خبرگزاری اسپانیا(25تیر89) درباره حکم دادگاه استیناف آمریکا نوشت: «دادگاه دستور به بررسی نامگذاری گروه ایرانی که جز سازمانهای تروریستی گذاشته شده بود داد»
در ادامه این خبر آمده است دادگاه استیناف ناحیه کلمبیا امروز به وزارت خارجه دستور داد, نامگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران (پی ام او آی) بعنوان سازمانهای خارجی تروریستی را مورد بازبینی قرار دهد. این تصمیم که توسط سه قاضی دادگاه استیناف اتخاذ شد, برای دولت باراک اوباما که در حال حاضر پیش روی خود تعدادی از سازمانها را برای ورود به سازمانهای خارجی تروریستی دارد, یک شکست محسوب می شود.سازمان مجاهدین خلق ایران(پی ام او آی) که به ام ای ک (مجاهدین خلق گروه اپوزیسیون دولت ایران) شناخته می شود از دولت امریکا برای سالهای متمادی خواسته است که از لیست سیاه وزارت خارجه امریکا خارج شود.
آنها(مجاهدین) مدعی هستند که در سال 1997 توسط دولت سابق آمریکا بیل کلینتون برای خوش آیند ایران که آنها را تهدید(رژیم) می دانست در لیست گذاشته شدند. دادگاه در حکم خود اشاره می کند, وزارت خارجه پروسه دادرسی را برای این گروه نقض کرده است زیرا به آنها اجازه دفاع از خود در مورد اطلاعات محرمانه قائل نشده است. وزیر خارجه سابق امریکا کاندولیزا رایس در ژانویه 2009 این تصمیم را در آخرین روزهای تصدی خود گرفت, این در حالی بود که در آن زمان مسئول قسمت ضد تروریسم وزارت خارجه امریکا آقای دیل دایلی از خروج سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی حمایت می کرد. پرونده سازمان مجاهدین خلق ایران مورد توجه هر دو حزب امریکا قرار گرفت که شامل نماینده برد شرمن رئیس پنل تروریسم کنگره از کمیته روابط عمومی قرار گرفت.در آرشیو واشنگتن پست می بینیم, وی در ماه ژوئن گفت “برایش مشکل است که بفهمد چرا ام ای ک باید در لیست(تروریستی) باقی بماند”.
در بخش دیگر خبر خبرگزاری اسپانیا آمده است: «آنها (مجاهدین) کشور انگلیس و اتحادیه اروپا را متقاعد کردند که نام آنها را از لیست سازمانهای تروریستی خارج کند.
سخنگو علیرضا جعفرزاده گفت بعد از این حکم «این یک امکان عالی برای وزیر خارجه (هیلاری) کلینتون است که یک اشتباه را تصحیح کند. او در این رابطه از حمایت کنگره برخوردار خواهد بود».
(سخنگوی) وزارت خارجه در عین حال گفت این حکم را دریافت کرده است و آن را “به دقت” مورد مطالعه قرار خواهد داد.