ملاقات جدید بین دکتر ایاد علاوی با عمار حکیم برای تشکیل دولت عراق

درحالی که تلاشها برای تشکیل دولت جدید عراق بالا گرفته است، تلویزیون الشرقیه از ملاقات جدیدی بین دکتر ایاد علاوی با عمار حکیم خبر داد و اعلام کرد: علاوی و حکیم دیداری بسیار مهم و متفاوت از جلسات گذشته انجام دادند. این دیدار در مقر عمار الحکیم و با حضور عادل عبدالمهدی، برگز ارشد، اسامه النجیفی و محمد علاوی از العراقیه نیز حضور داشتند 

ازسوی دیگر ژنرال ریموند ادیرنو درگفتگویی با تلویزیون الحره، راجع به مذاکراتی که در روزهای اخیر در سوریه با شرکت وزاری خارجه ترکیه و سوریه و دکتر ایاد علاوی و مقتدا صدر صورت گرفت، اظهار داشت: سوری ها برای شکستن انجماد موجود در روند تشکیل دولت عراق نقش ایفا می کنند و من معتقدم دیدار مقتدی صدر با ایاد علاوی در دمشق یک تحول مهم است».

به گزاشی درباره سایر تحولات مربوطه به تشکیل دولت جدید در عراق توجه فرمایید:

 تشکیل نشدن دولت جدید عراق آن هم درحالی که بیش از 5 ماه ازبرگزاری انتخابات عراق می گذرد ، هم چنان موضوع مرکزی تحولات سیاسی درعراق است.

بعد ازمذاکرات رئیس ائتلاف برنده انتخابات عراق دکترایاد علاوی در سوریه،  ودیدار بعدی او با نوری مالکی، فراکسیون  العراقیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد از حق قانونی و انتخاباتی خود مبنی بر معرفی نخست وزیر جدید عراقو تشکیل دولت کوتاه نمی آید ولی بر سر سایر مناصب حاضر به گفتگو و انعطاف است.

تلویزیون الشرقیه با نقل این بیانیه افزود: نوری مالکی در دیدارخود با ایاد علاوی بر منصب نخست وزیری اصرار ورزیده ولی آمادگی خود را برای کوتاه آمدن از شماری از اختیارات نخست وزیری ازجمله کوتاه آمدن از فرماندهی کل نیروهای مسلح اعلام کرده است. مالکی هم چنین حاضرشده  ازکنترل سیاستهای اقتصادی کشور و اختیارات مالی و بازرگانی و تکنیکی مربوطه، دست بردارد و مشاوران و پرسنل نخست وزیری را هم که همگی از حزب الدعوه و یا دولت قانون هستند، عوض کند.اما العراقیه، که به عنوان فراکسیون برنده انتخابات و برطبق قانون اساسی عراق، باید نخست وزیرجدید را معرفی کند و دولت را تشکیل دهد، کوتاه آمدنهای بر استحقاق انتخاباتی خود که معرفی وتعیین نخست وزیرجدید است اصرار دارد.

به گزارش الشرقیه، مقتداصدر که خو د درمذاکرات سوریه شرکت داشته است، باردیگر گفته است کاندیداتوری مالکی برای نخست وزیری  از سوی طیفهای گسترده ای از مردم عراق مردود می باشد.

مقتداصدر دیدارش با دکترایاد علاوی را مثبت ارزیابی نمود و تاکید کرد من در هر صورتی با کاندیداتوری نوری المالکی مخالف هستم.

این درحالی است که الشرقیه والعربیه گزارش دادند عمارحکیم وعادل عبدالمهدی ازرهبران مجلس اعلا، اصرار نوری مالکی بر منصب نخست وزیری را ردکرده و تاکید دارند که مالکی با این اصرارخود کشور را به بن بست می کشاند.

همزمان تلویزیون العراقیه گزارش کرد که اگر فراکسیونهای سیاسی تا قبل از چهارم ماه اوت نتوانند به تعیین رؤسای سه گانه دست یابند، موضوع ابعاد منطقه ای و شاید در آینده ابعاد بین المللی بگیرد.

ازسوی دیگر و درحالی که به دنبال مذاکرات سوریه احتمال هماهنگی بین لیست کردی و لیست ائتلاف ملی و لیست العراقیه بالا گرفته است، تلویزیون العراقیه خبرداد که مقتدی صدر در پی دریافت دعوتی از سوی مسعود بارزانی برای یک دیدار کاری به منظور بحث بر سر موضوع تشکیل دولت جدید به اربیل سفر خواهد کرد.

درهمین حال، یک نظرسنجی انجام شده ازسوی یک موسسه آمریکایی درعراق، می گوید 42درصد ازمردم خواهان نخست وزیری ایاد علاوی هستند، حال آنکه فقط 14درصد ازمالکی طرفداری کرده اند.

یک منبع حکومت آخوندی ضمن انتشار این نظرسنجی نوشت: بر اساس نظرسنجی پژوهشگاه ان دی آی (‌NDI) آمریکا ، که ریاست آن را مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه‌سابق آمریکا بر عهده دارد،42درصد مردم عراق نخست‌وزیری عراق را حق ایاد علاوی می‌دانند و فقط 14درصد آن را حق نوری المالکی می‌دانند.

خبرآن لاین وابسته به باند غالب رژیم اضافه می کند: این نظرسنجی نشان میدهد که محبوبیت نوری المالکی در مناطق شیعه‌نشین نیز بسیار پایین آمده و در آن مناطق نیز دیگر طرفداران چندانی ندارد.

جالب توجه این که همین منبع اضافه می کند، که براساس  نظرسنجی  این موسسه آمریکایی، حتی اگر لیست دولت قانون متعلق به مالکی و لیست ائتلاف ملی حکیم با هم متحد میشدند، بازهم اکثریت مردم عراق حق تشکیل دولت را به آن نمی دادند واکثریت  قاطع عراقیان، تشکیل دولت را حق العراقیه به رهبری ایاد علاوی می دانند.