گفتگوی تلویزیون صدای آمریکا با محمد محدثین، مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت در مورد حکم دادگاه استیناف آمریکا

تلویزیون صدای آمریکا در برنامه 26تیر89خود گفتگویی داشت با محمد محدثین، مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت در مورد حکم دادگاه استیناف آمریکا.

تلویزیون صدای آمریک ابتدا گفت: یک دادگاه تجدید نظر فدرال از وزارت خارجة آمریکا خواسته است در بارة ادامة وجود نام سازمان مجاهدین خلق ایران در فهرست گروههای تروریستی خارجی, گروههای خارجی که آنها را تروریست می شناسد, تجدید نظر کند. سه قاضی دادگاه فدرال در واشنگتن می گویند وزارت خارجة آمریکا به سازمان مجاهدین خلق ایران فرصت منصفانه یی نداده است تا نامش را از فهرست گروههای تروریستی خارجی حذف کند. وزارت خارجه آمریکا می گوید حکم این دادگاه فدرال را به دقت مورد بررسی قرار می دهد. اما سازمان مجاهدین خلق ایران را هم چنان تروریست می داند. در پاریس آن گونه که خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده, خانم مریم رجوی از کادر رهبری شورای مقاومت ملی ایران در واکنش به خواست دادگاه استیناف از, استیناف واشنگتن از وزارت خارجة آمریکا گفته است نهادن برچسب تروریستی بر سازمان مجاهدین صرفاً تصمیمی کاملاً سیاسی بوده در راستای به گفتة خانم رجوی مماشات با ملایان خون آشام با چشم دوختن به سراب تغییر رفتار در رژیم قرون وسطایی حاکم بر ایران.

تلویزیون صدای آمریکا سپس به طرح سوالات خود پرداخت و از محمد محدثین سوال کرد: خوب همان طور که در خبرها و نظرها شنیدید و در برنامة صبحگاهی و در مقدمة این برنامه یک دادگاه استیناف, تجدید نظر در واشنگتن از وزارت خارجة آمریکا خواسته که در بارة, در این مورد که اسم سازمان مجاهدین خلق ایران در فهرست گروهها و سازمانهای خارجی تروریستی است که این وزارتخانه به عنوان تروریست می شناسد, بازنگری بکند. سخنگوی یکی از مسئولان وزارت خارجه همان طور که برخی منابع خبر دادند گفتند که به دقت بررسی می کنند ولی هم چنان این سازمان در فهرست سازمانهای تروریستی باقی خواهد ماند. و رسانه های دولتی در ایران واکنشهای مختلفی داشتند, در یک راستا, برخیشون از جمله تلویزیون دولتی این اقدام آمریکا را باز یک اقدام, نسبت داده به کل تشکیلات گردانندة آمریکا, گفته این نشاندهندة حمایت آمریکا از تروریسم است, این خواست دادگاه فدرال. آقای محمد محدثین هستند, مسئول کمیسیون روابط خارجی شورای ملی مقاومت در پاریس, سلام به شما.

محمد محدثین: سلام از ماست. حال شما خوبه انشاءالله.

چالنگی: بد نیستیم, خیلی ممنون و متشکریم, اولین کسی هستید که احوال ما را پرسیدید. به لطف شما و دوستان, همه و آقای تقوایی. آقای محدثین پرسش بلافاصلة من این هست, این اقدام را شما چطور ارزیابی می کنید در کوتاهترین وقت ممکن اگر بفرمایید ممنون می شویم.

محمد محدثین: بله, عرض کنم حضورتان که در حقیقت دادگاه استیناف واشنگتن, دادگاه استیناف آمریکا با حکم دیروز خودش یک موضوع را بسیار روشن کرده و آن این که نامگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران به عنوان یک سازمان تروریستی مطلقاً حتی با قوانین خود آمریکا و با قانون تروریسم آمریکا هیچ توافقی ندارد و در این نامگذاری طبق حکمی که دادگاه داده حق سازمان مجاهدین برای دفاع از خودش به رسمیت نشناخته شده. شناخته نشده این حق, از بین رفته, علاوه بر این در واقع پروسدورهای قضایی, آیین دادرسی غیرعادلانه انجام شده, نقض شده و همین طور دادگاه در صحت و سالم بودن و اصیل بودن مدارک وزیر خارجه برای گذاشتن اسم مجاهدین در این لیست ایجاد شک و تردید کرده و به وزارت خارجه و در حکم تصریح کرده که قانون, متن قانون به ما, یعنی به دادگاه این اختیار را می دهد و دادگاه را ملزم می کند که اسم مجاهدین را از لیست خارج کند. اما ما به خاطر ملاحظاتی که وزارت خارجه دارد این نامگذاری را برمی گردانیم به وزارت خارجه که مجدداً بازبینی کند, اما نه بازبینی خودسرانه. چون در واقع توصیفاتی که حکم می کند نشان می دهد که این گذاشتن در لیست یک اقدام خودسرانه بوده, ولی این بار می گوید وزیر خارجه و وزارت خارجه باید بگویند که بر اساس چه مدارکی و بر اساس چه منابعی و بر اساس کدام بخش از قانون سازمان مجاهدین را در لیست گذاشتند یا می خواهند بگذارند. چیزی که اگر بخواهد وزارت خارجه آنها را رعایت کند, بدون تردید هیچ راهی جز خارج کردن نام مجاهدین از لیست و اذعان به این که بودن آنها در لیست کاملاً غیرقانونی بوده و باید حذف بشوند, نخواهد داشت.

