دور زدن تحریم های نفتی در سایه سیاست مماشات

 

ارزیابی‌های بین‌المللی اکنون از وجود صادرات قریب دو میلیون بشکه نفت از سوی دیکتاتوری ولی فقیه سخن می گویند.

به یقین این حجم عظیم از صادرات که برخلاف جوهر و روح تمامی قطعنامه ها و بویژه تحریم‌ها  از سوی ایالات متحده و یا اتحادیه اروپا علیه مطامع آخوندی می باشد، ریشه در سکوت، بی عملی و اعطاء امتیاز از سوی سیاست مخرب مماشات را دارد. 

برای نمونه وزیر نفت در دولت چهاردهم پیشتر طی سخنانی به این واقعیت و با این جملات که رژِیم آخوندی « هیچگونه دغدغه ای برای صادرات و فروش  نفت ندارد » اذعان کرده است. ( خبرگزاری حکومتی مهر ۵ آذر ۱۴۰۳)

براساس داده های موسسه کپلر که مسئولیت رصد فروش نفت در بازارهای جهانی را دارد، « میزان صادرات نفت ایران در سپتامبر به یک میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه، اکتبر یک میلیون ۸۴۰ هزار بشکه، نوامبر به یک میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه رسیده است، حالا هم اعلام شده است که میزان صادرات نفت در ماه دسامبر روند افزایشی داشته است و به یک میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه رسیده است». ( همان منبع بالا ۱۲ دیماه ۱۴۰۳)

بخش بزرگی از صادرات نفت رژیم آخوندی اکنون از چند طریق صادر و به بازر های جهانی عرضه می شوند. وجود یک شبکه گسترده مافیایی که برای نمونه در راس یکی از آنها فرزند پاسدار شمخانی قرار دارد، مسئولیت حمل و نقل و فروش نفت ایران را طی سال های اخیر برعهده گرفته‌اند 

ارزیابی های بین المللی از وجود سه شبکه گسترده نخست، قاچاق نفتی به بنادری در چین، کشتی های ارواح و کشورهای همجوار مانند عراق،  پرده برداشته اند.

برای نمونه خبرگزاری رویترز بتازگی در خبری اعلام کرده است که « یکی از اسنادی که این خبرگزاری از بندر نفتی بصره در جنوب عراق به دست آورده است، نشان می‌دهد، نفتکش «رمی» با محموله یک میلیون بشکه نفت که در ۲۲ فوریه ۲۰۲۳ با پرچم پاناما از بندر بصره نفت خام بارگیری کرد و به سمت مالزی حرکت کرده بود، در واقع این نفت خام نفت ایران بوده که از بندر بصره بارگیری شده بود». ( سایت سیمای آزادی)

همچنین بر اساس ارزیابی ها از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات نفت تهران در سال ۲۰۲۳ به ۵۳ میلیارد دلار و در سال قبل از آن به ۵۴ میلیارد دلار رسید بود.

واقعیت در این میان آن است که بخش بزرگی از درآمد های نفتی ایران  صرف صدور بنیاد گرایی، جنگ های نیابتی، پروژه های اتمی، موشکی و تروریسم می گردد.

یک نمونه برای این حقیقت را می توان در هزینه های سنگین برای حفظ بشار اسد خون ریز، با صرف حداقل « ۵۰ میلیارد دلار» و یا تجهیز و سازماندهی حزب الله در لبنان، حشد الشعبی در عراق  و حوثی ها در یمن رویت نمود.

مضافا بر نکات فوق  باید تاکید نمود، این حجم از صادرات و فروش نفت در حالی است که عطف به تحریم های نفتی از سوی دولت پیشین در کاخ سفید، رژیم آخوندی النهایه  امکان صادرات و فروش  ۴۰۰ هزار بشکه نفت  در روز را خواهد داشت.

در این راستا ایالات متحده در تاریخ  ۵ نوامبر ۲۰۱۸  رسماً دور جدید تحریم‌ها، از جمله نفتی را علیه رژیم آخوندی اعلام نمود  ومایک  پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز تاکید کرده بود : «تحریم در زمینه‌های انرژی، بانکی، حمل و نقل و صنایع کشتی سازی می‌باشد. از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ، ما دست به ۱۹ دور تحریم زده‌ایم که ۱۶۸ نهاد ایران را مورد هدف قرار داده‌اند. رژیم ایران میلیاردها دلار را از طریق بخش بانکی خود صرف سپاه پاسداران نموده‌است». ( سایت ویکی پدیا )