همزمان با اوجگیری قیام در شهرهای میهن علیه دیکتاتوری ولیفقیه شاهد راه افتادن موجی از حمایتها از قیام آفرینان و همچنین تحریمهای بینالمللی علیه رژیم آخوندی میباشیم.
بهیقین برهم خوردن تعادل حکومت در داخل کشور، نقض وحشیانه حقوق بشر، دستگیریهای کور، به آتش کشیدن زندان اوین، امنیتی نمودن جامعه و بهویژه گذشت شش هفته از آغاز انقلاب دموکراتیک مردم ایران، نقش بسزایی برای این روند در جامعه بینالملل ایفا کرده است.
براین منطق فشار از سوی جامعه دردمند ایران از یکسو و همچنین افکار عمومی، نیروهای دموکرات و حامی حقوق بشر، ایرانیان آزاده با دیدگاهها و اندیشههای گوناگون و بهویژه فعالیتهای شبانهروزی مقاومت ایران و شخص خانم رجوی در خارج از کشور، هرگونه میدان برای ادامه سیاست سکوت و بیتفاوتی را از بسیاری دولتها گرفته است.
مضافاً براین نکات نیز باید به سیاست بحرانزایی دیکتاتوری ولیفقیه در خارج از مرزها با هدف منحرف نمودن اذهان از بحران سرنگونی در داخل کشور اشاره نمود که در منطق خود به راه افتادن موتور تحریمهای بینالمللی راه برده، اشاره نمود.
برای نمونه مواضع اخیر و حمایت کاخ سفید از جنبش آزادیخواهانه مردم ایران و یا بیان این جملات از سوی باراک اوباما مبنی بر اینکه «میگفتند نباید حمایت کنم، اشتباه کردم»، گوشهای از این حمایتهای بینالمللی را به تصویر میکشد.
درراستای تازهترین دور تحریمها در رابطه با نقض حقوق بشر وزیر خارجه کانادا نیز اعلام کرده است، این کشور: «با همه ابزارهایی که در اختیارش است به حمایت از مردم ایران و پاسخ به نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران و تهدیدهایش علیه صلح و امنیت در منطقه ادامه خواهد داد».
براین منطق دولت کانادا علاوه بر افراد حقیقی، ارگانهای مهمی در رژیم آخوندی مانند «شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری، خبرگزاری فارس و مجمع تشخیص مصلحت نظام» را نیز در فهرست تحریمها قرارداده است.
همچنین محمد کرمی، از فرماندهان نیروی تروریستی قدس سپاه، حشمتالله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس، عزتالله ضرغامی، رئیس سابق صداوسیما، مجید میر احمدی، معاون وزیر کشور، صغری خدادادی، رئیس زندان قرچک و عباسعلی کدخدایی، سخنگوی پیشین شورای نگهبان در این فهرست قرارگرفتهاند.
خانم ملانی جولی؛ وزیر خارجه کانادا در ادامه میافزاید: ««من و همتایانم پیام روشنی خواهیم فرستاد: رژیم ایران باید به همه اشکال خشونت و آزار و اذیت مردم ایران ازجمله تهاجم وحشیانه بالاخص به زنان پایان دهد». (سایت مجاهدین خلق ۲۸ مهر ۱۴۰۱)
در نمونهای دیگر اتحادیه اروپا که طی شش هفته گذشته سیاست صبر، خرید وقت و دستبهدست کردن پیشی گرفته بود، سرانجام بهصف تحریم کنندگان علیه دیکتاتوری ولیفقیه پیوست.
در این رابطه خبرگزاری حکومتی ایسنا (۲۵ مهر ۱۴۰۱) با آه و ناله ازجمله مینویسد: «اتحادیه اروپا امروز تحریمهایی را علیه وزیر ارتباطات ایران، پلیس امنیت اخلاقی و بخش سایبری سپاه پاسداران اعمال کرد».
همچنین سایت شورای اروپا به نقل از وزیران خارجه اتحادیه اروپا ازجمله گزارش کرده است: «گشت موسوم به ارشاد، بسیج ضدمردمی، قرارگاه سایبری سپاه پاسداران و فرماندهی انتظامی» در لیست تحریمها قرار گرفتهاند.
مضافاً بر تحریمهای فوق نیز، دولتهای نروژ و سوئیس از تصمیم خود برای اعمال تحریمهای جدید علیه دیکتاتوری ولی فقیه خبر دادهاند.
برای مطالعه سایر مطالب گزیده ها اینـجـا را کلیک کنید