سازمان حراست از قانون اساسی آلمان نقاط مشترک نئونازیها و اسلامگرایان افراطی را زیر نظر گرفته است. به نظر هاینس فروم، رئیس این سازمان، آنچه باعث نزدیکی این دو گروه افراطی است، دشمنی آنها با اسرائیل و یهودیستیزی است.
واقعهای که در ۱۹ ژوئن امسال در شهر هانوفر روی داد، علاوه بر روزنامهها در آلمان، توجه رسانههای بینالمللی را نیز به خود جلب کرد. در جشنی که در چهارچوب نزدیکی فرهنگها در این شهر برگزار شد، یکی از گروههای شرکتکننده، گروه رقص ۸ نفره از جامعه یهودیان لیبرال ساکن آلمان بود. فضایی که قرار بود برای تفاهم و نزدیکی فرهنگها ایجاد شود، با پرتاب سنگ از سوی کودکان و نوجوانان عربتبار حاضر در جشن به سوی اعضای گروه رقص، بههم ریخت. یکی از هنرمندان زن عضو این گروه جراحت مختصری برداشت.
این خبر بلافاصله به عنوان نمونهای از فعالیتهایی با انگیزهی یهودیستیزی در رسانهها منتشر شد. جامعه مسلمانان ساکن آلمان نیز نگرانی خود را از این اقدام اعلام کرد. در عین حال، ایمان مزیوک، دبیرکل جامعه مرکزی مسلمانان آلمان، در گفتوگو با سایت "اشپیگل آنلاین" اظهار داشت که این عمل را دلیلی بر دشمنی جامعه مسلمانان ساکن آلمان علیه یهودیان نمیداند. وی گفت: «اکثریت مسلمانان این موضوع را میدانند که یهودیستیزی جایی در اسلام ندارد.»
تحلیل کارشناسان امنیتی آلمان
اما در این مورد کارشناسان مسائل امنیتی با دبیر کل جامعه مرکزی مسلمانان آلمان همنظر نیستند. بعد از واقعهای که در جشن نزدیکی فرهنگها در هانوفر روی داد، هاینس فروم، رئیس سازمان حراست از قانون اساسی آلمان، در مصاحبه با نشریه "اشپیگل" گفت، وی حتی از نظر ایدئولوژیک نیز میان گروههای نئونازی و مهاجران متأثر از گروههای اسلامگرای افراطی در آلمان نزدیکی میبیند. هاینس فروم در این مصاحبه تأکید کرد، آنچه راستگرایان و اسلامگرایان افراطی را به هم پیوند میدهد، «وجود دشمن مشترک، یعنی اسرائیل و یهودیان است.»
در حالی که راستگرایان افراطی ایدهی «نژادپرستی و یهودیستیزی» را تبلیغ میکنند، اسلامگرایان افراطی با توجه به اختلافات میان اسرائیل و فلسطینیان، دارای مواضع متأثر از «ایدئولوژی ضد صهیونیستی و ضد یهودی» هستند. به نظر رئیس سازمان حراست از قانون اساسی آلمان، هر دوی این گروههای افراطی اسرائیل و یهودیان را به عنوان «قدرتی سیاسی می شناسند که باید با آن مبارزه شود.»
بنا بر گزارش دادستانی آلمان، تعداد افراد مظنون به شرکت در حمله به گروه رقص یهودی در جشن نزدیکی فرهنگها در یکی از محلات هانوفر، به ۱۲ نفر افزایش یافته است. این افراد بین ۹ تا ۱۹ سال سن دارند. ۱۱ نفر از مظنونان از خانوادههای عرب ساکن آلمان هستند.
افزایش حملات به گردشگران یهودی
در اواخر ماه ژوئن نیز رسانهها از حمله یک فلسطینی در دیسکویی در برلین به دو توریست اسرائیلی خبر دادند. بنا بر گزارش تحقیقانی دانشگاه تلآویو، شمار حملات نسبت به گردشگران اسرائیلی در کشورهای اروپایی در مجموع بیشتر شده است. در این گزارش آمده که شمار اعمال خشونتآمیز با انگیزه یهودیستیزی علیه شهروندان اسرائیل در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال پیش از آن، تا دو برابر افزایش یافته است. این بیشترین میزان در بیست سال گذشته را نشان میدهد. برای اولین بار در برخی از کشورهای اروپایی، مانند انگلیس و فرانسه، شمار حملات مسلمانان افراطی علیه یهودیان از حملات مشابه گروههای نئوفاشیست پیشی گرفته است.
دویچه وله