روسیه از رد پیشنهاد آژانس اتمی توسط رژیم ابراز تأسف کرد

 سرگی لاوروف روز جمعه طی کنفرانس مطبوعاتی در مسکو اعلام کرد: متاسفیم که ایران فعلا به نظر می رسد که موافقت با فرمولی که در خصوص تولید سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران به آن پیشنهاد شده را ممکن نمی داند.

 خبرگزاری روسیه (2 بهمن 88), "سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه متاسف است که ایران با پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص تولید سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران موافقت نکرده است.

سرگی لاوروف روز جمعه طی کنفرانس مطبوعاتی در مسکو اعلام کرد: متاسفیم که ایران فعلا به نظر می رسد که موافقت با فرمولی که در خصوص تولید سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران به آن پیشنهاد شده را ممکن نمی داند.
 لازم به یادآوری است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در دیدار روز 21 اکتبر در وین که با حضور کشورهای ایران، فرانسه، روسیه و آمریکا برگزار شد، بسته پیشنهادی را ارائه داد که بر اساس آن نحوه ارائه سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران در نظر گرفته شده است.
در پیشنویس توافقنامه آمده است که ماده اولیه برای عرضه سوخت به ایران 1,2 تن اورانیوم با غنای پایین باشد که در مرکز غنی سازی نطنز بدست آمده است، این اورانیوم در روسیه بطور تکمیلی غنی می شود و سپس در فرانسه میله های سوختی آماده می شوند. این بدین دلیل است که رآکتور در تهران توسط متخصصین آرژانتینی بر اساس فناوری های فرانسوی ساخته شده که سوخت آن را در حال حاضر تنها در فرانسه می توان تولید کرد.
در این راستا تهران برای خرید اورانیوم غنی شده از سایر کشورها ابراز آمادگی نمود و همچنین مقامات ایران این را فهماندند که می توانند تنها با ارسال بخشی از ذخایر اورانیومی خود به خارج از کشور موافقت کنند و نیز اعلام کردند که اگر مذاکرات درباره عرضه بی نتیجه پایان یابند، شروع به غنی سازی مستقلانه خواهند کرد.
متعاقبا "محمد البرادعی" مدیر کل وقت آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن اورانیوم با غنای پایین برای حفظ و ارتقای خلوص به کشور ثالثی از جمله ترکیه که ایران روابط حسنه ای با آن دارد، انتقال می یابد. این پیشنهاد بعد از آن مطرح شد که مقامات ایرانی پیشنهاد گروه "1+5" برای انتقال اورانیوم به روسیه را رد کردند.
روز 18 نوامبر "منوچهر متکی" وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که تهران تمایل چندانی ندارد که اورانیوم خود را برای تحویل سوخت به خارج انتقال دهد. وی اطلاع داد که ایران زمانی این معامله را بررسی می کند که اورانیوم خویش را با سوخت آماده در خاک جمهوری اسلامی تعویض کند.