رژیم آخوندی – بحران آب سراسری شد

 

با آغازفصل تابستان اکنون داده های حکومتی سخن از بروز بحران اب در بخش های بزرگی از کشور را دارند.

براین اساس استان های مرکزی، اصفهان، فارس، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و بخش‌های جنوبی کشور دستخوش بی‌آبی گردیده‌اند. 
یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به این واقعیت ازجمله می‌نویسد : « بررسی‌ها و شرایط منابع آبی نشان می‌دهد که اکنون تقریباً تمام کشور در مرز تنش آبی قرارگرفته است، واژه تنش آبی یک شاخص بسیار مهم بوده که بر اساس آن وضعیت بحران و تنش آبی یک کشور ارزیابی و تحلیل می‌شود». ( خبرگزارش  حکومتی ایرنا ۱۱ تیر ۱۴۰۱) 

این وضعیت در حالی است که دو عامل مهم یعنی انسانی و طبیعی در ایران آخوند زده دست‌به‌دست همدیگر داده تا بحران موجود را عملی سازند. 
آنچه که به عامل انسانی برمی‌گردد، در اصل سوء مدیریت و نادانی‌های حکومت درزمینهٔ سیاست آبی است، که طی بیش از سه دهه با طرح‌های مخرب از سوی سپاه پاسداران و باندهای مافیایی آب، به بروز بحران و تنش آبی راه برده است.

تخریب منابع آبی زیرزمینی، حفر چاه‌های غیرمجاز، سدسازی و پل‌های غیراستاندارد، صادرات و فروش آب به خارج باهدف کسب درآمدهای مالی و استفاده از نیروهای غیرمتخصص تماماً در چارچوب عامل انسانی قرار دارند. 
ابعاد این وضعیت به حدی است که اکنون بسیاری از رودخانه‌ها، تالاب‌ها و یا دریاچه‌های تاریخی با خشک‌سالی گسترده روبرو شده‌اند. نمونتاً تالاب گاوخونی، دریاچه شادگان و ارومیه، هیرمند و زاینده‌رود  بخشی از فجایع محیط زیستی از سوی دیکتاتوری ولی‌فقیه می‌باشند.

برای نمونه طی یک دهه اخیر نه‌تنها رودخانه زاینده‌رود خشک گردیده بلکه در ادامه  و به دلیل نبود آب کافی، چاه‌های تأمین آب  « فِلمن»  در این استان از مدار خارج‌شده  و با خود بحران آب آشامیدنی برای میلیون‌ها هم‌وطن ساکن در این استان را به همراه آورده است. 

رژیم آخوندی که خود مسبب بروز این فاجعه طبیعی در بخش‌های سابقاً زرخیز کشور می‌باشد، همواره در تبلیغات خود  تلاش دارد تا موضوع بحران آب را صرفاً به عامل دوم یعنی « کمبود بارندگی» گره‌زده و بدین‌سان از قبول مسئولیت برای سوء مدیریت  و غارت منابع آبی و طبیعی کشور شانه خالی نماید.

یک کارشناس مسائل آبی در این رابطه اعتراف کرده است که موضوع آب در ایران از سال ۱۴۰۱ از « تنش » عبور کرده و به مرحله « بحرانی » رسیده است.
وی در ادامه می‌افزاید : « در سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ و به‌طور واضح در سال ۱۳۹۳ به مرز ۱۷۰۰ مترمکعب آب به ازای هر نفر در سال رسیدیم که به معنای ورود به تنش آبی بود، درواقع تا این سال هنوز ۱۷۰۰ متر مکعب به ازای هر ایرانی سرانه آب تجدید شونده در دسترس بوده است، اما در حال حاضر و سال ۱۴۰۱ عدد فوق بین دو مرز تنش آبی و بحران آبی قرار گرفته است».

همزمانی بروز این بحران با بروی کار آوردن آخوند جلاد ابراهیم رئیسی به یقین ریشه در نحوست دولت سیزدهم را دارد.

دیگر مطالب گزیده ها را اینجا مطالعه کنید