رژیم ایران رسماً طرح انتقال اورانیوم غنی شده به یک کشور خارجی را رد کرد

حکومت ایران به دنبال اتمام مهلت برای پاسخ نهایی به طرح انتقال اورانیوم غنی شده اش به یک کشور خارجی, به رغم آنکه در اواخر اکتبر در وین توافق خود را با آن اعلام کرده بود, شب گذشته با ارائه راه حلهای غیرعملی, رسماً این طرح را رد کرد.
 آمریکا اعلام کرده است در صورت بی نتیجه بودن مذاکرات اتمی آمریکا نهادهای وابسته به دولت ایران و سپاه پاسداران را مورد تحریم قرار خواهد داد.
آسوشیتدپرس 29 دی 88 ـ وین, دیپلوماتها گفتند رژیم ایران روز سه شنبه به رئیس آژانس انرژی اتمی گفته است که پیشنهاد بین المللی که آن را متعهد می کند که اکثر اورانیوم غنی شده اش را که مورد نیاز برای ساخت اتمی است, به خارج بفرستد, قبول نمی کند.

مقامات ایران ماهها رسانه های خبری را به کار گرفته اند تا طرحی را که توسط اکثر قدرتهای بزرگ جهانی حمایت می شود را مورد انتقاد قرار دهد و راههای دیگری را به جای شرط کلیدی آن پیشنهاد دهند. شرطی که طبق آن رژیم ایران باید اکثر ذخیره اورانیوم غنی شده خود را به خارج منتقل کند و تا یکسال صبر کند تا اروانیوم غنی شده به شکل شمش برای به کارگیری در راکتور اتمی به آن باز گردد.
آمریکا و متحدینش ضمن انتقاد از موضعگیری ایران, نأکید کردند که ایران همچنان باید همچنان طرح سازمان انرژی اتمی که در ماه اکتبر در یک جلسه تاریخی ارائه شد, پاسخ بدهد. این طرح در اواخر اکتبر در وین بین ایران, آمریکا, فرانسه, مورد بحث قرار گرفت.
اما دیپلوماتها گفتند ایران حالا به سازمان بین المللی انرژی اتمی, که گفتگوهای وین را هدایت می کرد, گفته است که خواستار یک راه حل آلترناتیو برای این طرح می باشد. راه حل مورد نظر ایران, درخواست کلیدی, مبنی بر انتقال اروانیوم غنی شده, که قبلا روی آن توافق کرده بود, را رد می کند.
گفتگوها در وین پیرامون یک پیشنویس بود که بر اساس آن 70 در صد اروانیوم کمتر غنی شده ایران باید منتقل شود تا ذخیره اورانیوم آن که می تواند غنی سازی بیشتری شود و برای اورانیوم مورد نیاز در سلاح اتمی مورد استفاده قرار گیرد, کاهش یابد.
این اورانیوم بعد از حدود یکسال به صورت شمش بازگردانده می شود, که سوخت مورد نیاز راکتور را تأمین می کند ولی نمی تواند به اورانیوم قابل استفاده در سلاح اتمی تغییر یابد. رژیم ایران همواره اصرار دارد که برنامه اتمی اش برای تولید انرژی با مقاصد صلح آمیز است. 
گروه مذاکره کننده در ژنو شامل آمریکا, روسیه, چین, انگلستان, فرانسه و آلمان بود که در اطراف یک میز با ایران مذاکره کردند. دیپلوماتهای سه کشور از قدرتهای بزرگ روز سه شنبه گفتند پیشنهاد متقابل ایران به سازمان بین المللی انرژی اتمی, اساساً تکرار همان چیزهایی است که به صورت عمومی مطرح شده و بسیار دورتر از انتظارات شش کشور بزرگ می باشد.
دیپلوماتها گفتند که علی اصغر سلطانیه, فرستاده رژیم به کنفرانس ژنو, به آژانس گفته است که ایران فقط در صورتی تبادل اورانیوم را می پذیرد که این تبادل در خاک ایران صورت بگیرد و همزمان انجام شود. چیزی که این تبادل را یک سال به عقب می اندازد و به رژیم فرصت ادامه غنی سازی تا رسیدن به درجه مورد نیاز برای سلاح اتمی را می دهد.