وی گفته شد که به مرگ محکوم شده است. مقامات ایرانی گروههای مختلفی از جمله سازمان مجاهدین خلق را متهم به سازماندهی تظاهرات کرده اند. علی صارمی دارای یک فرزند پسر در سازمان مجاهدین خلق ایران است که در کمپ اشرف در عراق زندگی می کند که برای دیدار وی به آنجا رفته بود. علی صارمی 23 سال از عمر خود را به خاطر فعالیتهای سیاسی قبل از انقلاب اسلامی در ایران و بعد از آن در زندان بسر برده است.
متن کامل بیانیه سازمان عفو بین الملل از این قرار است:
بیانیه عفو بین الملل
چهارشنبه 13 ژانویه 2010
ایران: اعدام کردها و زندانیان سیاسی دیگر را متوقف کن
13 ژانویه 2010 - عفو بین الملل از مقامات ایران می خواهد اعدام حداقل 17 عضو اقلیت کرد ایران، از جمله یک زن به نام زینب جلالیان را -که پس از محکومیت شان به جرائم سیاسی در انتظار اعدام هستند متوقف کند. این سازمان بیم دارد که آنها ممکنست در هر لحظه اعدام شوند، به خصوص پس از اعدام دو کرد دیگر در ایران در ماههای اخیر، که آخرین آنها فصیح یاسمنی بود که در 6 ژانویه 2010 در خوی اعدام شد.
همه آنها پس از محاکمات غیر عادلانه به جرم محاربه (دشمنی با خدا) به خاطر عضویت در گروههای اپوزیسیون کرد ممنوعه، به طورخاص حزب حیات آزاد کردستان (شناخته شده با نام مخفف کردی پژاک)، یک گروه مسلح، و حزب کومله، یک سازمان مارکسیستی، به اعدام محکوم شدند. برطبق برخی گزارشات تعدادی از آنها در بازداشت شکنجه شده بودند و از دسترسی به وکیل مدافع منع شده بودند.
فرد اعدام شده، فصیح (فاتح) یاسمینی در جریان درگیری بین پژاک و نیروهای امنیتی ایران در روستای هندوان در نزدیکی خوی در ماه فوریه 2008 یا حوالی آن دستگیر شده بود. مشخص نیست که آیا فصیح یاسمینی در این درگیری ها شرکت داشه یا خیر. به قرار اطلاع وی جزو تعدادی از روستائیان دستگیر شده، از جمله 5 دختر و پدرش حسین یاسمینی و یک مرد دیگر به نام فهیم رضا زاده بود که گفته می شود به بازداشتگاه وزارت اطلاعات درخوی برده شدند، جایی که گفته می شود فصیح یاسمینی مورد شکنجه قرار گرفته است. خانواده وی به مدت دو ماه از او بی اطلاع بود.
حسین یاسمینی در حال حاضر محکومیت دو ساله خود را در زندان می گذراند، در حالیکه فهیم رضا زاده به 15سال زندان در تبعید محکوم شده است. حکم اعدام فصیح یاسمینی که توسط دادگاه انقلاب خوی صادر شده بود ظاهرا در شعبه 10 دادگاه استیناف استان آذربایجان غربی و دادگاه عالی مورد تایید قرار گرفته است و وی بدون در جریان قرار گرفتن وکیلش ـ که امری لازم بر طبق قوانین ایران است ـ در تاریخ 6 ژانویه اعدام شد. جسد وی احتمالا به دلیل ممانعت از برگزاری تشیع جنازه یا مراسم یادبود به خانواده اش تحویل داده نشده است. عفو بین الملل این اعدام را محکوم می کند.
علی صارمی 62 ساله در تاریخ 29 دسامبر تحت عنوان محاربه به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران یک گروه آپوزیسیون مستقر در عراق به مرگ محکوم شد. وی در تاریخ 27 سپتامبر 2007 بعد از سخنرانی در گورستان خاوران در مراسم یادبود قتل عام زندانیان سال 1988 دستگیر و از آن زمان تاکنون زندانی بوده است. عفو بین الملل در نوامبر 2007 یک بیانه اقدام فوری در مورد وی و شش تن دیگر صادر کرده بود.
وی که بدون محاکمه ماه هاست در زرندان اوین در بازداشت بسر می برد آخرین دادگاهش در تاریخ 16 نوامبر در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شد. دو روز بعد از آنکه تظاهرات عاشورا در 27 دسامبر 2009 به طرز خشونت باری توسط نیروهای امنیتی سرکوب شد، به وی گفته شد که به مرگ محکوم شده است. مقامات ایرانی گروههای مختلفی از جمله سازمان مجاهدین خلق و یک “گروهک مارکسیستی“ را متهم به سازماندهی تظاهرات کرده اند. علی صارمی دارای یک فرزند پسر در سازمان مجاهدین خلق ایران است که در کمپ اشرف در عراق زندگی می کند، که برای دیدار وی به آنجا رفته بود. علی صارمی 23 سال از عمر خود را به خاطر فعالیتهای سیاسی قبل از انقلاب اسلامی در ایران و بعد از آن در زندان بسر برده است.