رویتر: شرکتهای خارجی از ایران دوری می کنند

به گزارش خبرگزاری رویتر [کمپانی نفتی] بی. پی. از ارائه دلیل برای خاتمه دادن به قرارداد [با ایران] خودداری کرد، اما توقف در ارسال سوخت به دنبال گزارشاتی است که هواپیماهای ایرانی به خاطر آخرین سری از تحریمهای آمریکا که برای فشار روی جمهوری اسلامی طراحی شده، از سوخت محرم شده اند…

اوایل این ماه دو هواپیمای ایران قادر به سوخت گیری مجدد در فرودگاه نبودند و مسیرشان را منحرف کردند.
در حالی که آمریکا رهبری تلاشهای بین المللی برای منزوی کردن تهران را بر عهده  دارد، تعداد بیشتری از شرکتهای نفتی و تجاری و دیگر شرکتهای بین المللی  تجارت با ایران را متوقف کرده اند.

بی. پی. در 13 ژوئیه تایید کرد که تامین سوخت جت به ایران ایر  در فرودگاه هامبورگ را متوقف کرده است.
لویدز لندن در 9 ژوئیه گفت محموله نفتی که به ایران می رود را بیمه و یا بیمه مجدد نمی کند.
به دنبال اعمال تحریمها از طرف آمریکا،     [شرکت] مهندسی و سازندگی جی. اس. کره جنوبی ( south korea's gs engineering & construction )، در اول ژوئیه یک پروژه یک میلیارد و دویست میلیون دلاری را در ایران لغو کرد.
رسپول اسپانیا ( spain's repsol )، در  28ژوئن گفت، خود را از یک قراردادی که به همراه رویال داچ شل برنده شده بودند، بیرون کشیده است.
انی ایتالیا ( eni )، روز 29آوریل به مقامات آمریکا گفت که برای پرهیز از تحریمهای آمریکا، عملیات میدان نفتی دارخوین را به شرکای محلی خود در ایران داده است.
منابع صنعتی در 7آوریل گفتند بعد از تصمیم مشابه‌یی توسط رویال داج شل در ماه مارس، شرکت لوکویل روسیه (lukoil )، فروش بنزین به ایران را متوقف خواهد کرد. تجار گفتند، لوکویل ماهه 250 تا 500هزار بشکه بنزین به ایران ارسال می‌کرده است.
شرکت سازنده ماشینهای لوکس دایملر ( luxury carmaker daimler )، در 14آوریل اعلام کرد، قرار است 30درصد سهام خود در یک سازنده موتور ایرانی را بفروشد و صادرات برنامه ریزی شده خودرو و کامیون  به ایران را متوقف می کند. شرکت بیمه آلمانی مونیخ ر و الیانز ( munich re and allianz )   مشابه همین را اعلام کرد.
دو منبع آشنا با قرارداد شرکت رلیانس هند  با ایران، در اول آوریل گفتند، صنایع رلیانس ( reliance industries )، بزرگترین پالایشگاه خصوصی هند، برای واردات نفت خام از ایران در سال مالی 2010    قرارداد را تجدید نخواهد کرد.  
تحریم‌ها خرید نفت را هدف قرار نداده، اما منابع گفتند رلیانس ممکن است در تلاش برای فاصله گرفتن از وابستگی به جمهوری اسلامی می‌باشد.
منابع صنعتی در 8مارس گفتند، شرکتهای تجاری نفت، ترافیگورا (trafigura) و ویتول (vitol) فروش بنزین به ایران را متوقف کردند.

ingersoll-rand plc  ، یک سازنده کمپرسورهای هوا و سیستم های خنگ کننده برای ساختمانها و حمل و نقل گفت، دیگر اجازه نمی دهد وابستگانش قطعات یا محصولات را به تهران بفروشند.
اسمیت اینترنشنال (smith international  )، کمپانی خدماتی میادین نفت در اول مارس گفت، فعالانه به دنبال خاتمه دادن به تمام فعالیتهای خود در ایران است.
شرکت کاترپیلر (caterpillar)، بزرگترین سازنده وسایل حفاری و ساختمان سازی جهان در اول مارس گفت، سیاست خود در تجارت نکردن با ایران را تشدید کرده است تا وابستگاه خارجی خود را از فروش وسایل به دلالان مستقل که آنرا بازفروش به تهران می کنند، منع نماید.
شرکت مهندسی زیمنز (siemens  ) آلمان در ژانویه گفت که درخواستهای بیشتری را  از ایران نخواهد پذیرفت.
بنا به گفته تجار،     glencore glen. ul      ارسال بنزین به ایران را در نوامبر 2009 متوقف  کرده است.  
شرکت سهامی تولیدات شیمیایی هانتسمن ( chemical manufacturer huntsman corp)، ژانویه اعلام کرد که وابستگان غیرمستقیم خارجی آن فروش محصولات به طرفهای سوم در ایران را متوقف خواهند کرد..