روزنامه العالم، 27تیر، با عنوان ” واشینگتن حذف نام “ مجاهدین خلق” از لیست تروریستی را بررسی می کند” نوشت: یک دادگاه استیناف در آمریکا حکمی مبنی بر ضرورت تجدید نظر وزارت خارجه آمریکا دررابطه با تروریست نامیدن سازمان مجاهدین خلق ایران اپوزسیون, بعنوان یک سازمان تروریستی خارجی صادر کرد.
دادگاه استیناف آمریکا طی حکم 22 صفحه ای اعلام کرد که به سازمان مجاهدین خلق یک امکان عادلانه برای دفاع از این برچسب داده نشده است. و مسئله را به وزارت خارجه آمریکا ارجاع داد.
الصباح الجدید، 27تیر، نوشت: یک دادگاه فدرال استیناف در واشنگتن حکم داد که دولت آمریکا در نامگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران به عنوان یک سازمان تروریستی اشتباه کرده است.
این منبع افزود: مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران گفت، این حکم ”نشان میدهد که برچسب تروریستی علیه سازمان مجاهدین خلق ایران ، تنها یک تصمیمگیری سیاسی است . خانم رجوی وزارت خارجه را به حذف این نامگذاری بعنوان یک سازمان تروریستی فراخواند ”.
الصباح الجدید در خبر دیگری نوشت: دادگاه استیناف واشنگتن طی حکمی برچسب تروریستی علیه سازمان مجاهدین خلق ایران را نپذیرفت و پرونده را برای تجدیدنظر به هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا ارجاع داد, همزمان مریم رجوی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران, حکم دادگاه را پیروزی مردم و مقاومت ایران دانست.
تلویزیون العربیه: یک گروه اپوزیسیون ایرانی بر وزارتخارجه آمریکا برای توقف نامگذاری آن بهعنوان یک سازمان تروریستی پیروز شد
تلویزیون العربیه، روز 26تیر در پایگاه اینترنیتی خود گزارش مشروحی از حکم دادگاه استیناف آمریکا پخش کرد و نوشت: مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران گفت، این حکم ”نشان میدهد که برچسب تروریستی علیه سازمان مجاهدین خلق ایران و اصرار بر ادامه آن، تنها یک تصمیمگیری سیاسی در کادر مماشات با ملاهای سفاک و بر اساس این توهم بوده است که گویا میتوان رفتار این رژیم قرون وسطایی حاکم بر ایران را تغییر داد ”.
در قسمتی از گزارش العربیه آمده است: یک گروه اپوزیسیون ایرانی یک دور مبارزه طولانی قانونی خود را برای وادار نمودن وزارتخارجه برای توقف نامگذاری آن بهعنوان یک سازمان تروریستی پیروز شد. یک دادگاه تجدیدنظر در روز جمعه دستور داد که وزارتخارجه درتصمیم خود مبنی بر نگاه داشتن سازمان مجاهدین خلق ایران در لیست سازمانهای تروریستی خود تجدیدنظر کند. هئیت سه نفره از قضات دادگاه استیناف فدرال در واشینگتن گفت از نظر این دادگاه وزارتخارجه ”در اعطای حق قانونی دفاع به سازمان مجاهدین خلق ایران کوتاهی کرده است ”، این حق توسط قانون، مقرر شده است. دادگاه خواهان بازبینی این لیست گذاری گردید. درخواست این گروه در سال 2008 جهت بازبینی لیست گذاری خود، توسط کاندولیزا رایس وزیر خارجه وقت در آخرین روزهای دوران تصدی خود رد گردید. دادگاه گفت، رایس به این گروه، حتی فرصت نداد تا با این دعاوی، که از فعالیتهای تروریستی حمایت میکرده، مقابله کند، و در نتیجه، ”تضمینهای آیین دادرسی که مستلزم رویه قضایی ما میباشد ”را نقض کرده است. دادگاه گفت که دولت آمریکا باید به گروه مسقر در عراق فرصت دهد به دعاوی این که به فعالیتهای تروریسیتی ادامه داده یا این توانمندی راحداقل حفظ نموده و قصد انجام آنرا دارد، پاسخ دهد.
العربیه در پایان گفت: اتحادیه اروپا سال گذشته نام مجاهدین سازمان مجاهدین خلق ایران را از لیست گروههای ممنوعه تروریستی حذف نمود. گروه مزبور در سال 1965 با هدف سرنگون کردن شاه ایران تاسیس شد.