در ساعات اولیه روز 11تیر، سه هفته پس از تصویب هفتمین قطعنامه شورای امنیت و چهارمین دور تحریمهای بینالمللی علیه رژیم آخوندی، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، قانون تحریمهای جامع علیه فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران را امضا کرد. هوارد برمن رئیس کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا، گفت رئیس جمهور آمریکا با اتکا به قانون تحریمهای جدید قادر خواهد بود برنامه تسلیحات اتمی رژیم تهران را بکلی متوقف کند و نیویورک تایمز 11تیر به حضور اریک کانتور، از نمایندگان ارشد جمهوریخواه کنگره که در مراسم امضای مصوبه در کاخ سفید حضور داشت، اشاره کرد و اجماع دو حزب آمریکا علیه دیکتاتوری آخوندی را «لحظات نادر اجماع در واشینگتن» توصیف کرد.
نیویورک تایمز در شماره 12تیر خود از یک «تغییر دوران» خبرداد و نوشت: به رغم 4 دور تحریمهای سازمان ملل
متحد بسیاری از دولتها در مقابل وسوسه درآمدهای معاملات نفتی با (رژیم) ایران از خود ضعف نشان داده اند. با قطعنامه کنگره آمریکا این وضعیت تغییر خواهد کرد…
امضای قانون تحریمهای جامع توسط رئیس جمهور آمریکا، اعلام «شکستن طلسم سیاسی سرنگونی» با همه شگفتیاش بود:
ـ شگفت بود«ابراز خوشوقتی» رئیس جمهور آمریکا از این که شدیدترین تحریمهایی را که از حمایت وسیع و دو حزبی برای مورد حسابرسی قرار دادن رژیم ایران برخوردار بود، امضا میکرد.
ـ شگفت بود که درصحنه رویارویی بین قیام و آزادیخواهی از یک سو و خصم آزادی در حاکمیت از سوی دیگر، برای اولین بار علیه نقض حقوق بشر توسط رژیم موضع صریح گرفت و گفت: «ما در همین حال که فشار را بر رژیم ایران افزایش می دهیم، این پیام روشن و غیرقابل انکار را میفرستیم که آمریکا در کنار مردم ایران،که در پی کسب حقوق جهانشمول خود هستند، میایستد. این قانون، تحریمها را علیه اشخاصی که دست اندرکار نقض جدی حقوق بشر هستند، اعمال می کند».
ـ شگفت بود که برای اولین بار فقط بر رژیم جانیان حاکم بر ایران به عنوان تنها ناقض معاهده منع تکثیر به تصریح و به تاکید چند باره انگشت گذاشت و اعلام کرد: «اکنون، در تمام جهان، «تنها یک امضا کننده ان. پی. تی» ـ «تنها یکی» ـ هست که نتوانسته است آژانس بین المللی انرژی اتمی را متقاعد سازد که برنامه هستهیی اش صلح آمیز است. «تنها یک حکومت و آن: حکومت ایران است».
ـ شگفت بود که در صریحترین جملات درب تاریخی از استمالت و مماشات با دژخیمان حاکم را پشت سر قیام مردم ایران بست و گفت: « رژیم ایران تعهداتش را نقض کرده است، از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد سرپیچی کرده و برنامه هستهیی خود را پیش برده است . این درحالی است که از گروههای تروریستی حمایت کرده و خواستهای مردم ایران را سرکوب می کند».
این قانون برای اولین بار در یک قانون مصوب کنگره و سنای آمریکا که به امضای رئیس جمهور رسید بر روی نقض حقوق بشر و شکنجه و اعدام مستمر در ایران انگشت می گذارد و دولت آمریکا و رئیس جمهور را موظف می کند به رژیم برای احترام به حقوق بشر فشار بیاورد و «مسئولینی» را که «دست اندرکار نقض حقوق بشر» در ایران هستند «شناسایی» و «معرفی» کند و «مورد تحریم کامل» قرار بدهد. قانون تحریمهای جامع، به طور مشخص کلیه فعالیتهای سپاه پاسداران و طرحهای رژیم از جمله گسترش غنی سازی اروانیوم برای دستیابی به ساختن بمب اتمی را به نحو فلج کننده یی هدف قرارداده است. این قانون، سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز صادرات و فروش بنزین و فرآورده های نفتی به دیکتاتوری آخوندی را ممنوع کرده و شرکتها و بانکهای مرتبط با سپاه پاسداران و برنامه اتمی رژیم ایران را ازسوی آمریکا تحریم میکند.
در این قانون، آمریکا وزنه اقتصادیش را معادل همه دنیا گذاشته یعنی هر بانکی و هر شرکتی در دنیا با شرکت مشمول تحریم کار کند، مورد تحریم آمریکا قرار میگیرد.این موضوع آنقدر جدی است که قبل از امضای رئیس جمهور آمریکا و پس از تصویب کنگره و سنا، 10شرکت بزرگ دنیا از جمله توتال و بی پی و شل و پتروناس مالزی و لوک اویل اعلام کردند از این پس به ایران بنزین نمی فروشند این درحالی است که تا پیش از این قانون، توتال به دلیل منافعش همواره به عنوان یک تحریم شکن به نفع رژیم عمل کرده است. چند ساعت پس از امضای قانون تحریمهای جامع توسط اوباما، بیمه لویدز لندن، از مهمترین شرکتهای بیمه جهان، اعلام کرد، پوشش بیمه به کشتیهایی که بنزین برای دیکتاتوری آخوندی حمل میکنند را محدود می کند.
