تجار ایرانی در دبی حرارت تحریم های یک جانبه را بیشترحس می کنند

نشنال، روزنامه انگلیسی زبان امارات متحده عربی زیر عنوان «تجار ایرانی در دبی حرارت تحریم ها را حس می کنند» می نویسد در حالیکه محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، نسبت به تحریم هایی که علیه کشورش وضع شده است لحنی حاکی از بی اعتنایی دارد، بازرگانان ایرانی در دبی شکایت از آن دارند که شدت عمل در اجرای این تحریم ها در امارات متحده عربی عرصه را بر شرکت های کوچک و تجار، تنگ کرده است.

رییس جمهوری ایران در این هفته به خبرنگاران در نیویورک گفت ایران ۳۰ سال است که زیر این تحریم هاست. مبادلات ما با اروپا نزدیک به ۲۳ میلیارد دلار است و اگر این رقم هم از اقتصاد ایران حذف شود مشکلی ایجاد نمی شود.
امارات متحده عربی نیز به تازگی موضع خود را مستقیما با وسایل ارتباط جمعی در نیویورک در میان گذاشت، و یوسف العطیبه، نماینده این کشور در واشنگتن گفت دولت برای اجرای تحریم های سازمان ملل متحد در مورد ایران اقدامی شدید انجام داده است. آقای العطیبه در نامه ای برای نیویورک تایمز نوشت امارات متحده عربی علاوه بر مسدود کردن حساب ها و اموال مالی شرکت ها و افراد مشکوک به حمایت از تولید و اشاعه تسلیحات، ده ها شرکت بین المللی و محلی درگیر در پول شویی و نقل و انتقال اقلام دارای کابردهای مضاعف را نیز تعطیل کرده است.


او می گوید ده ها کشتی و صدها محموله مورد ظن در نقض تحریم ها متوقف و تفتیش شده است، و امارات متحده عربی برای بستن راه بر محموله های حساس، اطلاعات خود را با مقامات بین المللی درمیان می گذارد.
در ماه ژوئن، چهارمین دور تحریم ها علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید و به دنبال آن، تحریم های یک جانبه نیز توسط آمریکا و اتحادیه اروپا وضع شد. این تحریم های یک جانبه بیشترین اثر را بر تجار ایرانی داشته است، که می گویند بانک های محلی و بین المللی از صدوراسناد اعتباری، که آنها را قادر به ارسال اقلامی ساده، نظیر مواد غذایی، به ایران می کند، خودداری می کنند.
مرتضی معصوم زاده، نایب رییس شورای بازرگانان ایرانی در دبی و مدیر عامل آژانس حمل و نقل جامبو لاین، می گوید ما می بینیم که بانک ها، چه خارجی و چه محلی، روز به روز محدودیت های بیشتری را در مورد تجار و شرکت های ایرانی اعمال می کنند. چطور ممکن است یک بانک در امارات متحده عربی برای ما اسناد اعتباری باز نکند که بتوانیم ۱۰هزار تن برنج از تایلند به بندرعباس وارد کنیم. برنج چه ربطی به انرژی اتمی دارد؟ چه ربطی به پاسداران انقلاب دارد؟
عباس بلورفروشان، مدیرعامل شرکت بیمه آریا و رییس پیشین شورای بازرگانان ایرانی در دبی، می گوید تجار ایرانی فعلا قادر به گرفتن اسناد اعتباری نیستند، و بیمه گران اروپایی از بیمه کردن محمولاتی که مقصد آنها ایران است منع شده اند.
در همین حال اسناد اعتباری باز شده توسط بانک های ایران اساسا بی ارزش است.
سفیر جدید ایران در امارات متحده عربی می گوید ضمن آنکه درک می کند امارات متحده عربی باید به مصوبات بین المللی پای بند باشد امیدوار است امارات به شیوه ای برادارانه با ایران عمل کند. محمد رضا فیاض گفت ما از آنچه که سازمان ملل متحد تصمیم گرفته است راضی و یا خوشحال نیستیم، ولی درعین حال برادرانمان در امارات متحده عربی را هم مقصر نمی شناسیم.
صدای آمریکا