سناتورها و اعضای کنگره آمریکا لایحه تحریم ها علیه رژیم ایران را قویترین تحریمها، فلج کننده و عاملی بالقوه برای تغییر و دگرگونی توصیف کردند.
سناتور جان مک کین, کاندیدای پیشین ریاست جمهوری آمریکا, مصوبه کنگره را قویترین تحریمهایی دانست که تا کنون علیه رژیم ایران وضع شده است.
مک کین گفت: با این تحریمها گزینه ای را پیش روی شرکتها در سراسر جهان قرار میدهیم که آیا می خواهند طرف معامله رژیم ایران باشند یا آمریکا؟ به هرحال ما شرکتها را وادار به تصمیم گیری درباره این گزینه می کنیم.
سناتور جوزف لیبرمن، عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نیز با انتشار بیانیه ای، تحریمهای کنگره علیه رژیم آخوندی را فلج کننده توصیف کرد و گفت، برای جلوگیری از دستیابی رژیم تهران به توانایی تسلیحات اتمی, سرانجام هر آنچه ضروری باشد را به شیوه های مسالمت آمیز و دیپلماتیک انجام می دهیم، اگرچه در صورتی که مجبور شویم, این کار را از طریق نظامی هم انجام خواهیم داد.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: تحریمهایی که توسط قانونگذاران آمریکایی علیه بخشهای انرژی و مالی رژیم تهران تصویب شده، قویترین تحریمهایی است که تاکنون علیه این رژیم به تصویب رسیده است.
ایلیانا رزلهتینن از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت: این مصوبه میتواند یکی از بهترین امیدها در مجبور کردن رژیم ایران برای خاتمه دادن به برنامه تسلیحاتی اتمی اش باشد. ما در لحظه تعیین کننده یی قرار داریم.
از سوی دیگر, پاتریک کلاسون از موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک, در مورد تاثیر تحریمهای کنگره بر شرکت های چینی و روسی که به رژیم ایران فرآورده های نفتی می فروشند گفت: "خیلی از پالایشگاههای چینی از فناوری آمریکایی استفاده می کنند.... لذا مشروط به داشتن رابطه تنگاتنگ با شرکتهای آمریکایی هستند. بنابراین شرکتهای آمریکایی و اروپایی به همتاهای چینی و روسی خود میگویند کار با رژیم ایران مسائل را پیچیده خواهد کرد. به گفته کلاسون، برای شرکت های چینی آسان نخواهد بود که با این وضعیت در ایران کار کنند.
خبرگزاری فرانسه نیز، هدف تحریمهای گسترده کنگره آمریکا را ضربه به گیجگاه رژیم تهران توصیف کرد.