تردید کارشناسان آلمانی در مورد توان هسته‌ای ایران

رژیم حاکم بر ایران در یک بلوف دجالگرانه اعلام کرده است نیروگا‌ه گداخت هسته‌ای این کشور تا ده سال دیگر به بهره‌برداری می‌رسد. کارشناسان آلمانی می‌گویند پروژه مشترک اروپا، چین، هندوستان، ژاپن، کره‌جنوبی، روسیه و آمریکا هم تا آن زمان به نتیجه نمی‌رسد. دولت ایران، با ادعای تازه خود این‌بار متخصصان فیزیک پلاسما را شگفت‌زده کرده است. چرا که به تازگی اعلام کرده بود که طرح احداث نیروگاه‌گداخت هسته‌ای ایران کلید خورد. اصغر صدیق‌‌زاده رئیس پژوهشکده فیزیک پلاسما و گداخت هسته‌ای رژیم نیز اعلام کرده است بهر‌ه‌برداری از این نیروگاه تا ده سال دیگر یعنی سال۲۰۲۰ میلادی آغاز خواهد شد. البته احتمال ممکن بودن چنین فرضیه‌ای آنقدر ناچیز است که مطرح کردن آن از نظر متخصصان فیزیک پلاسما به یک شوخی بیشتر شبیه است.


طرح کامپیوتری رآکتور گداخت هسته‌ای ایران تا کنون در هیچ کدام از سمینارهای علمی تحقیقاتی نتوانسته است مدرکی ارائه کند که ثابت کند توانایی گداخت هسته در چنین ابعادی را داراست. از سوی دیگر به عقیده بسیاری از کارشناسان بودجه اعلام شده برای سرمایه‌گذاری در ساخت این نیروگاه نیز با واقعیت همخوانی ندارد.
علی اکبر صالحی رئیس‌سازمان انرژی اتمی ایران ماه ژوئیه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری روسی ریا نووستی گفت هزینه در نظر گرفته شده برای ساخت این نیروگاه ۸ میلیون دلار است. این در حالی است که مخارج ساخت چنین رآکتوری حدود۲۰۰ برابر بیشتر از این مقدار است.
پروفور لکنر می‌‌گوید: «ظرفیت و توانایی دستگاههایی که ایران در اختیار دارد در حد دستگاههای دهه ‌شصت روسی است. من تردید ندارم که ایران در ده سال آینده نمی‌تواند چنین نیروگاهی بسازد. در بهترین حالت شاید موفق به شکافتن هسته تریتیوم و دوتریوم، ایزوتوپ‌های هیدروژنی شود. در این‌‌صورت به حداقل موفقیتی که در مرحله آزمایشی بهر‌ه‌برداری از یک نیروگاه گداخت هسته‌ای لازم است، می‌رسد. ما سالهاست که این مرحله را پشت سر گذاشتیم»