دکتر طارق الهاشمی، نایب رئیسجمهور عراق، اعلام کرد: ساکنان قرارگاه اشرف در چارچوب کنوانسیون چهارم ژنو، میهمانان عراق هستند. عراق بایستی برای آنها حفاظت و امکانات زندگی با کرامت را تأمین کند و ساکنان اشرف نیز بایستی به رفتار و ضوابط و اصولی که در کنوانسیون چهارم ژنو آمده است، ملتزم باشند.
دکتر طارق الهاشمی، نایب رئیسجمهور عراق و از رهبران العراقیه، ائتلاف ملی و پیروز انتخابات عراق، طی مصاحبهیی که امروز در رونامه الزمان بینالمللی منتشر شده است، درپاسخ به سؤالاتی درمورد مبرمترین مسایل سیاسی روز عراق، بر اولویت العراقیه برای تشکیل دولت و همچنین اهمیت منصب ریاست قضائیة عراق, تأکید کرد و گفت:
«نخستوزیری اولویت العراقیه است و سایر مناصب، موکول به توافق است و همچنین باید برای منصب ریاست قوه قضائیه اهمیت قائل شد».
الزمان در مقدمه مصاحبه با دکتر طارق الهاشمی نوشت:
«چهار ماه از انتخابات پارلمانی در عراق میگذرد و شهروندان عراقی در انتظار تشکیل دولت هستند. رهبران فراکسیون العراقیه که 91 کرسی از مجموع 325 کرسی پارلمان را بدست آوردهاند، میگویند مسبب تأخیر در تشکیل دولت کسی است که چوب لای چرخ میگذارد و بدون هیچ سند قانونی به قدرت چسبیده است و از به رسمیت شناختن نتایج انتخابات خودداری میکند. آنها میگویند هیچ راهحلی در چشمانداز نیست مگر اینکه شرکای رَوند سیاسی, مسئولیت بپذیرند و با تواضع در برابر قانون, پیروزی العراقیه و حق مشروعش برای تشکیل دولت را برسمیت بشناسند».
الزمان آنگاه به درج مصاحبه دکتر طارق الهاشمی، به عنوان نایب رئیسجمهور عراق و از رهبران فراکسیون پیروزمند العراقیه, پرداخته است.
الزمان در نخستین سؤال خود میپرسد: اگر العراقیه منصب نخستوزیری را که آنطور که شما میگوئید حق قانونیش است بدست بیاورد، آیا از سایر مناصب کلیدی که حقش میباشد خواهد گذشت؟ و معیارهایی که در توزیع مناصب بر آن تکیه خواهید کرد چیست؟
دکتر طارق الهاشمی پاسخ میدهد: اولویت با تشکیل دولت به ریاست کاندیدای العراقیه است و سایر مناصب قابل مذاکره است. لازم به ذکر است که باید لااقل برای چهار پست ریاستی بعلاوه رئیس شورای فدرال، که باید در این دوره تشکیل شود، افرادی مشخص شوند. همچنین رئیس شورای عالی قضایی، که بخاطر اهمیتش، باید یک توافق ملی در مورد شخصیتی که این منصب را بر عهده خواهد داشت وجود داشته باشد تا معیارهای حرفهیی لازم برای این منصب تضمین شود، چرا که این یک منصب مهم است.
الزمان میپرسد: شما در چه موضعی خواهید بود، صدها هزار نفر به شما رای دادهاند و انتظار دارند که شما یک منصب رهبری برجسته ای داشته باشید؟
دکتر طارق الهاشمی پاسخ میدهد: من صدها نامه و پیام دریافت میکنم و همین سئوال را در چهره کسانیکه با آنها ملاقات میکنم میخوانم، برای اطمینان دادن به برادرانم, من تمایل آنها و خواسته آنها مبنی بر اینکه در یک موضع رهبری کننده قرار داشته باشم تا در محقق کردن تغییر سهیم باشم را درک می کنم، شکی نیست که توزیع مناصب در نهایت موکول به توافق سیاسی بین لیستهای برنده است.
الزمان می پرسد : مسلما عدم توافق تا بی نهایت ادامه نخواهد داشت، آیا العراقیه تا آخرین لحظه به حق قانونیش در تشکیل دولت مُصرّ خواهد بود ؟
طارق الهاشمی پاسخ میدهد : مردم به فراکسیون العراقیه اجازه نمیدهند که از حق قانونیش برای تشکیل دولت بگذرد، این حق میلیونها نفری است که به العراقیه رای دادند و این لیست را در صدر قرار دادند و این مردم هستند که خواستار تشکیل دولت توسط العراقیه و اجرای آنچه که در زمینه تغییر و اصلاح وضعیت فعلی وعده داده بود هستند.
الزمان دراین مصاحبه به طرح سؤالی درمورد وضعیت در اشرف پرداخته و میپرسد درمورد ساکنان قرارگاه اشرف، نظر شما در مورد آینده حضور آنها در خاک عراق چیست؟ آیا به آنها به عنوان پناهنده نگاه میکنید؟ یا قرارگاه اپوزیسیون یا چه چیزی؟
دکتر طارق الهاشمی پاسخ می دهد: ساکنان قرارگاه اشرف در چارچوب کنوانسیون چهارم ژنو، میهمانان عراق هستند. عراق بایستی برای آنها حفاظت و امکانات زندگی با کرامت را تأمین کند و ساکنان اشرف نیز بایستی به رفتار و ضوابط و اصولی که در کنوانسیون چهارم ژنو آمده است، ملتزم باشند.