روزنامه واشینگتن پست زیر عنوان "تحریم ها روند توسعه و بهره برداری از یک حوزه عظیم گاز طبیعی ایران را کند کرده است" می نویسد تحریم های سخت تربین المللی علیه برنامه اتمی ایران به گونه ای چشمگیر موجب کندی در مهم ترین برنامه اقتصادی کشور شده است، که پیش بینی میشد پس از تکمیل بیش از ۱۳۰میلیارد دلار در سال عایدی داشته باشد.
شرکت های غربی نظیر شل، توتال و هالی برتون با توجه به خطر تحریم های سخت تر بین المللی و آمریکائی که علیه تامین منابع مالی برای پروژه های نفتی و حمایت های فنی از بخش انرژی ایران وضع شده است، از پروژه های توسعه و بهره برداری از حوزه گاز طبیعی پارس جنوبی خارج شده اند.
خاتم الانبیا، بازوی مهندسی و ساختمانی سپاه پاسداران نیز، که خود هدف تحریم های جدید وضع شده توسط سازمان ملل متحد و آمریکاست، روز شنبه به گونه ای غیرمنتظره از دو پروژه عمده پالایشی گاز خارج شد.
منابع آگاه میگویند پروژه ها طبق برنامه پیش نمی رفت زیرا بانکهای خارجی امکانات مالی را فراهم نمی کردند.
همین منابع می گویند، علاوه بر مشکلات مالی، خرید وسائل و تجهیزات و اجاره ماشین های حفاری نیز با دشواری روبروست، و نتیجتا حرکت ایران در مسیر رسیدن به هدف مبدل شدن به یک تولید کننده عمده گاز مایع کند شده است.
امیرنشین عرب قطر که در این حوزه گازی با ایران سهیم است در سال ۲۰۰۸ قریب ۶۲ میلیارد دلار فرآورده های گازی صادر کرد در حالیکه عایدی ایران از صادرات گاز قریب ۶ میلیارد دلار بود. اما به گفته مدیران پروژه عایدی بالقوه ایران می تواند بسیار کلان باشد. به تخمین آنان ایران می تواند سالی ۱۳۰میلیارد دلار از گاز عایدی داشته باشد که به مراتب بیشتر از درآمد حاصل از فروش نفت است، و بنا به محاسبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۰۹ قریب ۵۳میلیارد دلار بود.
سایت تلویزیون صدای آمریکا