مجموع بودجه نهادهای نظامی از ١١٢۵٠ میلیارد تومان در سال ٨٨ به ١۴٧۵٣ میلیارد تومان در سال ٨٩ افزایش یافته است. بنابر آماری که از جزییات لایحهی بودجه سال جاری منتشر شده سهم وزارت دفاع از این افزایش بیش از ۵۰ درصد بوده است. بودجه سپاه از ۴٨۵٠ میلیارد تومان به ۵٨٢۵ میلیارد تومان رسیده است. اکثریت اصولگرای مجلس هشتم نیز توجه ویژهای به نیروهای بسیج دارند و همصدا با دولت خواستار گسترش امکانات این نهاد شدهاند.
افزایش "وصفناشدنی" فعالیت بسیج
سردار محمدرضا نقدی، در دیدار با فرماندهان بسیج از افزایش شمار پایگاههای این نیرو خبر داد و گفت «اعتبارات احداث پایگاهها با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قانون پیشبینی شده است.» ظاهرا گسترش این پایگاهها چنان وسیع است که فرمانده بسیج نیز آن را "وصفناشدنی" عنوان میکند.
خبرگزاری فارس روز گذشته، پنجشنبه هفتم مرداد، از قول نقدی نوشت «امسال یک حرکت وصفناشدنی در افزایش پایگاههای مقاومت بسیج درسطح کشور ایجاد شده که در طول سالهای گذشته بینظیر است.» تعداد پایگاههای جدید در سال ۸۹ به هفت هزار میرسد.
پایگاههایی برای "مسائل دیگر"
محمدرضا نقدی با اشاره به اینکه اعتبار پایگاههای بسیج دو تا هفت برابر افزایش خواهد یافت گفت «با احداث پایگاهها، فعالیت بسیجیان بیش از گذشته ارتقا مییابد.» او مدعی است «خدمترسانی به مردم یکی از وظایف اصلی پایگاههای مقاومت بسیج است.» فرمانده بسیج میگوید «پایگاهها نقش مهمی در کاهش شکاف اجتماعی و مسائل دیگر دارند.»
در حالی که سردار نقدی در مورد آنچه "مسائل دیگر" خوانده توضیحی نداده است منابع نزدیک به اطلاح طلبان افزایش چشمگیر اعتبارات نیروهای بسیج را با نقش آنها در مقابله با جنبش اعتراضی شهروندان مرتبط میدانند. سایت اینترنتی جرس مینویسد «پایگاههای بسیج و اعضای آن، یکی از مراکز اصلی سرکوب اعتراضات مردمی در حوادث پس از انتخابات به شمار میآید.»
اکتفا نکردن به بودجه دولتی
سران جمهوری اسلامی بارها نقش بسیج در مقابله با ناآرامیهای پس از انتخابات را، که در ادبیات رسمی حکومت "فتنه" و "اغتشاش" خوانده میشود تحسین کردهاند. سردار نقدی پانزدهم اردیبهشت در مراسم دهمین سالگرد تاسیس بسیج سازندگی گفت «ظرفیت بهوجود آمده در بسیج در خدمات رسانی به مردم باید در کوتاهترین زمان به افزایش صد برابری برسد.»
گفته میشود نیروهای شبهنظامی بسیج به جز منابعی که مطابق برنامه بودجهی سالیانه در اختیارشان قرار دارد از منابع دیگری نیز حمایت میشوند. فرمانده بسیج در مراسم یاد شده میگوید «نباید فراموش کرد که بودجههای دولتی محدودیت دارند و نباید صرفا به این بودجهها اکتفا کرد.»
فرماندهی نیروهای بسیج پیش از انتخابات سال گذشته بر عهدهی حسین طائب، یکی از چهرههای امنیتی و از معتمدان آیتالله علی خامنهای قرار داشت. از آن پس سردار نقدی به این سمت منصوب شده. مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو نامزد معترض به نتایج اعلام شدهی انتخابات بارها نیروهای بسیج و سپاه را به دست داشتن در آنچه "کودتای انتخاباتی" عنوان میشود متهم کردهاند.
دویچه وله