خبر کوتاه است، در سایت موسسه ای.تی.اس که برگزار کننده آزمون تافل در دنیاست نوشته شده، به دلیل تحریم بانکی ایران از این پس ثبت نام برای شرکت در آزمون تافل در ایران ممکن نیست. در همین حال روز شنبه (۲۶ تیر) ابراهیم خدایی معاون سازمان سنجش ایران در گفت و گو با خبرگزاریهای داخلی ایران گفته است: «مشکلات وجه ثبتنام آزمون تافل در ایران در حال برطرف شدن است».
آزمون تافل معتبرترین معیار سنجش زبان انگلیسی در دنیاست و برای ثبتنام در اکثر دانشگاههای بینالمللی دنیا مدرک آن مورد نیاز است. در همین رابطه سعید پیوندی کارشناس مسائل آموزشی و استاد جامعهشناسی در دانشگاه پاریس، در گفت و گو با دویچهوله معتقد است تحریم تافل زنگ خطری برای شروع تحریم علمی ایران است که باید آن را جدی گرفت. او میگوید: «در تحریمهایی که تا به حال وضع شده بود ما شاهد این بودیم که بخشی از دانشجویان ایرانی خارج از کشور که در رشتههای فیزیکی و اتمی تحصیل میکردند از تحصیل محروم میشدند ولی اتفاق تحریم برگزاری امتحان تافل در ایران زنگ خطری است برای رابطه دانشگاهی و علمی ایران با دنیا.»
تحریمها فقط شامل برگزاری امتحان تافل نخواهد بود
این کارشناس مسائل آموزشی معتقد است به غیر از امتحان تافل، امتحانات بینالمللی زیادی در ایران برگزار میشود که ممکن است از این پس تحریم شامل حال همه آنها شود. پیوندی درباره اهمیت امتحان برگزاری امتحان تافل به دویچهوله میگوید: «نتیجه این تحریم برای جوانهای ما خیلی منفی است چون تافل نه تنها برای جوانهای ما، معیاری برای سنجش سطح تواناییهایشان در زبان انگلیسی بود بلکه همزمان از این راه میتوانستند امکانی پیدا بکنند برای گرفتن پذیرش در دانشگاههای خارجی. در حقیقت با تحریم تافل راه جوانان ما برای گرفتن پذیرش در دانشگاههای خارجی مسدود میشود».
تحریمها و انزوای آموزشی ایران
سعید پیوندی معتقد است این نوع تحریمها بیش از همه به ضرر جوانان است و ادامه میدهد: «تاسفانگیز است که نظام بانکی ایران نمیتواند برای حل این مشکل راه حلی پیدا کند. حیرتآور است که دستگاههای دولتی ایران، هیچ فکری به حال جوانها و کسانی که از این نوع مشکلات آسیب میبینند نمیکند. این انزوای آموزشی دودش بیشتر از همه به چشم جوانها و پژوهشگران و کسانی که با محیط های بینالمللی ارتباط دارند می رود. همین تحریم برگزاری امتحان تافل در ایران نشان می دهد که در مسئله تحریمها، دامنه این تحریمها خیلی بیشتر از آن است که دولتمردان ایران فکر میکنند. در عمل نه تنها اقتصاد ایران، نهتنها صنایع نفتی ایران و نه تنها روابط اقتصادی ایران با جهان در سطح بینالمللی دچار آسیب می شود، بلکه از نظر آموزشی و علمی هم جامعه ما را تهدید میکند».