کنفرانس ضرورت تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران

 

بیست‌وچهار ساعت مانده به برگزاری گردهمایی سالانه‌ی مقاومت ایران با عنوان «کهکشان ۱۴۰۳»، کنفرانسی با مدیریت تیم کنستانتین ستون‌نویس واشینگتن تایمز برگزار شد. هدف این کنفرانس بررسی سیاست آمریکا درباره‌ی رژیم ملایان و نیز درباره‌ی مقاومت ایران بود.

 مهمانان این کنفرانس مایکل موکیزی وزیر دادگستری آمریکا(۲۰۰۹)، لیندا چاوز مدیر پیشین روابط عمومی کاخ سفید و سفیر کنت بلک‌ول نماینده پیشین آمریکا در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل بودند.  

سیاست آمریکا درباره‌ی حکومت‌های ایران طی ۷۰ سال گذشته همواره چالش‌برانگیز بوده است. این چالش که آثار آن متأسفانه علیه منافع ملی و مطالبات آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران بوده، طی چند دهه‌ی گذشته مشمول بیشترین نقد و تفسیر در داخل و خارج ایران واقع شده است؛ سیاستی که هماره در استمالت با حاکمان غاصب ایران و تقویت آن‌ها در سرکوب قیام‌های مردمی بوده است.

در کنفرانس روز جمعه ۸ تیر، بار دیگر این سیاست، معطوف به جدیدترین تحولات ایران مورد نقد و بررسی واقع شد. در این کنفرانس موضوعاتی چون مفهوم انتخابات در حاکمیت ملایان، موانع پیش روی زنان، سیاست آمریکا و اروپا در قبال ایران، نقش شورای ملی مقاومت و مجاهدین خلق ایران در ایران و شیطان‌سازی علیه آن‌ها، چگونگی تغییر در ایران و ماهیت سرکوب‌گری‌های حکومت تشریح شدند. 

در این کنفرانس آن‌چه که بسیار بر آن تأکید شد و در اساس، مبنای سخنان و استدلال شرکت‌کنندگان قرار گرفت، بی‌وقفه بودن مقاومت برای آزادی و تسلیم نشدن به دیکتاتوری آخوندی طی ۴۵ سال گذشته بوده است. در هر محوری از پرسش‌ها و پاسخ‌ها، ضرورت تغییر در ایران و به‌رسمیت شناختن مقاومت و مبارزه برای آزادی از جانب آمریکا و اروپا، اصلی‌ترین پیونددهنده‌ی مضامین و محتوای این کنفرانس بود.

گزیده‌یی از پرسش‌ها و پاسخ‌ها به‌صورت موضوعی در چند محور تنظیم شده و پیوست است.

 

در مفهوم ضد انتخابات در ایران

تیم کنستانتین: همین امروز در ایران انتخابات است. شما چه‌طور می‌بینید؟

مایکل موکیزی: مردم ایران هیچ‌گونه صدایی در این انتخابات ندارند. معنی کاندید شدن مصطفی پورمحمدی این است که چیزی در ایران عوض نشده است.

کنت بلک‌ول: این پروسه‌ی انتخابات طوری طراحی شده که همه‌چیز از قبل تعیین شده است. در این انتخابات شما هیچ‌وقت صدای مردم ایران را نمی‌شنوید. پزشکیان وقتی می‌گوید من سیاست‌های خامنه‌ای را تأیید می‌کنم نشان می‌دهد که هیچ تفاوتی میان کاندیداها وجود ندارد.  تنها امید برای تغییر، تغییر رژیم است.

لیندا چاوز: کاندیدا شدن نفراتی مثل این فرد نشان می‌دهد رژیم می‌خواهد وضع موجود را ادامه دهد. برای رژیم ایران زنان در انتخاب زندگی‌شان، به‌عنوان شهروندان درجه ۲ هم شناخته نمی‌شوند.

 

مفهوم سرکوب در ایران

تیم کنستانتین: شما شدت سرکوب در ایران را چطور می‌بینید؟ آیا این سرکوب به‌خاطر تفاوت‌های فرهنگی نیست؟

کنت بلک‌ول: روحیه انسانی هیچ‌وقت قابل سرکوب نیست.

مایکل موکیزی: ما باید تفکیک کنیم که تفاوت‌های فرهنگی از چه ساختاری برخوردارند که موقعیت مردم را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. شریعت آخوندها شامل یک تفاوت فرهنگی نیست، آن‌ها از مذهب برای سرکوب استفاده‌ی ابزاری می‌کنند. ماهیت این سرکوب ناشی از یک اختلاف فرهنگی نیست، بلکه در رابطه با آزادی‌هاست.