این قانون، بانکهای خارجی را در صورتیکه با بانکهای مهم رژیم ایران یا سپاه پاسداران معامله کنند، از دسترسی به نظام مالی آمریکا ممنوع می کند. در همین راستا به دلیل اجماع جهانی در تصویب قطعنامه 1929 از یک سو و جدیت کنگره و سنای آمریکا در حمایت از لایحه تحریم بنزین از سوی دیگر باعث شد،امارات متحده عربی که تا کنون بانکها و بازارش محلی برای دور زدن تحریمهای مالی و بانکی مشخصا توسط سپاه پاسداران بوده، بیش از 40 شرکت داخلی و بین المللی مرتبط با نظام آخوندی را تعطیل اعلام کرد. همچنین، بانک مرکزی این کشور، 41 حساب بانکی مرتبط با رژیم آخوندی که مشمول تحریم های جدید میشوند را مسدود کرد.
قانون تحریمهای جامع آمریکا، در زمینه نقض حقوق بشر و سرکوب قیام مردم ایران توسط دیکتاتوری آخوندی، رئیس جمهور آمریکا را موظف می کند که حداکثر طی ۹۰ روز پس از امضای آن، اسامی مقامها یا افرادی که در ایران مسئول دستور، کنترل یا هدایت نقض جدی حقوق بشر پس از قیام خرداد ۸۸ هستند، طی گزارش علنی به کنگره ارائه کند.
این قانون هم چنین خواهان افزایش بودجه وزارت امور خارجه آمریکا برای اطلاع رسانی بیشتر درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و به ویژه درباره وقایع پس از خرداد ۸۸ شده است.
این قانون، شرکتهای خارجی را که هرگونه فناوری سانسور، فیلترینگ و مقابله با جریان آزاد اطلاعات را به رژیم ایران داده باشند، از ارتباط و قرارداد و خرید از بازار آمریکا ممنوع می کند.
قانون تحریمهای همه جانبه علیه دیکتاتوری آخوندی، ایالتهای آمریکا و دولتهای محلی را مجاز میکند تا هرگونه شریک تجاری و سرمایه گذار در صنایع انرژی رژیم ایران را، مورد تعقیب قانونی قرار دهند.
در قانون تحریمهای همه جانبه علیه دیکتاتوری آخوندی، فراتراز تحریمهای اخص اتمی، به قوی ترین وجهی از رئیس جمهور آمریکا خواسته شده است که از اختیارات ریاست جمهوری برای اعمال تحریمها به بانک مرکزی رژیم ایران و هر بانک و موسسه مالی دیگری که مرتبط با فعالیتهای اتمی و یا حمایت از گروههای تروریستی وابسته به رژیم آخوندی است، استفاده کند و بیش از 64میلیون دلار بودجه برای دفتر تروریسم و اطلاعات مالی آمریکا تصویب شده است تا به کنترل منابع مالی و سرمایه های رژیم که در خدمت تروریسم است، مبادرت کند.
اضافه بر این به موجب قانون جدید، قانون گذاران، دولت آمریکا را موظف کرده اند که در ظرف ۹۰ روز پس از امضای این مصوبه گزارشی درباره روابط تجاری و نفتی رژیم ایران با کشورهای گروه ۲۰ که شامل کشورهای توسعه یافته و نیز کشورهای در حال توسعه مهم از جمله برزیل و هند است به کنگره ارائه کند.
پیام این تغییر سیاست و عمده شده تضاد با رژیم فرون وسطایی و ضدبشری آخوندی را بیش و پیش از همه مردم و مقاومت مردم ایران دریافته اند. مقاومتی که با افشای سیاستهای جنگ افروزانه و صدور تروریسم رژیم طی 30سال مبارزه بی وقفه و افشای برنامه هستهیی مخفی رژیم آخوندی از یک سو و پیشبرد کارزار محکومیتهای 56باره رژیم به دلیل نقض حقوق بشر در سازمان ملل از سوی دیگرپرچم عدم مشروعیت سیاسی و تاریخی این رژیم را برافراشت و مردمی که در پایداری قیامی یک ساله نشان دادند که جز به سرنگونی این رژیم باتمام باندها و دستجاتش رضایت نمی دهند و شعار «مرگ بر اصل ولایت فقیه» را به عنوان پیام سازش ناپذیری مردم ایران با این رژیم تا آنسوی پارلمانها و دولتها و تا ماوراء انواع مماشات و غمض عین نسبت به فجایع رژیم فرود آوردند و «تحریم جامع» را تحمیل کردند. ابعاد این پیروزی بزرگ مردم و مقاومت این آب و خاک را البته دشمنی که طلسم شکستگی ولایت را در قیام دیده، در شکستن طلسم سیاسی سرنگونی نیز به خوبی دریافته است. ولی فقیه ارتجاع روز12تیر در جمع کارکنان صدا و سیمای رژیم گفت: «درزمینه های سیاسی ما دوران استثنایی را می گذرانیم. ما دوران یک حرکت از یک گذرگاه دشواررا داریم می گذرانیم»
بله. این استثنایی است که تا نقطه پایان رژیم ادامه خواهد یافت و زمان تنها امکان شکستنهای بیشتر را برای رژیم مقدور می کند.