احیای برجام – بن‌بست همچنان موجود است  

 

نتایج سفر نماینده اتحادیه اروپا به تهران و دیدار وی با مقامات رژیم که نخست با خوش‌بینی بیش‌ازاندازه در میان بسیاری از محافل سیاسی و دیپلماتیک در اتحادیه اروپا روبرو گردیده بود، اکنون ترجمان وجود بن‌بست دیگری برای احیای توافق اتمی موسوم به برجام می‌باشد.

این واقعیت را می‌توان نه‌تنها در تهران و بروکسل، بلکه فراتر از آن در مسکو و واشنگتن نیز رؤیت نمود. برای نمونه خبرگزاری فرانسه در گزارشی ازجمله تأکید دارد: «سخنگوی وزارت امور خارجه از دیدار انریکه مورا، فرستاده این کشور قدردانی کرد، اما افزود: با این وجود، در حال حاضر توافق هنوز قطعی نیست».

هم‌چنین همین خبرگزاری طی توئیتی نوشت آمریکا می‌گوید شکست احیای توافق هسته‌ای ایران باوجود مأموریت اتحادیه اروپا در تهران «بسیار قطعی» است » (سایت مجاهدین خلق ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱)

واقعیت در این میان آن است که دیکتاتوری ولی‌فقیه تلاش دارد تا تمامی «افراد حقیقی و حقوقی» در سپاه پاسداران را که اکنون در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دارند، از مهلکه بدر ببرد. بدین‌سان خامنه‌ای که اکنون برای بلعیدن بخش‌های بزرگی از خاورمیانه خیز بلندی برداشته، در صورت خروج نام این ارگان تروریستی، به سیاست‌های راهبردی خود برای کشورگشایی و صدور ترور و بنیادگرایی به کشورهای اسلامی و همسایه مشروعیت خواهد داد.

همچنین باید به تلاش‌های اتحادیه اروپا برای جوش دادن «درب و تخته» به یکدیگر اشاره نمود. به‌یقین بحران انرژی در فردای بروز جنگ در اوکراین، نقش ویژه‌ای برای به بازی گرفتن دیکتاتوری ولی‌فقیه ایجاد نموده است.

بسیاری از کارشناسان مسائل ایران بر این باور هستند که پاره‌ای از کشورهای عضو در این اتحادیه در تلاش‌اند تا ضمن دراز کردن دست همکاری با رژیم آخوندی و از فردای احیای توافق اتمی برجام، موضوع جایگزین نمودن انرژی از روسیه و خرید نفت و گاز از دیکتاتوری ولی‌فقیه را در دستور کار خود قرار دهند.

براین اساس گمانه‌زنی‌ها بر آن هستند که از محتوی «چمدان» انریکه مورا به هنگام سفر به تهران چنین برمی‌آید که گوئیا وی «مشوق‌هایی» در این زمینه و برای رام کردن «گراز چموش ولایت» به همراه داشته است.

به‌یقین این پیام خوش‌آیندی برای طرف روسی و شریک تجاری رژیم آخوندی، آن‌هم در حالیکه این کشور تلاش دارد تا ضمن حفظ موقعیت استراتژیک خود در اروپا، همچنان به‌عنوان اصلی‌ترین منبع صدور انرژی به بخش‌های بزرگی در جهان باقی بماند، نمی‌باشد.

سخن از حداقل «۸۰ میلیارد دلار» درآمدهای ناشی از صدور گاز به اروپا می‌باشد که به‌یقین مسکو در هیچ شرایطی (به‌ویژه در فردای امضاء برجام) حاضر به از دست دادن آن نیست.

در رابطه با این واقعیات نیز اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات اتمی ضمن «مهروموم» نمودن بن‌بست موجود، به‌صراحت در توئیتی اعلام کرده است: «این کشور نمی‌تواند برای احیای برجام کمک کند». وی سپس تصریح می‌کند: «اگر تحت شرایط متفاوت دیگری بودیم روسیه می‌توانست به طرفین برای نهایی سازی توافق احیای برجام کمک کند اما اکنون نه. (همان منبع بالا)