توتال فروش بنزین به رژیم ایران را متوقف کرد

دامنه تحریم‌ها علیه رژیم ایران گسترش می‌یابد. بانک مرکزی امارات متحده عربی دستور توقیف ۴۱ حساب بانکی ایران را صادر کرده است و ۱۰ کنسرن نفتی از فروش بنزین به ایران خودداری می‌کنند.


به دنبال تصویب لایحه تحریم های بیشتر توسط کنگره آمریکا به ویژه علیه رژیم صدور فرآورده های نفتی به ایران, شرکت فرانسوی توتال اعلام کرد فروش بنزین را به این کشور متوقف کرده است.
بنا به مصوبه کنگره آمریکا, شرکت های خارجی صادرکننده فرآورده های نفتی به ایران و شرکت هایی که به صنایع نفت و گاز ایران کمک کنند, تحریم می شوند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بانک مرکزی امارات متحده عربی طی بخشنامه‌ای به  همه بانک‌ها، صرافی‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری امارات، از آن‌ها خواسته است که مبادلات مالی خود را با ۴۱ شخص حقیقی و حقوقی متوقف کنند. این افراد و شرکت‌ها، بر اساس قطعنامه شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد، مشمول تحریم بین‌المللی شده‌اند. خبرگزاری فرانسه اسامی افراد و شرکت‌های تحریم شده را اعلام نکرده است.

به گزارش دویچه وله همزمان، شورای بازرگانان ایرانی امارات متحده عربی که اکثریت ۴ هزار شرکت‌ایرانی ثبت شده در امارات را زیر پوشش دارد، اعلام کرده است که حجم مبادلات بازرگانی امارات و ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی ۳۰ درصد کاهش یافته و از ۱۰ میلیارد دلار به ۷ میلیارد دلار رسیده است. برپایه همین گزارش، ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از مبادلات سال گذشته تنها میان ایران و دوبی صورت گرفته است.

قطع همکاری ۱۰ کنسرن نفتی

در کنار بسته شدن حساب‌های بانکی، عدم همکاری کنسرن‌های نفتی در زمینه فروش بنزین به رژیم ایران نیز ابعاد گسترده‌تری می‌یابد. پایگاه خبری "خبرآنلاین" در ایران گزارش می‌دهد که تاکنون ۱۰ کنسرن نفتی جهان، صدور بنزین به ایران را قطع کرده‌اند.

اسامی کنسرن‌های توتال فرانسه، ریلانس هند، ویتول، کلینگور، ترافیگورا، شل، بریتیش پترولیوم، پتروناس (مالزی) و لوک اویل (روسیه) در فهرست خبر آنلاین ذکر شده است. پتروناس مالزی، آخرین محموله بنزین خود را در ماه اسفند سال گذشته در بندرعباس تحویل ایران داده است.

۳۰ درصد یا ۴۰ درصد بنزین وارداتی؟

به موجب آمارهای رسمی که تاکنون از سوی دولت ایران و مراکز خارجی انتشار یافته، جمهوری اسلامی ایران به دلیل فرسودگی و ظرفیت پائین پالایشگاه‌های خود ۴۰ درصد بنزین مورد نیاز کشور را وارد می‌کند.

اما خبرآنلاین در تازه‌ترین گزارش خود این رقم را به ۳۰ درصد کاهش داده است. این مرکز خبری می‌نویسد: «دولت قصد دارد در ماه‌های آینده با کاهش سهمیه بنزین خودروها، وابستگی کشور به بنزین وارداتی را کاهش دهد.»

دولت تاکنون در چند مرحله سهمیه بنزین خودروها را کاهش داده است. در حال حاضر امارات متحده عربی، عربستان، هند و چین کشورهائی هستند که بخش عمده بنزین مورد نیاز ایران را تامین می‌کنند. اما به نوشته خبرآنلاین، مناسبات اقتصادی همین کشورها با آمریکا نیز، ممکن است آن‌ها را به قطع صدور بنزین به ایران وادار کند.