خشکسالی ولایت - بحران تولید گندم در راه است 

 

 

 

بحران محیط زیست در ایران آخوندزده به یقین ریشه در سیاست های مخرب ولی فقیه دارد.

در این راستا شاهد هستیم که اکنون بخش های بزرگی از دشت های سابقا زرخیز با خشکسالی گسترده دست و پنجه نرم می کنند.

ابعاد خشکسالی بحدی است که تاثیرات مستقیم آن بر معیشت و مایحتاج روزانه مردم بویژه نان، دیگر انکار ناپذیر می باشد. 
برای نمونه یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به این واقعیت می نویسد: «خشکسالی در سال جاری تاثیر خود را برتولید گندم گذاشت. بنا به آماری ارائه شده از سوی فعالان بخش خصوصی تولید گندم نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افت داشت». (خبرگزاری حکومتی اکو فارس ۱۳ آبان ۱۴۰۰) 

به یقین این حجم عظیم برای افت تولید گندم، آنهم در سرزمینی که روزگاری گندم خاورمیانه را تامین می کرد، ریشه در بحران دیگری بنام «آب» دارد. دراین راستا شاهد هستیم که تمامی طرح‌های آب رسانی و یا انتقال آب که متولی اصلی آنها سپاه سرکوبگر پاسداران با زیر مجموعه های مافیایی می باشند، با شکست روبرو شده و در مطیق خود به بروز بحران خشکسالی در کشور ضریب دو پندان زده است.

واقعیت دراین راستا که رژیم آخوندی همواره منکر واقعیات فوق می باشد، در سدسازی های غیراستادارد، صادرات آب به خارج، مافیای آب، زدن میلیون ها حلقه چاه غیر مجاز، استفاده ابزاری از منابع آبی زیرزمینی و عدم بهینه سازی بستر رودخانه ها و تالاب ها می باشد. 
بدین سان این روند طی چهل سال گذشته به مانند تومور سرطانی در بخش های بزرگی از ایران رشد کرده، بطوریکه دیگر امکان بازگشت به شرائط قبل اساسا امکان پذیر نمی باشد.

نمونه هایی ماند خسکشالی گسترده برای دریاچه های تاریخی مانند ارومیه، شادگان، تالاب گاوخونی، زاینده رود، بخشهای بزرگی از هیرمند و یا دریاچه قم تنها گوشه ای از ابعاد فاجعه زیست محیطی در ایران آخوند زده می باشند.
این گزارش در ادامه ضمن اذعان به تاثیرات مستقیم خشکسالی بر معیشت و بویژه نان شب مردم می افزاید: «از این‌رو دولت برای جبران کسری تولید ناگزیر به واردات گندمی است که نرخ آن در بازارهای جهانی تا ۸۰ درصد گران شده است».

دراین رابطه نیز دولت های دست نشانده ولی فقیه ضمن سوء استفاده از بحران موجود، بی دنده و ترمز بهای آرد را همزمان با حذف سوبسید ها افزایش داده اند، امری که در منطق خود به کمبود آرد در بخش هایی از کشور و یا گرانی نان راه برده است.
مضافا براین وضعیت نیز باید به بروز بیکاری و فقر گسترده در میان مردم اشاره نمود تا بدین سان بحران موجود برای تهیه نان که اکنون «قسطی» بفروش می رسد، روشن تر گردد. 

در این گزارش همچنین تاکید شده است: «در ۸ ماه نخست سال حدود ۵ میلیون تن گندم وارد کردیم که کسری آن باید در ماه‌های آینده وارد کشور کنیم. قیمت گندم در ۵ سال گذشته به بالاترین نرخ خود رسید. کشور سالانه به ۱۱ میلیون تن گندم برای مصرف داخلی نیاز دارد».