سایت حکومتی رویداد۲۴ - مسعود رجوی در سال ۱۳۶۵ در حرم امام حسین در کربلا گفت: یا ابا الشهدا به تو پناه آورده‌ایم

سایت حکومتی رویداد ۲۴-۱۳مرداد۱۴۰۲

مسعود رجوی در سال۱۳۶۵ در حرم امام حسین در کربلا گفت:

یا ابا الشهدا به تو پناه آورده‌ایم

به تو و یارانت و انصارت؛ به تو و پدر بزرگوارت علی بن ابی طالب

 

سایت حکومتی رویداد ۲۴ ـ ۱۳مرداد ۱۴۰۲:

یکی از سازمانهایی که از ابتدای تأسیس تلاش می‌کرد از واقعه عاشورا به نفع خود استفاده کند، سازمان مجاهدین خلق بود. این سازمان از دوره رهبری مسعود رجوی به بعد تلاش کرد با سوءاستفاده از روایات مربوط به قیام امام حسین، خوانشی عدالت طلبانه از خود بدهد و توده‌ها را جذب کند.

سایت حکومتی رویداد ۲۴ سپس بخشی از راز و نیاز مسعود رجوی در حرم سرور شهیدان در سال۱۳۶۵ را درج کرده است.

مسعود رجوی ۱۳۶۵:

«یا ابا الشهدا! تو این راه را بر ما گشودی و تو این راه را به ما نشان دادی. ما گناهی به جز پیروی تو نداریم و نخواهیم داشت. تو در سراسر خاک ایران طنین افکنده است که امروز تمامی خاک وطن ما کربلا و تمامی ایام آن عاشوراست. یا ابا الشهدا به ما گفتند در آنجا که بودیم تا دیشب، که علیه خمینی فعالیت نکنید و الاّ پناهندگی سیاسی در کار نخواهد بود و ما گفتیم شگفتا (انّ ارض الله واسعة) همانا که زمین خدا پهناور و وسیع است و حال به تو پناه آورده‌ایم، به تو و یارانت و انصارت؛ به تو و پدر بزرگوارت علی بن ابی طالب».

سایت حکومتی رویداد ۲۴ می‌افزاید: روایات عاشورایی جزوی از بدنه اصلی ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق شد و این مسأله تا همین امروز نیز صادق است.

این مسأله را می‌توان در کتاب «نهضت حسینی» دید که توسط مسعود رجوی و احمد رضایی نوشته شده است و در واقع از نخستین کتاب‌هایی است که از واقعه کربلا تفسیری سیاسی و رادیکال ارائه کردند.

اما تا سال۱۳۵۱ منتشر نشد.

کتاب پس از طرح نکاتی کلی و عجیب و غریب درباره قانون تکامل تاریخ استدلال می‌کند که آن نظام توحیدی که پیامبر اسلام به دنبالش بود عبارت از جامعه مشترک‌المنافعی است که به واسطه نداشتن طبقات و کوشش در جهت خیر همگانی و نیز این حقیقت که کل جامعه خدای واحدی را می‌پرستند متحد شده است.

کتاب نهضت حسینی پس از طرح این نکات به تحلیل واقعه عاشورا می‌پردازد و یزید، معاویه و اطرافیانشان را تعدادی از زمین‌داران و فئودال‌های حریص و آزمند معرفی کرده و در ادامه می‌گوید یاران نزدیک پیامبر مانند سلمان و ابوذر همواره در پی اصلاح امور بودند، اما وقتی اختلاف طبقاتی به اوج خود رسید، خاندان علی به این نتیجه رسیدند که باید سلاح برداشته و قیام کنند.

مجاهدین خلق علاوه بر مباحث نظری، در پروپاگاندای خود نیز از واقعه کربلا استفاده سیاسی می‌کردند. برای مثال مجله مجاهدین در سال۱۳۶۱ وقایع خرداد ۱۳۶۰ را این‌گونه گزارش کرد: «۳۰خرداد عاشورای ماست. در آن روز ما باید در برابر رژیم ارتجاعی و خون آشام، ولو به قیمت فدا کردن حیات خود می‌ایستادیم. ما بایستی این مسیر به سوی کربلا را برمی‌گزیدیم تا ایدئولوژی توحیدی خود را زنده نگهداریم و از روشی که امام حسین بنا نهاد استفاده کنیم».