براین اساس و بهدلیل مجموعه فشارهای داخلی و بینالمللی خامنهای که اکنون در تلهای مرگبار برای نوشیدن جام های زهر «اتمی، موشکی، منطقهیی و حقوقبشری» افتاده است، در آخرین سخنان خود ضمن زدن«دنده عقب» و با بیان غلط کردمگویی، علائم و نشانههای مذاکرات مستقیم میان رژیم آخوندی و آمریکا را در چشمانداز قرار داد.
در این رابطه و پس از سخنان روز گذشته از سوی پاسدار شمخانی و یا پاسدار امیر عبداللهیان، آخوند رئیسی که خود ظاهراً از جمله مخالفان سرسخت هر گونه مذاکره مستقیم بوده است، نیز وارد میدان شد و از جمله گفت: «خیلی از کشورهایی که با ما مذاکره میکنند، حامل چنین پیامی بودهاند که آمریکاییها میخواهند مستقیم با ما صحبت کنند و این مسأله در دولتهای قبل هم مطرح بوده و موضوع جدیدی نیست».
بدین سان مشخص میشود که رژیم آخوندی اکنون خود را برای قدم بعدی یعنی ورود به مذاکرات مستقیم آماده کرده است. به یقین یکی از دلائل برای اتخاذ چنین سیاستی که پیشتر خامنهای آن را با این جملات«مذاکره نمیکنیم، جنگ هم نمیشود» رد کرده بود، خفگی مالی و اقتصادی و مجموعه بنبستهای موجود در مذاکرات اتمی و بهویژه دادن هر گونه امتیاز استراتژیک از سوی طرفهای مقابل بهویژه ایالات متحده میباشد.
رئیسجمهور دستنشانده خامنهای در ادامه این واقعیت را اینگونه به بیرون ساطع میکند:«در صورتی که طرفهای مقابل آماده باشند که تحریمهای ظالمانه علیه (رژیم) ایران را بردارند جا برای هر گونه توافق وجود دارد» (تلویزیون حکومتی العالم ۵بهمن ۱۴۰۰).
گذشته از این واقعیتهای دردناک برای ولیفقیه زهر خورده، باید به آن روی دیگر این سکه نیز اشاره نمود و آن چیزی بجز خرید وقت و بازی دادن طرف مقابل با اهرم مذاکره مستقیم نمیباشد. بدین سان خامنهای تلاش دارد تا موضوع مذکرات مستقیم را به اهرمی برای فشار بر ابواب جمع سیاست مماشات برای گرفتن امتیازهای کلان تبدیل نماید.
وجود شکاف و خروج سه تن از دیپلماتهای اصلی از تیم مذاکرهکننده رابرت مالی که خواستار اعمال فشار بر رژیم آخوندی بودهاند، اکنون به خامنهای این چشمانداز را داده که گوئیا با ضعیف شدن تیم مذاکرهکننده آمریکایی، وی با اهرم«مذاکرات مستقیم»، امکان گرفتن امتیاز از طرف مقابل را خواهد داشت.
این خواب و خیالها در حالی است که کاخسفید بهدلیل مجموعه فشارها در کنگره و یا مجلس سنا و بهدلیل بافتهای بسیار سخت قانونی در این کشور، نه امکان دادن امتیاز استراتژیک به رژیم آخوندی و نه تمایل به چنین سیاستی را دارد.
وزیر خارجه این کشور در تازهترین مصاحبه با شبکه فران ایزان استات (سایت مجاهدین خلق ۶بهمن ۱۴۰۰) با اشاره به اینکه«بهترین راه برای قرار دادن برنامه هستهیی ایران در چارچوب محدودیتها میباشد»، میافزاید: «هیچ چیز در توافق بههیچوجه ما را از پیگیری کردن، تحریم کردن و برخورد با سایر کارهایی که ایران انجام میدهد که ما عمیقاً با آن مخالفیم، منع نمیکند».