محاکمه حمید نوری از دژخیمان قتل عام ۶۷ در سوئد -ادای شهادت اریک داوید از برجسته ترین حقوقدانان بین الملل

 

 



ادای شهادت پروفسور اریک داوید 
از برجسته‌ترین حقوقدانان بین‌الملل

پنجشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۱


روز پنجشنبه ۴ فروردین۱۴۰۱ محاکمه حمید نوری از عاملان قتل عام زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت، در دادگاه سوئد ادامه یافت. در این جلسه اریک داوید، پروفسور برجسته و سرشناس حقوق عمومی بینالملل و رئیس مرکز حقوق بینالملل در دانشگاه آزاد بروکسل و عضو کمیسیون بینالمللی حقیقت یاب بشردوستانه به سؤالات وکلای مدافع و دادستانها پاسخ داد و نظریههای حقوقی خود را در مورد قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷توسط رژیم آخوندی بیان کرد.
پروفسور اریک داوید در این جلسه پس از معرفی توسط رئیس دادگاه به تشریح نظریه حقوقی اش در مورد قتل عام پرداخت .
وی در ادامه توضیح داد که رویارویی مجاهدین و رژیم آخوندی را باید بعنوان یک درگیری غیر بین المللی محسوب کرد، وی تاکید کرد که هر درگیری غیر بین المللی باید آشکار باشد، یعنی نزاع و درگیری باید بین دو طرفی باشد که آشکارا اعلام جنگ کرده باشند، مسئولان آن باید آشکار باشند و بتوان آنها را شناسایی کرد که این شرط در مورد رویارویی مجاهدین و رژیم صادق است. وی سپس در مورد شرط دوم اینکه این رویارویی یک رویارویی غیر بین المللی است افزود:
 دوم اینه که این دشمنی ها باید از طرف طرفینی باشه که مسئول باشه و قابل شناسایی باشه این شرط دوم بود. و در این مورد این بود که نیروهای دولت ایران و این طرف و اون طرف مجاهدین خلق بودن. از لحاظ حقوقی یک سازمانیه شناخته شده بعنوان سازمان مجاهدین خلق بعنوان شخص حقوقی و این بخاطر اینه که این سازمان قبول شده بعنوان یه سازمان رسمی. از جمله یونسکو، یونایتد نیشن(سازمان ملل) و این در مورد دو طرفی هست که هر دوشون از یک قسمتی هستند از یک دولت هستند هر دو شون که با هم جنگ می کنند
اریک داوید سپس با اشاره به رویه های قضایی بین المللی نتیجه گیری کرد که قتل عام زندانیان در سال۶۷ در کادر درگیری نزاع غیر بین المللی باید بحساب بیاید. طبق قانون بین المللی و از جمله کنوانسیونهای ژنو و بویژه ماده ۳ مشترک کنوانسیونها و پروتکل الحاقی ۱۹۷۷این کنوانسیونها، جنایات در نزاع مسلحانه غیر بین المللی مانند جنگ های بین المللی جنایت جنگی محسوب میشود. این قوانین همه قبل از ۱۹۸۸ یعنی زمان قتل عام اعمال میشده است. حتی اگر در نظر بگیریم چنین قوانینی در سال ۱۹۸۸ نبوده، فقدان قوانین در جنایتهای بزرگ مانع مجازات مجرمان نمیشود. همچنانکه بعد از جنگ جهانی دوم در قوانین بسیاری از کشورها مانند نروژ و فنلاند یک کلمه در مورد جنایت جنگی حتی در مورد جنگهای بین المللی هم وجود نداشت اما شمار زیادی از مجرمان در این کشورها طبق جنایت جنگی محاکمه و مجازات شدند.
علاوه بر همه اینها قتل عام سال ۶۷ علاوه بر جنایت جنگی جنایت علیه بشریت و نسل کشی هم محسوب میشود.