 

ضرورت به‌رسمیت شناختن آلترناتیو

تیم کنسانتین: نظر شما در مورد مقاومت ایران چیست؟

 لیندا چاوز: رژیم ایران تلاش زیادی کرده است که از مجاهدین و شورای ملی مقاومت شیطان سازی کند. حضور و حمایت‌های شخصیت‌های برجسته که در این پنل هستند، شیطان‌سازی از مجاهدین را سخت کرده است. وقتی در سازمان ملل متحد بودم می‌دیدم که مقاومت ایران از حقوق بشر حمایت کرده است. برنامه ۱۰ماده یی خانم رجوی با اعلامیه حقوق مدنی آمریکا انطباق دارد.

مایکل موکیزی: این میزان شیطان‌سازی نشانه‌ی تأثیر‌گذاری آن‌ها در داخل ایران است. زمان انتخاب فرا رسیده است. شما ایا انتخاب می‌کنید در سمت رژیم سرکوب‌گر بایستید یا از آزادی حمایت می‌کنید؟ ما باید کمک کنیم برای حفظ شرافت انسانی و با کمپین شیطان‌سازی مقابله کنیم.

تیم کنستانتین: چرا ما باید شورای ملی مقاومت را به‌عنوان آلترناتیو بشناسیم؟

مایکل موکیزی: سال‌هاست برنامه ۱۰ماده‌یی خانم رجوی وجود داشته است. این برنامه با بیانیه مدنی آمریکا هم‌خوانی دارد. شما اگر خواهان تغییر رژیم هستید باید از همان اصولی حمایت کنید که این را محقق کند.

کنت بلک‌ول: چند روز دیگر در پاریس مسابقات المپیک است. مقاومت ایران دوندگان صد متر نیستند. آن‌ها دوندگان استقامت هستند. آن‌ها سال‌هاست مبارزه می‌کنند.

مایکل موکیزی: رژیم به جامعه جهانی می‌گوید که اپوزیسیونی وجود ندارد. این دروغ است. باید جامعه جهانی این شجاعت را داشته باشد که صدای اعتراض و مقاومت در برابر رژیم آخوندی را بشنود. این رژیم تروریست را که ۱۲۰هزار نفر را در ایران اعدام کرده است باید محکوم کرد.

 

ضرورت تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران

تیم کنستانتین: در چهل سال گدشته چه حلقه‌ی مفقوده‌یی در دولت آمریکا وجود داشته است؟

مایکل موکیزی:‌ شما می‌توانید از زوایای مختلف به این موضوع نگاه کنید. این در واقع نشان داده است که تنها راه برخورد با این رژیم فشار بی‌شکاف  است. دولت‌های غربی این را در نظر نمی‌گیرند. خواسته من از دولت آمریکا این است که اگر به اپوزیسیون ایران کمک نمی‌کنید به رژیم ایران کمک نکنید.

لیندا چاوز: ایالات متحده تلاش می‌کند به سرنگونی این رژیم کمکی نکند ولی خیلی مواقع علیه منافع خودش عمل می‌کند؛ به کسانی کمک می‌کند که برعکس منافع خودش است. 

 

ضرورت تغییر رژیم در ایران

تیم کنستانتین: اگر رژیم تغییر کند مردم چطور می‌توانند کشورشان را در جایگاه خودش تثبیت کنند؟

لیندا چاوز: عطشی برای دانش در ایران وجود دارد. ایران یکی از بزرگ‌ترین فرهنگ‌های جهان است. اگر رژیم تغییر کند یک رنسانس و یک تغییر جدی در ایران خواهد بود. ایران به گلی در خاورمیانه تبدیل خواهد شد.

کنت بلک ول: سازمان ملل یک مکانیزم حسابرسی از کسانی دارد که اعلامیه جهانی حقوق بشر را نقض می‌کنند. مردم ایران باید از این حق برخوردار باشند.  یک راه آزاد شدن مردم ایران این است که ما هم نباید چشم خود را بر سرکوب ببندیم. من به تغییر رژیم خیلی امیدوارم. تغییر وقتی می‌آید که شما به جلو حرکت کنید و به فشار آوردن ادامه بدهید. من فکر می‌کنم مقاومت ایران چنین می‌کند.