محمد اقبال به روزنامه الشرق الاوسط: حکم دستگیری مجاهدین یک باجگیری است

روزنامه الشرق الاوسط ـ بغداد ـ سازمان اپوزیسیون مجاهدین خلق ایران دستورات قضایی اخیر صادره از سوی مقامات عراقی در رابطه با 38 تن از افرادش منجمله مسعود رجوی رئیس سازمان را «باجگیری» از ساکنان  قرارگاه اشرف که مقر سازمان در عراق است، به شمار آوردند.


محمد اقبال مسئول در این قرارگاه به الشرق الاوسط گفت که «دستورات قضایی که گفته میشود از دادگاههای عراقی صادر شده تلاش باجگیرانه علیه ساکنان قرارگاه اشرف وشبیه تلاشهایی است که نیروهای عراقی قبلا با ادعای برقراری امنیت عراق برای حمله به این مکان وبعد از آن برای یافتن مکان دیگری برای ساکنان این قرارگاه که از سالها پیش در آنجا هستند، انجام داده بودند.
این مسئول سازمان مقامات ایرانی را متهم ساخت که پشت صدور احکام دستگیری قرار دارند و با اشاره به عدم تشکیل دولت عراق گفت «این باجگیری و شانتاژ سیاسی مذبوحانه و سخیف از سوی رژیم ایران و نیروی تروریستی قدس در دوران فترت قانونی در عراق صورت میگیرد و کمترین اعتبار قانونی ندارد».
اقبال گفت « همه امور نشان میدهند که رژیم ایران و عناصرش در عراق بخاطر بالا گرفتن تحریمهای بین‌المللی علیه رژیم و شکست سیاستش برای بلعیدن عراق دچار ترس و وحشت شدید شده‌اند».
وزارت کشور اعلام کرده بود که کمیته‌ ویژه‌ای در رابطه با پرونده قرارگاه اشرف تشکیل شده که اقدامات لازم را در رابطه با پیگردهایی که قضائیه عراق در مورد 38 شخصیت از افراد مجاهدین خلق و در صدر آنها رجوی صادر کرده اتخاذ خواهد کرد.
قضائیه عراق احکام دستگیری در رابطه با 38 تن از افراد این سازمان را بعد از اتهام آنها به حمایت از نیروهایی رژیم سابق عراق در سرکوب قیام شیعیان که بعد از پایان جنگ خلیج در سال 1991 به راه افتاد، صادره کرده است.
منابعی در دفتر مرکزی شورای ملی مقاومت ایران در پاریس شرکت این سازمان در هر نوع عملیاتی علیه مردم عراق را تکذیب کردند و تأکید نمودند که همه عملیات خارج از مرزها و علیه رژیم در ایران بوده است. این منابع اتهامات مزبور را «دروغ» و«ساختگی» توصیف کردند.
این منابع گفتند که حضور سازمان در عراق در زمان رژیم سابق مشروط به عدم دخالت در امور عراق بود.
و توضیح دادند که از جمله اسامی که در میان اسامی که حکم دستگیری آنها صادر شده علاوه بر رجوی و همسرش مریم رجوی اسامی واهی وجود دارد که تا حالا به گوش نخورده است.
یک منبع امنیتی در وزارت کشور پیش از آن به الشرق الاوسط گفته بود که موضوع مجاهدین خلق و قرارگاه اشرف از مراحلی گذشته است مرحله اول در چارچوب حفاظت آمریکا بود سپس مرحله بعد از توافق امنیتی و مرحله سوم قرار گرفتن این پرونده در دست وزارت کشور بود.
این منبع افزود که «وزارت کشور مجموعه اقداماتی منجمله جستجو و بررسی اطلاعات و پیگرد 38 شخصیت منجمله در رأس آنها مسعود رجوی اینکه آیا در داخل عراق هستند، و اطلاع به پلیس بین‌المللی و کشورهایی که احتمال دارد در آنجا باشند برای اتخاذ اقدامات  مشخصی طبق قوانین مورد توافق در همه کشورهای جهان اتخاذ کرده است». او خاطر نشان ساخت که از جمله این اقدامات اقدام دفتر نخست وزیر برای یافتن قرارگاه آلترناتیو دیگری بطور موقت برای افراد موجود در قرارگاه اشرف در استان دیالی است.
او اشاره کرد که با وزارت خارجه نیز برای پیگیری برخی اقدامات تماس گرفته شده است، اینکه ایران تصمیم به عفو آنها یا چیزی شبیه آن بگیرد، و نیز تماس با وزارت حقوق بشر برای پیگیری افرادی که مایل به بازگشت هستند.
قرارگاه اشرف در سال 1986 در دوران رژیم سابق در زمان جنگ ایران- عراق تأسیس شده بود و دولت کنونی عراق مسئولیت امنیتی قرارگاه را به موجب توافق امنیتی که با واشنگتن امضا کرده و در اول ماه جاری به اجرا گذاشته شده است از  نیروهایی آمریکایی تحویل گرفته است.