مذاکرات وین - پهپادهای خامنه‌ای زمین‌گیر شدند

 

 

با گذشت شش دور از مذاکرات اتمی بر سر احیای توافق اتمی موسوم به برجام، دیگر بر کسی وجود بن‌بست بین رژیم آخوندی و طرفهای مذاکره‌کننده پوشیده نمانده است.

علائم و نشانه‌ها تماماً سخن از آن دارند که استراتژی خامنه‌ای برای برداشته شدن«تمامی تحریم» به گل نشسته و به‌گفته وزیر خارجه آمریکا«حل اختلافات باقیمانده در مذاکرات وین به تصمیم خامنه‌ای بستگی دارد».

این جملات بدان معنا است که طرفهای مذاکره‌کننده نهایت قدم‌های ممکن برای دسترسی به حصول یک توافق بلندمدت که پروژه‌های مخرب اتمی، موشکی و منطقه‌یی رژیم آخوندی را کنترل و از دستیابی دیکتاتوری ولی‌فقیه به بمب اتمی ممانعت به‌عمل آورند را برداشته‌اند.

به یقین آنچه که رژیم آخوندی در مذاکرات وین خواسته است، زیاده‌خواهی‌های یک حکومت خون‌ریز و بنیادگرا می‌باشد تا ضمن دستیابی به دلارهای نفتی، سیاستهای مخرب خود در تمامی زمینه‌های فوق را ادامه دهد.

شکست استراتژی خامنه‌ای در شش دور مذاکرات در منطق خود اکنون رژیم آخوندی را بر آن داشته تا به مجموعه حملات پهپادی و یا شلیک موشک به مقر نیروهای ائتلاف در عراق شدت بخشد.

براین اساس کمتر روزی است که شاهد حملات از سوی نیروهای نیابتی نیروی تروریستی قدس در عراق و یا سوریه نباشیم.

ابعاد این وضعیت که بسیاری از کارشناسان از آن به‌عنوان«اهرم فشار» از سوی دیکتاتوری ولی‌فقیه سخن می‌گویند، بحدی است که سرانجام ایالات متحده پس از قریب چهار ماه، دیگر بار دست به پاسخ گویی نظامی زده است.

بمباران مقرهای کتائب و حشدالشعبی از جمله نیروهای تروریستی وابسته به رژیم آخوندی در مرز عراق با سوریه، آن هم برای دومین بار طی شش ماه گذشته، ترجمان این واقعیت است که راه‌حل‌های دیگری بجز مذاکرات نیز بر سرمیز قرار دارند.

در این رابطه رئیس‌جمهور آمریکا (سایت صدای آمریکا ۲۸ژوئن ۲۰۲۱) در سخنانی تأکید کرده است:«من این را می‌توانم بگویم که تحت نظارت من، ایران هیچ‌گاه به سلاح هسته‌یی دست نخواهد یافت».

وی سپس می‌افزاید:«من دستور حملات هوایی دیشب را صادر کردم که هدف آن سایتهایی بود که گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران و مسئول حملات اخیر به کارکنان آمریکایی در عراق از آنها استفاده می‌کردند و من اختیار قانونی صدور چنین دستوری را دارم».

هم‌چنین همزمانی این تحولات با بروی کار آوردن آخوند دژخیم ابراهیم رئیسی، قاتل فرزندان ایران، به یقین بی‌مناسبت نیست. خامنه‌ای که با این قدم، برای تشدید سرکوب، ترور و صدور بنیادگرایی خیز بلندی برداشته، اکنون با واقعیتها و سناریوهای دیگری نیز روبه‌رو گردیده است.

در این رابطه سناتور منندز، رئیس کمیته خارجی در سنای آمریکا در این رابطه تأکید کرده است: «از دولت پرزیدنت بایدن می‌خواهم که یک راهبرد جامع در قبال ایران را به اجرا بگذارد که رسیدگی به تمام رفتارهای خطرناک تهران از جمله مقابله با حملات مداوم علیه ایالات متحده در عراق و اقداماتی که دولت عراق را تضعیف می‌کند، شامل شود» (همان منبع بالا).