صالح المطلک: رژیم ایران نمیخواهد یک آلترناتیو ملی عراقی کشور را رهبری کند

دکتر صالح المطلک از رهبران لیست العراقیه، گفت: صالح المطلک چه بسا برای رژیم ایران لقمه‌ای است که در گلویشان گیر کرده است لذا میخواهند او را از بین ببرند. تصمیم حذف من روزی اتخاذ شد که با برادرم ایاد علاوی دستهایمان را بلند کردیم، این‌جا بود که رژیم ایران را به وحشت انداخت.

وی که با تلویزیون البابلیه مصاحبه میکرد در پاسخ به این سؤال که شما اگر ائتلافی بین صالح المطلک و دولت قانون یا ائتلاف ملی وجود میداشت آیا واقعًا در این صورت هم صالح المطلک حذف می‌شد؟ گفت: نه، اگر واقعًا چنین ائتلافی وجود می‌داشت حذفی وجود نداشت. تصمیم ریشهکنی و حذف در داخل عراق اتخاذ نشد بلکه توسط رژیم ایران اتخاذ شد و توسط احمد چلبی و علی اللامی به اجرا درآمد. یعنی حتی من طرفهای سیاسی در داخل کشور را ملامت نمی‌کنم.

دکتر صالح المطلک در پاسخ به این سؤال که ائتلاف شما با دکتر علاوی چه چیزی به شما اضافه کرد؟ گفت: اضافه کردن وقتی صورت گرفت که این پروژهٴ ملی آغاز شد و توانست بزرگترین فراکسیون در انتخابات گردد و این مسألهٴ کیفی و جهشی به جلو می‌باشد. … پروژهٴ ملی به اکثریت دست یافت و اکثریت در میان لیستهای موجود را به دست آورد. طبعًا اگر شرایط طبیعی بود این پروژهٴ ما که بهخاطرش خونها و پولها و جانها دادیم و تلاشها و فداکاریها برایش کردیم به خیلی بیشتر از این دست می‌یافت یعنی حتی داخل پارلمان نیز به اکثریت دست می‌یافت. ما فقط با این پروژه می‌توانیم کشور را بهصورت سالم بسازیم ولی بدون این پروژه، توافقها بین فراکسیونهای سیاسی که روی عملکردها بازتاب می‌یابد کشور بهصورت سالم ساخته نخواهد شد مگر اینکه پروژهٴ ملی به اکثریت در داخل پارلمان دست بیابد. شما نگاه کنید این چهار سال آینده با تکیه به پارلمان پیش خواهد رفت.

وی افزود: شما خوب می‌دانید که العراقیه بهعنوان بزرگترین فراکسیون برنده شد و جبههٴ گفتگوی ملی هم بزرگترین برنده و دارای رتبهٴ اول در داخل لیست العراقیه بود. با این همه تلاش می‌کنند جبههٴ گفتگوی ملی و لیست العراقیه و کل پروژهٴ ملی را محاصره کنند. این محاصره از کجا می‌آید؟ از ایران می‌آید. رژیم ایران نمیخواهد یک آلترناتیو ملی عراقی کشور را رهبری کند. این رژیم اصرار دارد که عراق را تجزیه کند به قسمتهای سنی و شیعه و اکراد نه از روی دلسوزی برای شیعه و نه دشمنی با سنی‌ها بلکه موضوع این است که ایران یک عراق تجزیه شده و ضعیف در مجاورت خود می‌خواهد. این عراق ضعیف امکان ندارد به وجود بیاید جز با طرحی از این نوع، ولی آلترناتیو ملی که شیعه و سنی و کرد و عرب و مسلمان و مسیحی را یکجا جمع کند دلخواه رژیم ایران نیست…

میخواهد آلترناتیوی در عراق روی کار بیاید که عراق را تکه تکه و تجزیه کند و دچار انزوا نماید‌ و این همان پروژه و طرح فرقه‌ای است. … آنها فقط می‌خواهند ما را به نقطهٴ صفر برگردانند یعنی سنی و شیعه و اکراد یعنی تجزیه و فرقهگرایی، و آنوقت به این لیست که آن را لیست سنی می‌نامند بیشتر از آنچه میخواهد به دست بیاورد میدهند، در حالیکه این یک لیست ملی است، ولی پروژهٴ ما آلترناتیو ما یک پروژه و آلترناتیو بزرگ و فراگیر و دربرگیرندهٴ همهٴ عراقیان است حتی اگر چیزی از آن برداریم باید این پروژه و این آلترناتیو باقی بماند زیرا متعلق به عراقیان و امید عراقیان می‌باشد از بصره تا اربیل و تا نجف و تا بغداد که همگی با هم زندگی می‌کنند.

آنها میکوشند که کشور را از هم بگسلند و تجزیه کنند تا جنگ برادرکشی در عراق راه بیندازند. … آنها بدخواه و دشمن عراق هستند. لذا وظیفه و شرف همهٴما ایجاب می‌کند که در برابر اینها بایستیم. هر عراقی میهن پرست باید در برابر این پروژه و آلترناتیو ایرانی بایستد پروژه و آلترناتیوی که از ایران آمده است. این مقاصد رژیم ایران است.

گوینده تلویزیون البابلیه پرسید آیا شما صرفًا گفتگو با رژیم را تلاش برای خرید صالح المطلک میشمارید؟ صالح المطلک پاسخ داد نه، من نمی‌توانم بگویم که منظور فقط خریدن است، ولی صالح المطلک چه بسا برای رژیم ایران لقمه‌ای است که در گلویشان گیر کرده است لذا میخواهند او را از بین ببرند. ولی این لقمهٴ گیرکرده در گلوی آنها پیوسته از آنها میخواهد که با عراقیان بهصورت برابر و روابط متقابل برخورد کنند ولی آنها همیشه به این رفتار و برخوردشان ادامه می‌دهند. شما میدانید و من هم میدانم که رژیم ایران با سیاستمداران عراقی چگونه برخورد می‌کند؟ این رژیم با سیاستمداران عراقی با دو شیوه برخورد می‌کند: با چماق و حلوا یعنی یکی با زور و دیگری با پول. ولی من تسلیم هیچ‌یک از این دو شیوه نشده و نمیشوم.

وی در پاسخ به این سؤال که چه چیزی صالح المطلک را راضی می‌کند که باب گفتگو با رژیم ایران را باز کند؟ گفت: رفتار و برخورد برابر. وقتی رژیم ایران بپذیرد که در امور عراق دخالت نکند و با عراقیان بهصورت برابر رفتار کند من خوشحال خواهم شد که با رژیم ایران گفتگو کنم، ولی با این روش که رژیم ایران اکنون با سیاستمداران برخورد و رفتار می‌کند، من حاضر به ایفای چنین نقشی یعنی باز کردن باب گفتگو با این رژیم نیستم».