روز شنبه ۶ اردیبهشت، وقوع انفجار شدیدی در تأسیسات بندر موسوم به رجایی بندرعباس لرزهای سنگین در شهر و مناطق اطراف ایجاد کرد. به گزارش رسانههای حکومتی، شدت انفجار به حدی بود که صدای آن تا چندین کیلومتر شنیده شد و زمین به لرزه درآمد.
بنا بر اعلام سخنگوی اورژانس رژیم، دستکم ۴۰۶ نفر از مصدومان این حادثه به بیمارستانها منتقل شدهاند. مدیریت بحران رژیم در استان هرمزگان گفته است که هنوز آمار رسمی از تعداد کشتهشدگان اعلام نشده است.
تلویزیون حکومتی گزارش داده که صدای چندین انفجار دیگر نیز از بندر شنیده شده و دود غلیظی آسمان منطقه را فراگرفته است. شاهدان محلی از تخریب شیشههای ساختمانها در شعاع چند کیلومتری و احساس لرزش زمین خبر دادهاند.
حسین ظفری، سخنگوی مدیریت بحران رژیم، تأیید کرده است که قدرت انفجار به حدی بود که لرزش زمین تا شعاع ۵۰کیلومتری احساس شده است.
بر اساس گزارشهای حکومتی، محل حادثه بخشی از محوطه کانتینری سینا، وابسته به سازمان بنادر و دریانوردی، بوده است. گزارشها حاکی از آن است که انفجار ناشی از دپوی کالاهای خطرناک و مواد شیمیایی بوده، اما علت اصلی حادثه همچنان در دست بررسی است. خبرگزاری نیروی تروریستی قدس -تسنیم نیز احتمال انفجاریک مخزن سوخت یا مواد نفتی حساس را مطرح کرده است.
رسانههای حکومتی همچنین از وقوع دومین انفجار در بندر خبر داده و نوشتهاند بر اثر این حادثه یک ساختمان نیز فرو ریخته است.
در پی این حادثه، فعالیتهای بندر بهطور کامل متوقف شده و نیروهای امنیتی و امدادی در تلاش برای کنترل اوضاع هستند.
ابعاد واقعی خسارات و تعداد دقیق کشتهشدگان هنوز اعلام نشده و تناقضگویی مقامات حکومتی درباره علت و تلفات این حادثه همچنان ادامه دارد.
به گزارش آسوشیتدپرس، انفجار مهیبی روز شنبه ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ در موسوم به رجایی در بندرعباس ایران دستکم ۴ کشته و بیش از ۵۰۰ زخمی بر جای گذاشت. این انفجار که در یکی از بنادر اصلی کشور رخ داد، بهگفته منابع امنیتی، با محمولههای سوخت موشک رژیم آخوندی مرتبط است.
مقامات رژیم آخوندی تا ساعتها پس از حادثه، از ارائه توضیحی روشن درباره علت انفجار خودداری کردند و تنها ادعا کردند که این رویداد ارتباطی با صنعت نفت ندارد. در همین حال، شرکت امنیتی خصوصی آمبری گزارش داد که بندر مذکور در ماه مارس، محمولهای از"سوخت موشک پرکلرات سدیم" دریافت کرده بود. این محموله بخشی از انتقالاتی بود که نخستین بار توسط فایننشال تایمزدر ژانویه فاش شد و از چین به ایران ارسال شده بود.
طبق اعلام آمبری، این سوخت برای تکمیل ذخایر موشکی رژیم پس از حملات اخیر به اسراییل در جریان جنگ غزه در نظر گرفته شده بود. بهگفته این شرکت امنیتی، آتشسوزی از مدیریت نادرست این محموله خطرناک ناشی شده است.
بررسی دادههای ردیابی کشتیها که توسط آسوشیتدپرس تحلیل شده، نشان میدهد یکی از کشتیهایی که حامل این مواد شیمیایی بود، در ماه مارس در نزدیکی بندر موسوم به رجایی پهلو گرفته است. رژیم آخوندی دریافت این محموله را تاکنون تأیید نکرده و هیأت نمایندگی آن در سازمان ملل نیز به درخواستها برای اظهارنظر پاسخی نداده است.
مشخص نیست که چرا ایران مواد شیمیایی را از بندر منتقل نمیکرد، بهویژه پس از انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰. این انفجار که در اثر اشتعال صدها تن نیترات آمونیوم بسیار انفجاری ایجاد شد، بیش از ۲۰۰ نفر را کشت و بیش از ۶۰۰۰ نفر را مجروح کرد. با این حال، اسراییل سایتهای موشکی ایران را هدف قرار داد که تهران از میکسرهای صنعتی برای تولید سوخت جامد استفاده میکند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی از لحظه انفجار در بندر رجایی، ستونهای دود سرخرنگی را نشان میدهد که بهگفتهکارشناسان، به نقش داشتن ترکیبات شیمیایی در حادثه اشاره دارد.
این فاجعهبار دیگر ماهیت ضدبشری رژیم آخوندی و بیاعتنایی آن به جان مردم ایران را آشکار کرده است.