این وضعیت در حالی است که طرف های مقابل ضمن دادن هشدار به دیکتاتوری ولی فقیه خواهان تسریع برای «تصمیمات سیاسی» در تهران و به تبع آن قبول شرائط گردیده اند.
درحالیکه وزارتخارجه فرانسه اعلام کرده «پایان دادن به مذاکرات هستهای در این هفته ضروری است»، اما رژیم آخوندی از طریق سخنگوی وزارتخارجه خود گفته است: «ما در خصوص سؤالات سیاسی که یا ادعاهای سیاسی که آژانس در خصوص برخی اقدامات دور در ایران مطرح کرده که از نظر ما محلی نداشته است پاسخها داده شده و باید بسته بشه یا به تعبیری نباید مجرایی برای فشارهای سیاسی آتی باز نگه که این اشتباه رو داشته باشه که از این مجرا میتونند فشاری بگذاره».
ترجمان این جملات به معنای وجود اختلافات کلیدی برسر موضوعات مهمی مانند «ادامه تحریم ها علیه بیت خامنه ای، شخص آخوند جلاد ابراهیم رئیسی و نیز سپاه پاسداران، نظارت های آژانس و نیز ابعاد نظامی» برای فعالیت های مخرب اتمی رژیم آخوندی می باشند.
ابعاد نظامی یا همان «پی ام دی» که اکنون به گره کوری برای حصول توافق تبدیل شده است، در منطق خود بدان معنا می باشد که درصورت عدم هرگونه کنترل و یا نظارت و راستی آزمایی از سوی جامعه بین المللی، دیکتاتوری ولیفقیه در موقعیتی قرار خواهد داشت تا به ساخت بمب اتم به موازات ادامه برنامه های موشکی ادامه دهد.
همچنین هدف از طرح این موضوع حیاتی در مذاکرات وین بدان معنا است که جامعه بین الملل این واقعیت را به اثبات خواهد رساند که به چه میزان برنامه هستهای رژیم آخوندی صلح آمیز نمی باشد، زیرا تمامی علائم و نشانه ها از غنی سازی ۲۰ درصدی و رفتن بسوی ۶۰ و سپس ۹۰ درصدی و یا تولید صفحه اورانیوم مهر تائیدی برنکات فوق می باشند.
در این رابطه همچنان سه نکته کلیدی تا به امروز لاینحل باقی مانده اند. نخست «چاشنی های انفجاری»، دوم «پروژه نمک سبز» و سرانجام «طراحی کلاهک های هسته ای» از سوی دیکتاتوری ولی فقیه.
به موازات این واقعیات نیز باید به زیاده خواهیهای خامنه ای مبنی بر «گرفتن تضمین» از طرف آمریکایی اشاره نمود، امری که به بدلیل ساخت و بافت های قانونی در این کشور عملا غیر ممکن می باشد.
در چنین صحنه ای نیز بروز جنگ در اوکراین وضعیت را برای مذاکرات بسیار پیچیده کرده است. در حالیکه اولیانوف، به نمایندگی از رژیم آخوندی هر هفته از دسترسی عنقریب به «توافق» سخن می گوید، اما وزارت امور خارجه آمریکا گفته است «در صورتی که رژیم ایران نسبت به پیشرفتها ناسازگاری نشان دهد، ایالات متحده آماده است تا از مذاکرات هستهیی ایران خارج شود». (خبرگزاری رویتر ۹ اسفند ۱۴۰۰)
تلاش خامنه ای برای دور زدن تحولات بین المللی و رسیدن به توافقی که از طریق آن به صدها میلیارد دلار دست یابد، کاملا روشن است، زیرا در صورت تحقق این خواسته، وی در وهله نخست دست به خریدهای تسلیحاتی خواهد زد، امری که نه تنها تعادل در منطقه بحرانی را برهم میزند، بلکه دیکتاتوری ولی فقیه را در موقعیت برتری برای بلعیدن کشورهای همسایه و اسلامی قرار خواهد داد.