ضرورت بازگشت پرونده اتمی رژیم آخوندی به شورای امنیت

تازه‌ترین سخنان رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در آن به‌صراحت بر«عدم شفافیت و همکاری» از سوی دیکتاتوری ولی‌فقیه تأکید کرده است، دیگر هیچ شک و شبهه‌ای باقی نمی‌ماند که خامنه‌ای با راه‌انداختن این دور از مذاکرات اتمی، به‌دنبال خرید وقت برای دستیابی به سلاح اتمی می‌باشد.

گروسی در این رابطه تصریح کرده است:«هر چند رژیم ایران وانمود می‌کند که حاضر به همکاری با آژانس است، اما تاکنون این همکاری را نشان نداده است. به همین خاطر ما هیچ پیشرفت مشخص و قاطعی نداشته ایم» (سایت مجاهدین خلق ۱۶خرداد ۱۴۰۰).

مضافا بر این وضعیت نیز باید به‌وجود« ۳ سایت مخفی اتمی» اشاره نمود که بنا بر داده‌های قطره‌ای از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در آنها فعالیت‌های«انفجاری با چاشنیهای اتمی» صورت گرفته است.

براین اساس جامعه بین‌الملل اکنون با حکومتی روبه‌رو است که«یک برنامه اتمی پیشرفته، پرورش‌یافته و جاه‌طلبانه دارد و غنی‌سازی اورانیوم را در سطح خیلی بالایی انجام می‌دهد که به سطح تولید سلاح بسیار نزدیک است».

به یقین ارائه تازه‌ترین گزارش از سوی آژانس به مانند آب سردی بر روند مذاکرات وین می‌باشد، زیرا در این گزارش تنها نکته‌یی که به چشم نمی‌خورد، همان وجود نکات مثبت دال بر هر گونه شفافیت از سوی دیکتاتوری ولی‌فقیه می‌باشد.

در رابطه با این وضعیت بحرانی خانم مریم رجوی در توئیتی تأکید کرده‌اند:« رژیم آخوندی با باج‌گیری می‌خواهد طرفهای خارجی را به لغو تحریم‌ها و چشم‌پوشی از برنامه‌های موشکی، صدور تروریسم و دخالت‌های در منطقه وادارد».

در سایه این وضعیت نیز شاهد برگزاری ششمین دور از مذاکرات وین می‌باشیم.

این روند در حالی ادامه یافته است که طرفین از وجود شکاف و مسائل لاینحل در گفتگوها سخن به میان می‌آورند.

برای نمونه وزیر خارجه آمریکا در مقابل کنگره این کشور تأکید کرده است« آمریکا هنوز مطمئن نیست که جمهوری اسلامی می‌خواهد به توافق‌های صورت گرفته در سال۲۰۱۵ موسوم به برجام بازگردد».

این سخنان بدان معنا است که رژیم آخوندی از بازگشت به تعهدات قید شده در برجام ۲۰۱۵ و دست کشیدن از غنی‌سازی بالای ۳ و نیم درصدی، متوقف کردن فعالیت‌های سانتریفوژ های مدل بالا و نظارت بین‌المللی هم‌چنان سرباز می‌زند.

هم‌چنین این وضعیت در حالی است که دیکتاتوری آخوندی همواره بر«حفظ برجام» و بازگشت طرفهای مقابل به این قرارداد شکست‌خورده تأکید می‌کند. به یقین با نیم نگاهی به«حرف و اعمال» خامنه‌ای به‌خوبی می‌توان به سیاست شانتاژ، خرید وقت و هم‌چنین بازی دادن طرفهای مقابل رسید.