پالایشگاه ستاره خلیج فارس درآستانه تعطیلی است

گزارش اقتصادی:
خبرگزاری هرانا (26 دی 88), پالایشگاه ستاره خلیج فارس که " یکی از هفت پالایشگاهی است که دولت احمدی نژاد وعده داده بود تا سال ۱۳۹۱ آماده بهره برداری شود و ایران را از واردات بنزین بی نیاز سازند,

, به دلیل چپاول بی رویه و سیاستهای غلط دولت احمدی نژاد از پرداخت تعهدات مالی خود ناتوان مانده و در آستانه تعطیل قرار گرفته است. قرار بوده است که این پالایشگاه به تنهائی روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین تولید کند. هزینه بنای این پالایشگاه 6 میلیارد یورو برآورد شده است.
۱۷درصد پیشرفت در سه سال
براساس همین گزارش: روز شنبه (۱۲ دیماه) محمد اسماعیل کراچیان مدیرعامل پالایشگاه ستاره اعلام کرد: «عملیات ساختمانی پالایشگاه تاکنون ۱۷درصد پیش رفته و ۴۰۷ میلیون یورو تجهیزات خارجی مورد نیاز آن خریداری شده است.» این در حالی است که ۶ماه پیش شهنازی مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران پیشرفت فیزیکی پالایشگاه را ۱۹ درصد اعلام کرده بود. در همان زمان شهنازی وعده داده بود که این پالایشگاه در سال ۱۳۹۱ آماده بهره برداری می شود.
احتمال اعتصاب
اما همه شواهد نشان می دهد که اجرای پروژه ستاره خلیج متوقف مانده و خطر اعتصاب مهندسان و کارکنان همه پیمانکاران آن را تهدید می کند.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی "هم میهن" بزرگترین پروژه دولتی ایران، مطالبات ده پیمانکار خود را نپرداخته و این پیمانکاران بین سه تا ۵ ماه است که نتوانسته اند حقوق کارکنان خود را بپردازند. به گزارش هم میهن، مهندسان مشاور پروژه، پس از مدتها تلاش برای دریافت حقوق عقب افتاده خود تهدید به رها کردن کار کردهاند.

شرکتهای "تهران جنوب" و "بینا" دو پیمانکار اصلی پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز بیش از سه ماه است که حقوق و دستمزد مهندسان و کارکنان خود را پرداخت نکردهاند.

در ایران از پالایشگاه ستاره خلیج به عنوان بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه نام برده میشود. هم میهن مینویسد:«درواقع به پشتوانه همین پالایشگاه بود که محمود احمدی نژاد بارها مدعی شد به زودی کشور در برابر تحریم احتمالی بنزین مصونیت خواهد یافت.»
اثرات تحریمهای بین المللی
دولت احمدی نژاد همواره تاکید کرده که تحریمهای بین المللی هیچ تاثیری بر اقتصاد ایران نخواهد گذاشت. اما توقف پروژههای زیربنائی ایران نشان دهنده اثرات این تحریمها است. دولت ایران، در آبانماه امسال کمیته ویژهای برای اولویت بندی پروژههای نفت و گاز تشکیل داد.
کارشناسان دولتی مجبور شده بودند اعتراف کنند که در نتیجه تحریمها، برنامه ایجاد هفت پالایشگاهی که قرار بود بنزین ایران را تامین کند عملی نیست و پروژههای گازی پارس جنوبی نیز دستخوش رکود شده اند.
بر پایه گزارش روزنامه خبر، در همان زمان مسئولان شرکت نفت از وجود بحران در ۹۰ درصد پروژههای نفتی خبر دادند و اعلام کردند که ۵۰ درصد پروژههای نفتی در دست اجرا، کاملا متوقف شده اند.