این درعین حال معرف تغییر دریک سیاست قبلی آمریکا درنزدیک شدن به مردم ایران وهدف گرفتن تشکیلات مرتبط با برنامه اتمی ایران است. مقامات اکنون اذعان دارند که تشدید فشار موجب ناراحتی مردم شده است، اما می گویند مردم باید رهبرانشان را برای بیشتر منزوی شدن جمهوری اسلامی مقصر بدانند.
در هفته های اخیر چندین شرکت عمده نفتی، از جمله British Petroleum، Royal Dutch Shell و Q8 به گونه ای ناگهانی قراردادهای خود را با ایران ایر برای تحویل سوخت جت لغو کرده اند.
در نتیجه لغو این قراردادها، تمامی هواپیماهای ایران ایر در پرواز از فرودگاههائی نظیر آمستردام، لندن و استکهلم اکنون مجبورند یک توقف طولانی سوخت گیری در فرودگاهی در آلمان و یا فرودگاهی در اتریش داشته باشند، که Total فرانسه، و یا OMV اتریش هنوز، و احتمالا تا ماه آینده که قراردادهایشان منقضی می شود، به این شرکت هواپیمائی ۶۶ ساله سوخت می رسانند. در آن هنگام ایران ایر مجبور است پروازهای خود را لغو کند، و یا بشدت کاهش دهد.
اقدامات قبلی برای منزوی ساختن رژیم ایران متوجه تشکیلات دولتی مورد ظن در تولید تسلیحات اتمی ، نظیر سپاه پاسداران انقلاب و یا سازمان انرژی اتمی بود. اما تحریم های جدید، که محدودیت های مربوط به فروش فرآورده های پالایش شده نفتی به ایران بخشی از آن است، و نیز فشارهای بیشتر به شرکت ها برای دوری از ایران، اکنون بر بخش خصوصی و مردم عادی اثر می گذارد. به عنوان مثال وارد کردن جنس، از اتوموبیل های لوکس گرفته تا مواد اولیه روز به روز دشوار تر می شود.