«گرانی غوغا میکند»، این تیتر بسیاری از رسانههای حکومتی در آستانه نوروز و تصویری سیاه از وضعیت معیشتی مردم دردمند ایران در دیکتاتوری ولیفقیه میباشد.
واقعیت در لابلای این جمله کوتاه آن است که روند روبه رشد گرانی که منشاء اصلی آن در تورم افسارگسیخته و سقوط ارزش پول ملی نهفته، اکنون به هیولایی غیرقابلکنترل با هدف از هم گسستن شیرازههای اجتماعی تبدیل گردیده است.
در این راستا نیز شاهد هستیم که بهای ارزهای خارجی اکنون بهطور ساعتی روبه افزایش میگذارند، بطوریکه تا تهیه این مطب نرخ دلار آمریکا در مقابل ریال به مرز 50 هزار و 200 تومان نیز رسیده است.
همچنین این روند مخرب نیز در منطق خود به گرانی کالاها و نیازمندیهای اساسی جامعه راه برده، بطوریکه به گفته کارشناسان مسائل اقتصادی در رژیم آخوندی، دیگر بازگشت به شرایط قبل و رسیدن بهگونهای تعادل در بازار غیرممکن میباشد.
یک نمونه برای این ابر بحران را میتوان در تازهترین دادهها از بازار گوشت، مرغ. ماهی و یا نیازهای مردم برای سفره نوروز رؤیت نمود.
بعنوان نمونه سخن از رسیدن قیمت هر کیلو گوشت به سقف ۵۰۰ هزار تومان میباشد، که در منطق خود نهتنها به حذف این ماده مهم و پروتئینی از سفره میلیونها خانوار ایرانی، بهویژه اقشار ضربه خورده گردیده، بلکه به صدمات شدید تولیدی و اقتصادی در کشور نیز راه برده است.
سایت حکومتی دیدبان ایران (1 اسفند 1401) در مطلبی تحت عنوان «کاهش ۵۰ درصدی مصرف گوشت قرمز و ۳۰ درصدی مصرف گوشت مرغ در یک سال گذشته» مینویسد: «شرایط تولیدکنندگان با این وضعیت هزینه و تعداد کارگران بسیار سخت شده است و قیمتها با هزینهها همخوانی ندارد. بطوریکه از ۷۰۰ شرکت بستهبندی گوشت تقریباً ۱۲۰ مورد آن فعال هستند و ۲۰ درصد آنها در یک سال اخیر تعطیلشدهاند».
بحران معیشت در ایران آخوند زده که در منطق خود به بروز فقر گسترده غذایی در جامعه نیز راه برده، به حدی است که رسانهای حکومتی دیگر بدون هرگونه ملاحظاتی ناچار به اعتراف آن گردیدهاند. افزایش «15 درصدی» قیمت گوشت تنها در دیماه و یا افزایش «30 درصدی» آن طی سه ماه گذشته تماماً در چارچوب این واقعیات قرار دارند.
مضافاً براین وضعیت نیز باید به بروز بحران مالی برای بسیاری از خانوارها، لشکر بیکاران و رکود شدید اقتصادی، آنهم در آستانه نوروز اشاره نمود، امری که بهیقین عامدانه از سوی دولت نحس سیزدهم دنبال میگردد. در این رابطه نیز آخوند جلاد ابراهیم رئیسی در یک اقدام کاملاً ریاضتی دست به حذف عیدی و پاداش برای کارمندان دولت و یا بازنشستگان زده است.
سایت حکومتی عصر ایران (۱ اسفند ۱۴۰۱) در مطلبی ضمن اذعان به وجود فقر برای سفرههای مردم در شب عید، اعتراف میکند: «در سالی که رو به پایان است ما شاهد تورمهای بالای ۵۰ درصد ماهانه هم بودیم و گرانی در بخشهای مختلف امان مردم را برید و سبب شد قدرت خرید اقشار کارمندی و کارگری بیشازپیش کاهش یابد».
این مطلب در ادامه رشد بحران اجتماعی در سایه تورم و گرانی افسارگسیخته را به تصویر کشیده و ازجمله میافزاید: «سال ۱۴۰۱ رو به پایان است و تا تحویل سال جدید کمتر از ۳۰ روز مانده. آنچه محرز است امسال تحت تأثیر گرانیها، در خانه خانوارهای ایرانی طبقه متوسط و فقیر که تعدادشان رو به افزایش است، خبری از چلو و پلو دو سه رنگ خورش و کباب و ماهی نیست و عیدی پرداختی دیگر کارایی چندانی در بهبود سفره شب عید آنها ندارد چه برسد به اینکه بخواهند با آن لباسی نو کنند یا به فکر برنامهریزی برای تفریح و سفر باشند».