روز پنجشنبه، نمایندگان مجلس عوام و اعیان در یک جلسه کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران، روی وزارت امور خارجه آمریکا فشار گذاشتند تا نامگذاری گروه اپوزیسیون اصلی ایران مجاهدین خلق (پی ام او آی) به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی را پس از حکم هفته گذشته دادگاه استیناف واشینگتن به نفع این سازمان، لغو کند.
عالیجناب لرد وادینگتون، وزیر کشور سابق، گفت: “وزیر خارجه آمریکا باید به این پرونده با همدردی نگاه کند، و در پرتو تصمیم از قبل دادگاه های بریتانیا، یک نتیجه گیری سریع و درست بگیرد و لکه بدنام تروریسم را از مجاهدین خلق ایران بردارد.”
دیوید ایمیس نماینده مجلس از حزب محافظه کار گفت: “قراردادن سازمان مجاهدین خلق ایران در لیست سازمانهای تروریستی خارجی یک مانع اصلی برای تغییر دموکراتیک در ایران است. محدود کردن نیروی تغییر در ایران یک اشتباه استراتژیک در مقابله با رژیمی است که از تروریسم در خارج از کشور حمایت می کند و مصمم است به تسلیحات اتمی دست یابد.”
استیو مک کیب نماینده مجلس، یک رئیس سابق نمایندگان در دولت کارگر سابق، گفت زمان آنست که غرب از “خنثی سازی اپوزیسیون دموکراتیک علیه رژیم ایران دست بردارد.”
لرد کوربت از کاسل ویل، رئیس کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران، گفت “ایران از نامگذاری تروریسم برای توجیه اعدام مخالفانش و سرکوب اعضای سازمان مجاهدین خلق مستقر در قرارگاه اشرف (شمال شرق بغداد) توسط عراق استفاده می کند.”
برایان بینلی نماینده مجلس از حزب محافظه کار گفت: “ رژیم ایران، ضعیف شده در داخل، اکنون قرارگاه اشرف در عراق را هدف قرار می دهد. ساکنان اشرف از دسترسی به نیازهای اساسی مانند غذا، دارو و سوخت منع شده اند و این درحالیست که شکنجه روانی تهدید از سوی مأموران رژیم ایران را متحمل می شوند. بی شک روشن است که رژیم ایران از مجاهدین خلق ایران و آرمان های دموکراتیک آنها وحشت دارد.”
لرد وادینگتون گفت، “مطمئنا ، زمان آن رسیده که دفتر معاونت سازمان ملل در عراق یک نمایندگی دائمی در قرارگاه اشرف دایر کند، و سازمان ملل متحد حفاظت ساکنان اشرف را بعهده گیرد.”
وی گفت، “اما زمان به نفع مردم ایران یا غرب نیست” و افزود: “خانم رجوی آشکارا درست می گفت وقتیکه گفت قطعنامه شورای امنیت هنوز به رژیم فرصت می دهد پروژه های اتمیش را تکمیل کند، و اینکه تنها راه حل واقعی برای تمام این مشکلات تغییر دموکراتیک در ایران است.
بنابراین بگذارید ما از جامعه جهانی بخواهیم حق مردم ایران را برای مقاومت در برابر دیکتاتوری مذهبی برسمیت بشناسد و بگذارید از این کنفرانس به تمام آنهاییکه در برابر ظلم و ستم در ایران مقاومت می کنند این پیام را بفرستیم که ما می دانیم که حق در طرف آنهاست.”
لرد کلارک از همستد، رئیس سابق حزب کارگر، گفت: “برای مقابله با تهدید ایران همکاری دو طرف آتلانتیک ضروری است. ما از آمریکا توقع داریم از اقدام اروپا در حذف سازمان مجاهدین خلق از لیست ممنوعه پیروی کند، زیرا این ممنوعیت به تلاش های ما برای رو در رویی با رژیم شدیدا آسیب زده است. عدالت با صدای بلند و واضح صحبت کرده، و اکنون زمان آنست که وزارت خارجه آمریکا نامگذاری تروریستی مجاهدین خلق ایران را بلافاصله لغو کند.”
سخنرانان دیگر از جمله لرد مک گینس از درامگلاس، راسل براون نماینده مجلس از حزب کارگر و مارک ویلیامز نماینده مجلس از حزب لیبرال دمکرات بودند.
آقای پرویز خزایی، یک سفیر سابق ایران در سوئد و نروژ و نماینده کنونی شورای ملی مقاومت ایران در کشورهای نوردیک، گفت: مردم ایران نشان داده اند که آنها کاملا توان دارند تغییر رژیم را محقق کنند، و افزود که آمریکا باید محدودیت های خود را از روی گروه اصلی اپوزیسیون ایران بردارد.
خانم دولت نوروزی معاون رئیس کمیته خارجی شورای ملی مقاومت ایران و نماینده این شورا در انگلستان، گفت: “ملاها سه دهه است مردم ایران را به زنجیر کرده اند. آنها ثروت کشور را به پروژه های تروریستی و بنیادگرایی منحرف کرده اند. غرب باید سیاست مخرب مماشات و استمالت را کنار بگذارد، و باید تحریمات فراگیر را علیه این رژیم اعمال کند..” وی از دولت آمریکا خواست ممنوعیت علیه سازمان مجاهدین خلق ایران را بردارد، راه را برای تغییر دموکراتیک در ایران هموار کند.
کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران مورد حمایت اکثریت نمایندگان مجلس عوام از تمام احزاب و 200 نماینده مجلس اعیان است.