نگرانی آلمان از فعالیت‌های ا طلاعاتی رژیم ایران

 

گزارش سالانه امنیت داخلی آلمان، رژیم ایران را به اعمال نفوذ بر شیعیان ساکن آلمان، کسب غیرمجاز تکنولوژی مدرن هسته‌ای و تعقیب مخالفان متهم می‌کند. در این گزارش نام مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های خطرناک حذف شده است.


به گزارش دویچه وله روز چهارشنبه گزارش سال ۲۰۰۹ اداره امنیت داخلی آلمان (Verfassungsbericht) در برلین انتشار یافت.

اداره فدرال امنیت داخلی آلمان، که Verfassungsschütz خوانده می‌شود، هر سال با انتشار یک گزارش مسائل امنیتی آلمان، فعالیت گروه‌های تندروی چپ و راست، امکان نفوذ سرویس‌های جاسوسی خارجی و همچنین نحوه فعالیت گروه‌‌های سیاسی خارجی را در خاک آلمان موشکافی می‌کند.

مراکز تبلیغاتی جمهوری اسلامی
در گزارش سال ۲۰۰۹، بارها از ایران نام برده شده است. در صفحه ۲۳۶ این گزارش ۳۲۴ صفحه‌ای، جمهوری اسلامی ایران متهم می‌شود که می‌کوشد از طریق نهادها و انجمن‌های وابسته به خود، شیعیان ساکن آلمان را زیر نفوذ بگیرد. در این بخش می‌خوانیم:«در آلمان، مراکز و سازمان‌های متعددی تحت فرمان رهبری جمهوری اسلامی عمل می‌کنند. این سازمان‌ها وظیفه صدور انقلاب را با تفسیری که حکومت ایران از اسلام دارد، در سطح جهان به عهده دارند.»

اداره امنیت داخلی آلمان از "مرکز اسلامی هامبورگ" و مسجد امام علی که وابسته به این مرکز است به عنوان بزرگترین مرکز وابسته به حکومت ایران نام می‌برد و می‌نویسد:«این مرکز، در کنار سفارت جمهوری اسلامی، بزرگ‌ترین مرکز نمایندگی ایران در آلمان و یکی از مهم‌ترین مراکز  تبلیغاتی آن در سراسر اروپا است. رئیس مرکز هامبورگ، از سوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تعیین می‌شود و نقش نماینده آیت‌الله خامنه‌ای را در اروپای مرکزی به عهده دارد.»

فعالیت‌های مرکز اسلامی هامبورگ
گزارش اداره فدرال امنیت داخلی، فعالیت‌های مرکز اسلامی هامبورگ را چنین تشریح می‌کند:«در نگاه از بیرون، این مرکز تنها فعالیت‌های مذهبی دارد و در حوزه نفوذ خود وارد سیاست نمی‌شود. اما در واقعیت، رهبری ایران می‌کوشد با استفاده از مرکز اسلامی هامبورگ، شیعیان ساکن اروپا را، که دارای ملیت‌های گوناگون هستند، جذب کند و ارزش‌های بنیاین اجتماعی، سیاسی و مذهبی دکترین حکومتی خود را در اروپا گسترش دهد. این مرکز، در کنار فعالیت‌های گوناگون خود، از انجمن‌های متعلق به شیعیان در آلمان پشتیبانی مالی می‌کند.»

همه شیعیان آلمان زیر یک چتر
گزارش امنیت داخلی، جزئیات جا‌به‌جائی‌های مسئولان مرکز اسلامی هامبورگ را نیز تشریح می‌کند و می‌نویسد:«۳۰ آوریل ۲۰۰۹ رضا رمضانی جای سید عباس مقدم را به عنوان رئیس مرکز اسلامی هامبورگ گرفت. رمضانی از تابستان ۲۰۰۶ مرکز اسلامی امام علی وین را هم اداره می‌کند. قائم مقامی در سال ۲۰۰۹ به عنوان رئیس جامعه اسلامی گروه‌های شیعی در آلمان انتخاب شد. جامعه اسلامی شیعیان، ۷ مارس ۲۰۰۹ در مرکز اسلامی هامبورگ بنیاد نهاده شد و باید نقش بالاترین نمایندگی جوامع شیعی را در سراسر آلمان ایفا کند.»

تعقیب مخالفان در خارج
در بخشی دیگر از گزارش امنیت داخلی آلمان، فعالیت‌های وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در خاک آلمان بررسی شده است. در این بخش از جمله می‌خوانیم:«وظیفه مرکزی وزارت اطلاعات جاسوسی علیه گروه‌های مخالف در داخل و خارج از ایران و مبارزه فعال با آن‌ها است. اما علاوه بر این، سرویس جاسوسی ایران به جاسوسی در حوزه سیاست، اقتصاد و علوم نیز می‌پردازد.»

گزارش ادامه می‌دهد:«گرانیگاه جاسوسی‌های وزارت اطلاعات در آلمان، ردیابی سازمان مجاهدین خلق ایران و بازوی سیاسی آن شورای ملی مقاومت است. وزارت اطلاعات همچنین وظیفه تعقیب سیاست خارجی و امنیتی آلمان را نیز به عهده دارد.»

حذف نام مجاهدین خلق
در گزارش سالانه سازمان امنیت آلمان، این‌بار، پس از سال‌ها، نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست سازمان‌های افراطی و خطرناک حذف شده و تنها نام حزب کمونیست کارگری و انشعابات مختلف آن همچنان ذکر شده است.

سازمان مجاهدین خلق ایران، بلافاصله پس از انتشار گزارش اداره فدرال امنیت داخلی آلمان، از حذف نام خود در فهرست سازمان‌های افراطی و خطرناک استقبال کرد و آن را یک پیروزی دیگر برای خود دانست.

۱۱۵۰ ایرانی بالقوه خطرناک در آلمان؟
در گزارش اداره فدرال امنیت داخلی آلمان، هرسال تعداد گروه‌ها و افراد خارجی نیز، که می‌توانند به صورت بالقوه در خدمت فعالیت‌های سیاسی خطرناک برای امنیت آلمان در آیند، منتشر می‌‌شود.
تعداد گروه‌ها و افراد ایرانی مشمول این تعریف، در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ تغییری نکرده است. در فهرست امسال هم، تعداد گروه‌های بالقوه تندروی ایرانی ۲ و تعداد اعضای آنان ۱۱۵۰ نفر ذکر شده است.