جیمز جفری سفیر آمریکا در عراق اعلام کرد دولت آمریکا از پیشنهاد بارزانی برای تشکیل دولت حمایت می کند چرا که آن را مناسبترین راه کار برای خارج کردن عراق از بحران سیاسی جاری می بیند.
به گزارش تلویزیون الشرقیه در بیانیه ریاست منطقه کردستان آمده است بارزانی، جیمز جفری را در جریان گفتگوهایی که با رهبران عراق جهت گسترش تفاهمات بین آنها انجام می دهد قرار داد، هم چنین بر نیاز عراق به اصل مشارکت ملی شامل مشارکت تمامی طرفها و حذف نشدن هیچ یک از جریانات سیاسی برنده برای اداره کشور طبق قانون اساسی تاکید کرد.
موضعگیری جیمز جفری همزمان با موضعگیری کاخ سفید بود که به گزارش تلویزیون الشرقیه دعوت خود رااز رهبران عراق نسبت به اهمیت دادن به تشکیل دولت متناسب با نتایج انتخابات، تکرار نمود. هم چنین به گزارش تلویزیون العراقیه، بارزانی با ژنرال باربیرو معاون فرمانده نیروهای آمریکایی تشکیل دولت را مورد بحث قرار داد.
در همین حال هانی عاشور مشاور مطبوعاتی العراقیه از نزدیکی بیشتر بارزانی با علاوی خبر داد و اعلام کرد : علاوی و بارزانی هفته آینده دولت مشارکت ملی را ترسیم خواهند کرد وی افزود ابتکار بارزانی هیچ طرفی را به حاشیه نمیراند.
به موازات این تحولات موضعگیری بارزانی علیه دخالتهای تروریستی رژیم و تبلیغات منفی اش علیه کردها از شدت بیشتری برخوردار بود.
روزنامه خبات، ارگان رسمی حزب دمکرات کردستان به تصریح بر این که آنزمان گذشت که فشار تبلیغاتی مشکوک اینچنینی مردم کردستان عراق را ناچار کند از خواستههای خود دست بردارند، با طرح این سوال که چرا رژیم ایران در این شرایط تبلیغات علیه بارزانی را به جریان انداخته، نوشت: مردم ایران بهتر از ما میدانند که جمهوری اسلامی آزادی بیان را برای کسی مشروع نمیدانند، بلکه هر خبر و ادعایی، هدف خاص سیاسی این رژیم را در پشت خود دارد.
روزنامه خبات نوشت: شبکه خبر و رسانهها و روزنامههای ایران به وضعیت ناهنجار مردم خود بپردازند و به فکر دهها مشکل داخلی خود باشند. نه اینکه به تکرار ادعاها برای تضعیف جنبش مردم کردستان عراق بپردازند. آیا اگر ضرری هم به اقلیم کردستان وارد شود دردهای مردم ایران را علاج میکند؟ مردم ایران چه سودی از توپبارانکردن مناطق کردستان عراق بردهاند؟ مشخص است که رژیم ایران با این اعمال افکار عمومی مردم خود را مشغول میکند و نه چیز دیگر! ارگان رسمی حزب دموکرات کردستان در ادامه بر ناکامی رژیم ایران در این تشبثات تاکید کرد و نوشت: آنزمان گذشت که فشار تبلیغاتی مشکوک اینچنینی مردم کردستان عراق را ناچار کند از خواستههای خود دست بردارند.
بازتابهای منفی علیه سفرهای ناکام مالکی به کشورهای منطقه هم چنان بخشی از خبرهای قابل توجه بود نیویورک تایمز سرمقاله خود را به انتقاد از مالکی اختصاص داد و نوشت نوری مالکی به رهبران کشورهای منطقه قول سپردن پروژه های بزرگ تولیدی داده است تا به علاوی فشار بیاورند نخست وزیری وی را قبول نماید. نیویورک تایمز با انتقاد از نوری مالکی نوشت: مالکی به جای اینکه به کشورهای منطقه قول پروژه بدهد، جا دارد همه تلاش خود را به گفتگو با علاوی و جریانهای دیگر به منظور عبور از بحران معطوف دارد.
تلویزیون الجزیره در گزارشی از سفر مالکی به ترکیه گفت در دیدار مالکی آنکارا خواستار تشکیل دولتی متشکل از همه ترکیبهای مردم به دور از نژادگرایی و مذهب گرایی شد. الجزیره در باره سفر مالکی از جمله به ایران و ترکیه افزود: ناظران معتقدند که دیدار مالکی برای دادن چراغ سبز به این کشورها برای دخالت در امور عراق است
درهمین حال اسامه النجیفی از رهبران العراقیه دولت مالکی را متهم کرد که به کشور عراق و روابط خارجی آن، ضرر رسانده است. و تلویزیون الشرقیه از رسوایی دیگری در رابطه با تلاشهای مالکی برای ماندن در قدرت خبر داد و گفت: نوری المالکی 15 تن از محکومین به اعدام از اعضای جیش المهدی را آزاد کرده است. بنا به این گزارش مقامهای سیاسی در بغداد گفتند عفو و فرار 15عضو جیش المهدی از زندان در کادر معامله ای برای تجدید نخست وزیری مجدد نوری مالکی صورت گرفته است».