و برای اجرای این طرح به خروج نیروهای آمریکایی در سرفصل 30 ژوئن امید بسته شده است.

طرحی که اگر قبل از جایگزین شدن این نیروها، با یک نیروی بین المللی تحت چتر ملل متحد محقق شود، معانی سیاسی فاجعه آمیزی برای همه طرفها دارد و پرداخت بهای تشکیل دولت از حساب انسانهای بیگناه تفسیر میشود و پروژه تشکیل دولت جدید را نیز با اخلال جدی و بحران مشروعیت روبرو میکند.
همانطور که میدانید دبیرکل ملل متحد طی گزارش ماه می2010 خود به شورای امنیت نسبت به ضرورت ”دسترسی بلامانع ساکنان کمپ اشرف به نیازمندیها و خدمات، هم چنین حق حفاظت آنها در برابر جابجایی جمعی اجباری یا بازگرداندن اجباری برخلاف خواسته آنها که نقض اصل پذیرفته شده جهانی نان رفولمان است” هشدار داد.

ما در چارچوب قانون انساندوستانه بین المللی و قانون حقوق بشر بین المللی و ماده 45 کنوانسیون 4 ژنو که مسئولیت حفاظت از افراد حفاظت شده را یادآوری می کند،  شما را به ایفای نقش فعال برای ایجاد تضمینهای قابل حسابرسی در مورد تأمین سلامت و حفاظت ساکنان اشرف و رفع محاصره اشرف فرا می خوانیم.