خبرگزاری رویتر روز دوشنبه خبر داد کمیته سیاست ایران حکم دادگاه استیناف آمریکا را مورد استقبال قرار داد و نوشت: دادگاه وزیر خارجه کاندولیزا رایس را به خاطر اشتباه در نامگذاری گروه اپوزیسیون ایرانی به عنوان تروریست مورد انتقاد شدید قرار میدهد.
خبرگزاری رویتر، به نقل از سایت آی. پی. سی (ایران پالیسی کامیتی) ـ روز 16 ژوئیه 2010، دادگاه استیناف آمریکا حوزه واشنگتن دی سی حکم داد که وزیر خارجه کاندولیزا رایس در لیست گذاری مجدد تروریستی یک گروه اپوزیسیون ایرانی بهنام سازمان مجاهدین خلق ایران (پیام او آی) اشتباه کرده است. دادگاه به وزیر خارجه کلینتون دستور بازبینی پروسه لیست گذاری مجدد را صادر کرد. دادگاه در حکمش گفته است، ”منابع نهایی اطلاعات نامعلوم بوده است و به همین منظور، دستیابی، صحت و انگیزه هایشان نامعلوم است“.
بنابر گفته پرفسور ریموند تنتر، رئیس آی پی سی (کمیته سیاست ایران) و عضو سابق شورای امنیت ملی در کاخ سفید، ”این تصمیم دادگاه، فرصتی را برای وزیر خارجه کلینتون فراهم میکند تا اشتباهات وزیر خارجه رایس را تصحیح کند“. دادگاه اظهار داشته است، ”پیام او آی فقط بعد از اینکه تصمیم نهایی شد، از تصمیم وزیر خارجه رایس مطلع گردیده و اجازه دستیابی به قسمتی از پرونده که غیرمحرمانه بوده را یافته است. و اگر چه به پیام او آی این فرصت داده شده بود تا شواهد خودش را در حمایت از لیست خارج کردن در پرونده بگنجاند، اما هیچ فرصتی در جوابگویی به قسمت غیرمحرمانه پرونده که وزیر ارائه کرده به آنها داده نشده است“.
بنابر گفته آر بروس مک کالم رئیس موسسه استراتژیهای دموکراتیک، ”بازبینی کلینتون میتواند به پیام او آی اجازه دهد تا به مدرک مشکوکی را که رایس استفاده کرده جواب متقابل بدهد“. در رابطه با این مدرک دادگاه حکم داده است، ”برخی از گزارشات که در تحلیل وزیر خارجه گنجانده شده آشکارا تردیدهایی را راجع به دقت اطلاعاتی که در آنجا میباشد را برمیانگیزد. … وزیر خارجه اشاره نکرده که آیا گزارشات را پذیرفته یا نپذیرفته است. … ”همانطوریکه مک کالم اشاره کرد، وزارتخارجه کلینتون تصدیق کرده است که ”منابع نهایی اطلاعات نامعلوم بوده است و بهمین منظور، دستیابی، صحت و انگیزههایشان نامعلوم است. … ”ژنرال توماس مک اینرنی (سپهبد بازنشسته نیروی هوایی آمریکا) گفت، ”مفروض بر الگوی مماشات با رژیمهای سرکش، مانند سوریه، کره شمالی و ایران، اشتباهات کاندولیزا رایس بههیچوجه من را متعجب نکرده است. با شکست در پیروی از حاکمیت قانون در لیست گذاری مجدد یک سازمان که نیروهای دموکراتیک را در ایران نمایندگی میکند، رایس از آیتاللهها استمالت و دموکراسی در ایران را سرکوب کرده است“.
ژنرال پاول والی (سرلشگر بازنشسته ارتش آمریکا) گفت، ”دلایل امنیت ملی میتواند بهعنوان پایهیی برای لغو یک لیست گذاری تروریستی استفاده گردد، شکست وزیر خارجه رایس در درک منافع امنیت ملی از لغو لیست گذاری پیام او آی مشخصه دوران تصدی او بهعنوان وزیر خارجه میباشد. پیام او آی اطلاعات با ارزشی در رابطه با خرابکاری تهران در عراق و برنامه اتمی ایران فراهم میکند. چنین اطلاعاتی که توسط پیام او آی داده میشود میتواند بهعنوان اطلاعات مهم و نمونهیی در با مقایسه با اطلاعاتی باشد که توسط پناهندگان ایرانی مانند دانشمند اتمی شهرام امیری ارائه گردید“.