معاون رئیس جمهور بایدن در میان بن بست سیاسی وارد عراق می شود

خبرگزاری آسوشیتدپرس ـ بغدادـ معاون رئیس جمهور آمریکا جو بایدن روز شنبه با یک ماموریت دوجانبه وارد بغداد شد: دیدار از نیروهای عراقی در روز چهارم ژوئیه و همچنین وادار کردن رهبران عراقی به پایان دادن به بن بست دولتشان


مقامات ارشد دولت اوباما از زمانیکه این کشور در انتخابات ماه مارس نتوانست یک برنده روشن را ایجاد کند، مایل به دیدار از عراق نبودند.

سفر بایدن ممکن است نشانه این باشد که آمریکا تلاشهایش را برای اینکه توافقی بین مقامات عراقی رقیب ایجاد کند که دولت جدیدی را هر چه سریعتر تشکیل دهد، افزایش داده است.
بایدن نفر مشخص شده کاخ سفید برای موضوعات عراق است و آخرین بار در ماه ژانویه در عراق بود.

معاون رئیس جمهور در یک پایگاه هوایی در بغداد فرود آمد و بلافاصله برنامه ریزی کرد تا با سفیر آمریکا در عراق کریستوفر هیل، فرمانده ارشد نظامی آمریکا در عراق، ژنرال ری اودیرنو و فرستاده سازمان ملل در عراق اد ملکرت دیدار کند. بایدن قرار است روز یکشنبه با رهبران عراقی ملاقات کند.

در سفری مستقل، سناتور جان مک کین از آریزونا، جمهوریخواه ارشد در کمیته نیروهای مسلح سنا، روز شنبه با نخست وزیر نوری المالکی در بغداد دیدار کرد. مک کین در یک هیئت از جانب کنگره و جدا از معاون رئیس جمهور به عراق آمده است.

سفر بایدن در زمان حساسی برای عراق صورت می گیرد. پارلمان جدید قرار است اواخر این ماه برای دومین بار بعد از انتخابات 7 مارس تشکیل شود، ولی اختلافات فرقه ای سیاسی بی نتیجه باقیمانده است و مشخص نیست کدام بلوک حمایت کافی برای انتخاب رهبران جدید شامل نخست وزیر را دارد.

پارلمان فقط حدود یک ماه زمان دارد که به این بن بست پایان دهد قبل از اینکه ماه رمضان در ماه اوت شروع شود که در دنیای عرب در این ایام فعالیت دولتی کمی صورت می گیرد. علاوه بر فوری بودن آن، همه بجز 50هزار نیروی آمریکایی قرار است که تا پایان ماه اوت عراق را ترک کنند و این آزمایشی است که آیا نیروهای امنیتی این دموکراسی نوپا آماده هستند که از مردم خود در مقابل شورشیان و تهدیدهای دیگر تروریستی حفاظت کنند.

خشونت مستمر ترس را افزایش داده است که القاعده و سایر شبه نظامیان در عراق سعی دارند که از بن بست سیاسی برای ایجاد ناآرامی سوء استفاده کنند و پیروزی های امنیتی را نابود کنند، در زمانیکه ارتش آمریکا آماده میشود تا همه نیروهایش را تا آخر سال آینده خار ج کند.

تحلیلگران و برخی قانونگذاران عراقی هشدار داده اند که پایان این بن بست سیاسی ممکن است هنوز ماهها فاصله زمان نیاز داشته باشد.

المالکی که رهبری ائتلاف سیاسی شیعه را دارد, تلاش می کند تا سمت خود را حفظ کند بعد از اینکه رقیب او از فراکسیون العراقیه مورد حمایت سنی ها، با اختلاف کمی بیشترین کرسی ها را در انتخابات 7 مارس به دست آورد. ولی المالکی تلاش کرده است تا رقبای خود را از دور خارج کند با ایجاد آنچه که به عنوان ائتلاف سوپر شیعه خوانده می شود که میتواند به او کرسی های بیشتری را در قیاس با فراکسیون العراقیه مورد حمایت سنیها و نخست وزیر سابق ایاد علاوی در پارلمان بدهد

رهبران العراقیه معتقدند که آنها باید اولین نفرات برای تشکیل دولت باشند زیرا آنها بیشترین کرسی را در روز انتخابات داشتند. ولی نظریه دادگاه مارس این امکان را ایجاد کرد که بزرگترین بلوک می تواند بعد از انتخابات از طریق مذاکرات تعیین شود- به این معنی که اگر ائتلاف سوپر شیعه با هم متحد شوند، می توانند این حق را برای تشکیل دولت داشته باشند.