در فردای راهاندازی شعبدهای بنام «مذاکرات اتمی» از سوی دیکتاتوری ولیفقیه بسیاری از کارشناسان بهدرستی براین باور بودند که هدف اصلی خامنهای صرفاً بازی دادن طرفهای مقابل و ایجاد یک چتر حفاظتی برای ساخت سلاح اتمی میباشد.
وجود سایه جنگ و یا حملات گسترده نظامی علیه تأسیسات و زیرساختهای اتمی رژیم آخوندی در منطق خود به پیدایش این دکترین که باید با یکدست بهسوی میز مذاکره رفت و با دست دیگر بر توسعه پروژه اتمی ضریب زد، راه برده است.
نیم نگاهی به روند مذاکرات و بویژه این واقعیت که رژیم آخوندی بکرات از رسیدن به یک توافق جامع برای مهار پروژه هستهای خود امتناع کرده و هربار آن را با خواستههای جدید و غیر برجامی به تعویق انداخته است، خود بهترین ادّله برای سیاستی بنام «خرید وقت» میباشد.
در این راستا خامنهای که به ضعف طرفهای مقابل بهویژه مذاکرهکنندگان آمریکایی پی برده است، طی قریب یک سال ونیم از راهاندازی مذاکرات بر سر احیای جنازهای بنام «برجام»، بر مجموعه فعالیتهای خود ضریب دوچندان زده است.
تازهترین نمونه این واقعیت نیز راهاندازی آبشار و تزریق گاز به سانتریفیوژ های مدل آی آر ۶ میباشد که تنها چند روز پیش از ادامه مذاکرات اتمی در وین، صورت گرفته است.
براین اساس آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید کرده است که رژیم آخوندی نصب سه آبشار «سانتریفیوژ پیشرفته آیآر-۶» را به پایان برده و علاوه بر غنیسازی اورانیوم با «سانتریفیوژ آیآر-۱» به دنبال راهاندازی «شش آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آیآر-۲ ام» میباشد.
.
دراین رابطه خبرگزاری رویتر در مطلبی تحت عنوان «(رژیم) ایران به غنی سازی ادامه میدهد» از جمله تاکید دارد: «ایران همچنین به آژانس اطلاع داده است که قصد دارد ۶ آبشار آی آر ۲ ام اضافی را در یک واحد عملیاتی جدید در تأسیسات غنیسازی سوخت نصب کند».
مضافاً براین روند مخرب نیز باید به خواسته اصلی رژیم آخوندی از ایالات متحده، مبنی برارائه «تضمین» برای عدم خروج این کشور ازهر توافقی احتمالی اشاره نمود. سخن از خواستهای غیر ممکن و نامعقول میباشد که اولاً در منطق خود به مانند چک سفیدی به دیکتاتوری ولی فقیه تعریف میگردد و ثانیاً بدلیل بافت سیاسی و وجود حکومت قانون در آمریکا اساساً امکان پذیر نیست.
دراین رابطه روزنامه واشنگتن پست (۱۲ مرداد ۱۴۰۱) در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی مینویسد: «حوزه بحث روی موضوعات مختلف بسیار محدود است و جای بحث بر سر موضوعات متفرقه نیست، ما در این مرحله قرار نیست دوبارهکاری کنیم، باید خیلی سریع بدانیم آیا توافق ممکن است یا خیر». (منبع سایت مجاهدین خلق)
بدین سان مشاهد میشود که خامنهای یکبار دیگر تلاش دارد تا ضمن انداختن توپ در زمین مقابل همچنان به ادامه بازی مذاکره برای مذاکره ادامه دهد.
همچنین پیش از برگزاری دورجدید مذاکرات اتمی در وین، چند تن از مقامات رژیم عامدانه از «توان ساخت بمب اتمی» سخن به میان آوردهاند, امری که مبین راه اندازی دور جدید از سیاست شانتاژ با هدف باجگیری از طرفهای مقابل ارزیابی میشود.