برملا شدن توطئه های رژیم آخوندی برای حذف جریانهای سیاسی عراق به منظور جلوگیری از شرکت در انتخابات

ایاد السامرایی، رئیس پارلمان عراق، تصریح کرد ستاد حسابرسی و عدالت که تصمیم به حذف جریانهای ملی و مردمی عراق از انتخابات پارلمانی گرفته باید منحل شود.
تلویزیون بغداد (29دی88) با پخش این خبر افزود: السامرایی گفت روش فعلی حسابرسی و عدالت تقلب در اراده رأیدهنده محسوب میشود، زیرا کسی که به فردی رأی میدهد بعد معلوم میشود که وی حذف شده و این رأی به جیب فرد دیگری میریزد و این چیزی است که فراکسیونهای سیاسی آنرا نمیپذیرند.

 

عدالت سامرایی حول مشروعیت ستاد حسابرسی  گفت نظرش از ابتدا این بوده است که این ستاد باید منحل شود. دکتر ایاد علاوی نخست وزیر پیشین عراق در مصاحبه با تلویزیون الحره (26دی88)گفت: حذف 500 تا 600 نفر و لیستهای دیگر در این زمانبیندی، توجه را به یک مسأله مهم جلب میکند و آن هم اینکه آیا این موضوع فقط متعلق به بعث و بعثیها است و یا اینکه متعلق به تصفیه رقبای سیاسی و حذف آنها به خاطر احتمال پیروزیشان در انتخابات میباشد. آنچه صورت گرفته و میگیرد دور زدن روند دموکراتیک و تلاش برای مهار و ربودن آن و سمتگیری به سمت گروهگرایی است و ما از بابت نگران هستیم. آنها می خواهند اسم این کار خودشان را ریشهکنی بعث بگذارند که کارشان را موجه جلوه دهند ولی این فایدهیی نخواهد داشت. سؤال بزرگ این است که اگر در میان 6000 کاندیدا نزدیک به 1000 تن از آنها بعثی باشند، چگونه بعد از 7 سال حزب بعث توانسته به چنین قدرت و جبروتی در عراق دست پیدا کند؟ آن هم بعد از اینکه آمریکا با توان نظامی و اطلاعاتی خود رژیم سابق را از بین برده است، این چیز عجیب و غریبی است … نظر من این مسئله نادیده گرفتن روند سیاسی و تصرف و مصادره دموکراسی است.
ایاد علاوی در پاسخ به این سؤال که اگر ستاد حسابرسی و عدالت بر تصمیم خود مصر باشد. آیا شما انتخابات را تحریم خواهید کرد؟ گفت: من به روشنی صحبت میکنم. امروز سفیر آمریکا و مقاماتی از سفارت آمریکا نزد من بودند و به آنها هشدار دادم که روند سیاسی در عراق با شکست بزرگی روبهرو شده است. آنچه به آن روند دموکراسی گفته می شود در عراق شکست بزرگی خورده است و اگر این شکستها و ضربهها ادامه داشته باشد مطمئنا نتیجه آن خشونت بیشتر و وخامت بیشتر اوضاع عراق خواهد بود. سفیر و مقامات سفارت آمریکا با این حرف قانع بودند و جلسه ای طولانی با آنها داشتیم.
دکتر ایاد علاوی در مصاحبه دیگری با تلویزیون العربیه گفت: من از ضرورت فراهم کردن فضا برای یک انتخابات درست صحبت میکنم. ما با سفرای کشورها و اتحادیه عرب درحال گفتگو هستیم. با سازمان ملل، با سفرای آمریکا و انگلیس و فرانسه صحبت کردم، همه از این عملکرد ناراضی هستند. همه اتفاق نظر دارند که اگر این وضعیت ادامه یابد این انتخابات سالم نخواهد بود. ما میخواهیم که جریانهای سیاسی و دولت عراق فضای درستی برای انتخابات فراهم کنند. از طرفی تأخیر در اجرای انتخابات باعث یک فاجعه بزرگ میشود و اصرار داریم که در زمان مشخص شده اجرا شود. باید اراده مردم عراق محترم شمرده شود.