چالنگی: آقای محدثین, ببینید خوب این وزارت خارجه آمریکا که نبوده. چون ببینید خانم رجوی, خانم مریم رجوی در واکنش به این اقدام یا این خواست دادگاه استیناف گفته که این در پی یک مماشات با جمهوری اسلامی انجام شده یا با حکومت ایران یا به گفتة ایشان ملایان خونخوار, ادبیاتی که ایشان استفاده کردند, گفتند. کشورهای اروپایی هم بودند, دولتهای اروپایی هم بودند. برخی دولتها در منطقه هستند, یا دولت کنونی, برخی از گردانندگان دولت کنونی عراق هم هست که سازمان مجاهدین خلق ایران را یک سازمان تروریستی می دانستند.

محمد محدثین: بله, حرفتان همان طور که خانم رجوی, رئیس جمهور برگزیدة مقاومت توضیح دادند, مطلبی که شما گفتید کاملاً درست هست. در واقع در چارچوب یک سیاست مماشات و سازش با رژیم خونخوار حاکم بر ایران در دهة 90 دولت آمریکا و در اوایل دهة جدید, دهة کنونی دولت اتحادیة اروپا و دولت انگلستان سازمان مجاهدین را در لیست تروریستی گذاشتند, همة مدارک و اسناد نشان می داد که یک زدوبند سیاسی هست با رژیم ایران. حتی مقامات آمریکا صراحتاً این را در همان سالها گفتند که این یک در واقع ژست حسن نیت به تهران هست برای نزدیک شدن به رژیم ایران. ولی هر جا که پای دادگاه و پای عدالت در بین آمد, منجمله در دادگاه انگلستان, منجمله در دادگاه اتحادیة اروپا در لوگزامبورگ, هفت بار این دادگاهها به نفع مقاومت ایران و به نفع سازمان مجاهدین رأی دادند و سازمان مجاهدین را از همة این لیستها خارج کردند و الان هم زمان آن رسیده که دولت آمریکا, وزارت خارجة آمریکا به حکم عدالت, به حکم قانون, به قانون خود آمریکا و عدالت, دادگاه خود آمریکا گردن بگذارد و به طور نهایی اذعان بکند که سازمان مجاهدین خلق ایران در این لیست نیست و نباید باشد و از ابتدا هم این تصمیم, یعنی این نامگذاری غلط بوده و امیدواریم که وزارت خارجه این شهامت و این به اصطلاح تبعیت از قانون را داشته باشد.

چالنگی: آقای محدثین وقتمان متأسفانه کم هست, می دانید, توضیحات بیشتری شاید لازم باشد ولی حدود یک دقیقه وقت داریم. ببینید وزارت خارجة آمریکا در عین حال وقتی سازمان مجاهدین خلق ایران را سازمان تروریستی می دانسته که هنوز هم گفتند داریم بررسی می کنیم و هنوز هم می داند, هم زمان هم آمریکا یعنی رئیس جمهور آمریکا جمهوری اسلامی ایران را هم حامی تروریسم بین المللی می دانسته و می داند. یعنی پس چطور می شود گفت که در اثر یک مماشات هست که سازمان مجاهدین را سازمان تروریستی می دانستند. حال آن که می بینیم جمهوری اسلامی را هم گفتند حامی تروریسم بین المللی.

محمد محدثین: بله

چالنگی: یک دقیقه وقت داریم واقعاً.

محمد محدثین: بله, سؤال خوبی هست. این یک تناقض واقعی در سیاست دولت آمریکاست. این که دولت آمریکا رژیم ایران را یک رژیم تروریستی می داند, این امری هست که در واقع دولت آمریکا هم ازش ناگزیر هست, چون رژیم ایران در واقع منشأ تمامی فعالیتهای تروریستی هست که منشأ اصلی تمام فعالیتهای تروریستی هست که مستقیم یا غیرمستقیم, تحت نام اسلام, تحت نام دین دارد در دنیا انجام می شود و اگر کسی به طور واقعی بخواهد با تروریسم در دنیا مبارزه کند, باید در مقابل این رژیم بایستد. اما نمی شود در مقابل این رژیم ایستاد, نمی شود با این رژیم مقابله کرد الا این که آلترناتیو آن را, اپوزیسیون آن را, مردمی را که با آن مخالف هستند و جنبشی که در واقع پرچمدار مقابله با آن هست را به رسمیت شناخت, بهش احترام گذاشت و حقش را برای مبارزه با این رژیم و سرنگونی این رژیم به رسمیت شناخت و سازمان مجاهدین این به اصطلاح پرچمداری را از سال 1357, از ابتدای حاکمیت ملایان, رژیم ایران, بر عهده داشته و امیدواریم که دولت آمریکا با نفی این لیست منحوس در کنار رژیم ایران قرار نگیرد و در کنار مردم قرار بگیرد.

چالنگی: وقت ما تمام شد. سپاسگزاریم از شما. البته حکومت ایران هم چنان سازمان مجاهدین را گفته یک سازمان تروریستی است که آن را اعلام کرده.