نامه ۷۹تن از برندگان نوبل در حمایت از برنامه ده ماده‌ای خانم مریم رجوی

 

نامهٔ مشترک ۷۹تن از برندگان جایزه نوبل به رهبران جهان

در حمایت از برنامهٔ ۱۰ماده‌یی خانم مریم رجوی

به‌رسمیت شناختن حق مقاومت مشروع مردم ایران

و فراخوان به لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران خامنه‌ای

 

۷۹تن از برندگان نوبل در نامهٔ مشترک به رئیس‌جمهور آمریکا، دبیرکل ملل متحد

رئیس شورای اروپا و سران ۲۷کشور عضو و نخست‌وزیران انگلستان و کانادا اعلام کردند

ما قویاً اعتقاد داریم که مردم ایران به‌ویژه جوانان دارای حق بنیادین مبارزه با رژیم حاکم

برای برقراری اصول دموکراسی و آزادی هستند

بدون شک این حق بنیادین شایسته به‌رسمیت شناختن است

 

ما قویاً سرکوب بی‌رحمانه و نقض حقوق‌بشر توسط رژیم ایران علیه مردم

نقش مخربش در خاورمیانه و سیاست‌های جنگ‌طلبانه آن‌را محکوم می‌کنیم

 

ما نگرانی عمیق خود را از وضعیت وحشتناک

و رو به‌وخامت حقوق‌بشر در ایران اعلام می‌کنیم

 

در جریان قیام ۱۴۰۱ مردم ایران هر گونه دیکتاتوری چه سلطنتی و چه مذهبی را رد کردند

و خواستار تغییر رژیم برای برپایی یک جمهوری دموکراتیک شدند

 

رژیم ایران نیروی محرک جنگ در خاورمیانه است

و با بی‌ثبات‌کردن منطقه و صدور تروریسم از طریق نیابتی‌هایش صلح جهانی را تهدید می‌کند

 

ما به حمایت بین‌المللی از مطالبات دموکراتیک مردم ایران می‌پیوندیم

از جمله به بیش از ۴۰۰۰ پارلمانتر از ۴۱ کشور در سراسر جهان

و ۱۲۵ رهبر پیشین جهان در سال ۲۰۲۳ که حمایت خود را

از برنامهٔ ‍۱۰ماده‌یی خانم مریم رجوی برای آینده ایران اعلام کرده‌اند

 

نامهٔ مشترک برندگان جایزهٔ نوبل

ما، برندگان جایزه نوبل امضاکننده این نامه، نگرانی عمیق خود را از وضعیت وحشتناک و رو به وخامت حقوق‌بشر در ایران اعلام می‌کنیم. ما از سرکوب بی‌رحمانه رژیم ایران علیه مردم این کشور، از جمله اقلیت‌های قومی و مذهبی، عمیقاً نگران هستیم. رژیم ایران هم‌چنان بالاترین میزان اعدام به نسبت جمعیت در جهان را دارد و در سال ۲۰۲۳ حداقل ۸۶۴نفر را اعدام کرده است.

در جریان قیام ۱۴۰۱، مردم ایران هر گونه دیکتاتوری، اعم از سلطنتی و مذهبی را رد کرده و خواستار تغییر رژیم برای برپایی یک جمهوری دموکراتیک شدند.

ناتوان از سرکوب جنبش اعتراضی برای تغییر، رژیم ایران نیروی محرک جنگ در خاورمیانه است. این رژیم اکنون با بی‌ثبات‌کردن منطقه و صدور تروریسم از طریق نیروهای نیابتی شناخته‌شده‌اش، صلح جهانی را تهدید می‌کند. این تلاشی است برای منحرف‌کردن توجهات از سرکوب سیستماتیک مخالفان و مبارزان برای دموکراسی و فرار از پاسخگویی.

در ۱۶ آوریل، تلاشی دو حزبی مهمی با ارائه قطعنامه ۱۱۴۸، در مجلس نمایندگان ایالات متحده به‌وقوع پیوست. این قطعنامه که توسط ۱۴۵ نماینده حمایت شده است، محکومیت قوی علیه جنایات چند جانبه رژیم ایران، از جمله اعمال تروریسم، دامن‌زدن به درگیریهای منطقه‌یی از طریق جنگ نیابتی، سرکوب داخلی و حمایت از مقاومت ایران، از جمله طرح ده ماده‌ای خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران را نشان می‌دهد.

علاوه بر این، صدها استاد برجسته از سراسر ایالات متحده با نگرانی‌های بین‌المللی هم‌صدا شده‌اند. نامه آنان به رئیس‌جمهور بایدن تأکید دارد که «جهان باید حق مردم ایران برای دفاع از خود در برابر تروریست‌های سپاه پاسداران و آرمان مشروع آنان برای ایجاد جمهوری دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین از دولت و پاسخگو به مردم خود را به‌رسمیت بشناسد. این یک ضرورت استراتژیک برای منطقه و جهان است». امضاکنندگان، که شامل برندگان جایزه نوبل از آمریکا، برندگان جایزه تمپلتون، اعضای آکادمی‌های ملی علوم، مهندسی و پزشکی و دریافت کنندگان جوایز معتبر فراوان می‌شوند، از ایالات متحده می‌خواهند که به‌طور قاطعانه با مردم ایران اعلام همبستگی کند.

ما، برندگان جایزه نوبل، به حمایت بین‌المللی از مطالبات دموکراتیک مردم ایران می‌پیوندیم، از جمله به بیش از ۴۰۰۰پارلمانتر از ۴۱کشور در سراسر جهان و ۱۲۵رهبر پیشین جهان که در سال ۲۰۲۳ حمایت خود را از برنامهٔ ۱۰ماده‌یی خانم مریم رجوی برای آینده ایران اعلام کرده‌اند که خواستار حق یک جمهوری مبتنی بر رأی همگانی، انتخابات آزاد، اقتصاد بازار و جدایی دین از دولت است و برابری زن و مرد، برابری مذهبی و قومی، سیاست خارجی مبتنی بر همزیستی مسالمت‌آمیز، صلح در خاورمیانه و یک ایران غیراتمی را ترویج می‌کند.

ما قویاً سرکوب بی‌رحمانه و نقض حقوق‌بشر توسط رژیم ایران علیه مردم، نقش مخربش در خاورمیانه و سیاست‌های جنگ‌طلبانه آن‌را محکوم می‌کنیم. هم‌چنین، ما به درخواست جهانی برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی توسط کشورهای آزاد جهان می‌پیوندیم. سپاه پاسداران منبع اصلی خشونت و سرکوب مردم ایران و صدور خشونت به دیگر نقاط جهان است. ما قویاً اعتقاد داریم که مردم ایران، به‌ویژه جوانان، دارای حق بنیادین مبارزه با رژیم حاکم برای برقراری اصول دموکراسی و آزادی مبارزه هستند. بدون شک این حق بنیادین شایسته به‌رسمیت شناختن است.