دکتر صالح مُطلک، دبیرکل جنبش ملی عراق، پذیرش تصمیمگیریهای ستاد موسوم به حسابرسی و عدالت توسط کمیساریای عالی انتخابات را دلیلی بر ضعف آن دانست. وی به تلویزیون البغدادیه (27دی88)گفت کمیساریای عالی انتخابات از هم اکنون مشی ناسالم و غیرقانونی را از طریق متکی بودن به تصمیمگیریهای ستادی که در پایه غیرقانونی است در پیش گرفته است. دکتر صالح مُطلک پیشبینی کرد اراده رأیدهندگان در انتخابات آینده باعث تغییر خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد که کمیساریا اقداماتی درجهت پایان دادن به حذف فراکسیونها و شخصیتهای سیاسی اتخاذ کند.
دکتر نهرو عبدالکریم، دبیرکل تجمع میهنی عراق متحد، در مصاحبه با تلویزیون ابوظبی درباره حذف جریانهای سیاسی از انتخابات آینده عراق گفت: میخواهند مانع پیشرفت خط ملی بشوند. این یک بازی است که توسط رژیم ایران و جریان وابسته به این رژیم به پیش برده میشود.
وی افزود: احمد چلبی تعداد زیادی از افسران را به قتل رسانده است. او از همپیمانان قاسم سلیمانی است و میخواهد بقیه را نیز حذف کند. او رئیس ستاد ریشهکنی بعث است. من دلیل و سند دارم که او 35 میلیون دلار گرفته است که کانال تلویزیونی آسیا در لبنان را راهاندازی کند. اینها فکر میکنند عراق ملک آنها و ملک رژیم ایران است. آیا این کار درستی است که باید تأیید جلالالدین صغیر را داشته باشیم تا بتوانیم وارد روند سیاسی بشویم؟ آنها و سربازانشان از ایران آمدهاند و مردم عراق حرف متفاوتی دارند.
نهرو عبدالکریم گفت: ستاد حسابرسی و عدالت غیر قانونی است و عجیب این است که چگونه این ستاد میتواند به کمیساریای انتخابات دستور بدهد.
سپاه پاسداران در عراق دخالت میکند ولی تا این حد فکر نمیکردیم که اینها دستوراتشان را از تهران بگیرند.
تلویزیون الرافدین(28دی88) گزارش داد: رژیم ایران در پشت حذف تعدادی از جریانهای سیاسی از انتخابات پارلمانی آینده است زیرا آنها با دخالت این رژیم در عراق مخالفت کرده، اشغال میدان نفتی فکه را محکوم کرده و آن را به دست داشتن در انفجارهای خونین بغداد، متهم نمودهاند.
الرافدین افزود: بنظر میرسد انتخابات پارلمانی آینده فرصت گرانقدری دراختیار دولت فعلی قرار داده است که نمیخواهد آنرا از دست بدهد. لذا وارد حذف و ریشه کنی دشمنان و مخالفینش از همه طیفها شد و اتهامات بیهوده و بدون دلیل طرح میکند تا پایههای دولتش که فساد، همه نهادها و ارگانهایش را فرا گرفته است را مستحکم کند. مرحله اول این عملیات در دهم ژانویه بود که ستاد باصطلاح حسابرسی و عدالت تصمیم به حذف 15جریان سیاسی بدون هیچ گناهی از لیست فراکسیونهای شرکتکننده در انتخابات گرفت. اتهام این جریانها تنها دعوت به وحدت ملی، پایان دادن به نفوذ و فساد دولتی، ایجاد عراقی متحد برای همه عراقیان، از بین بردن فساد در دستگاههای دولتی و رها شدن از کنترل و تسلط رژیم ایران و دخالتش در امور عراق میباشد. تصمیمگیری حذف به روشنی نشان میدهد که مخالفت با دخالتهای رژیم ایران در عراق و رد کردن دیکتههای این رژیم پایه این حذف میباشد…