ویروس ولایت – قیمت‌های نجومی در سایه تورم افسارگسیخته

 

کمتر روزی نیست که رسانه‌های حکومتی از افرایش قیمت برای کالاهای اساسی مردم خبر ندهند.
این وضعیت بحرانی که اکنون در منطق خود شیرازه معیشت برای میلیون‌ها خانوار ایرانی را ازهم‌پاشیده، در حالی است که بی‌عملی و بی‌بضاعتی آخوند جلاد ابراهیم رئیسی برای حل‌وفصل ساده‌ترین اقلام خوراکی به‌یقین نقش ویژه‌ای برای بروز این بحران ایفا می‌کند.

در تازه‌ترین نمونه سایت حکومتی روز نو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱) از افزایش «۱۲۰ درصدی» برای حبوبات و «چهار برابر» شدن قیمت برنج و ماکارونی خبر داده است. 
این گزارش ازجمله تأکید دارد: «متوسط قیمت یک کیلوگرم حبوبات در ایران ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان در سال گذشته بوده، که قیمت برخی از این محصولات بین ۷۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش‌یافته است».

شیب تند گرانی در دیکتاتوری ولی‌فقیه که از آغاز سال جاری شدت بی‌سابقه‌ای به خود گرفته است، به‌یقین ریشه در سیاست‌های حکومت برای غارت مردم و دست بردن در جیب جامعه را دارد.
وجود شبکه‌های مافیایی در بازار که دست به «احتکار دولتی»، آن‌هم در ابعاد نجومی می‌زنند و یا بلبشو در بخش‌های مدیریت، تولید و توزیع مواد غذایی اکنون سایه خود را بر معیشت مردم مستولی ساخته است.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس روز یک‌شنبه اعتراف کرده است: «مسائل اقتصادی، گرانی‌ها و تورم تقصیر هیچ کشوری نیست که هرروز بگوییم که مشکلات و معضلات ما ارتباطی با غرب و شرق دارد بلکه موضوع مدیران بی‌کفایت، نالایق و ناتوان است».

همچنین رشد نجومی قیمت برای حبوبات در حالی است که به دلیل گرانی سرسام آوربرای مواد گوشتی، مرغ و ماهی، اکنون مردم دردمند برای ایجاد تعادل در کمبود مواد پروتئینی، به‌سوی مصرف حبوبات روی آورده‌اند، امری که زمینه را برای کلاه‌برداری‌های عامدانه از سوی دولت نحس سیزدهم باهدف پر نمودن صندوق ورشکسته حکومتی فراهم نموده است.

فشار ناشی از گرانی سرسام‌آور به حدی است که اکنون تبعات آن مانند بروز انواع و اقسام بیماری‌های ناشی از سوءتغذیه در میان مردم به‌ویژه اقشار ضربه خورده، کودکان، زنان باردار و یا بیماران نیازمند به‌خوبی مشاهده می‌شود.

برای نمونه این گزارش در ادامه اعتراف کرده است: «قیمت ماکارونی و انواع برنج در بازار در هفته‌های گذشته چهار برابر افزایش‌یافته است، این در حالی است که به گفته شهروندان و کارشناسان این افزایش قیمت‌ها متناسب با افزایش حقوق تعیین‌شده در سال ۱۴۰۱ نیست».

ترجمان این جملات به معنای برهم خوردن تعادل قدرت خرید جامعه نسبت به درآمدهای ماهیانه می‌باشد که در منطق خود به بروز فقر و فلاکت راه می‌برد. برای مثال درحالی‌که آخوند جلاد ابراهیم رئیسی از افزایش «۱۰ درصدی» حقوق کارمندان و رسیدن به سقف «4 میلیون 180 هزارتویمان» در ماه خبر داده است، اما داده‌های قطره‌ای از سوی رژیم سخن از عبور نرخ تورم از مرز 40 درصد رادارند.

افزایش تورم نیز در منطق خود به گرانی سرسام‌آور و افت شدید ارزش پول ملی راه خواهد برد، امری که اکنون ریال ایران را به «پشیزی» در مقابل ارزهای خارجی تبدیل نموده است.