براساس این گزارش، رشد اقتصادی دنیا کماکان به کندی پیش میرود. در این میان آمریکا با 2.6 درصد رشد درتولید ناخالص داخلی وضعیت بهتری را نسبت به سال گذشته داشته است. کشورهای منطقه یورو نیز به دلیل بحران یونان و اسپانیا رشد تولید ناخالص داخلی 1.7 درصد را به ثبت رساندهاند. براساس گزارش صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی آسیا با 9.4درصد بالاترین رشد گزارش شده است.
این گزارش میافزاید؛ در منطقه خاورمیانه تولید ناخالص داخلی ایران تا پایان سپتامبر(شهریور 89) 1.6 درصد بوده است. این درحالی است که کشورهایی مانند عربستان با 3.4 درصد و عراق با 2.6 درصد رشد تولید ناخالص داخلی وضعیت نسبتا بهتری را در بین کشورهای تولید کننده نفت دارند.
در میان شاخصهای اقتصاد کلان، تولید ناخالص داخلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. زیرا نه تنها بهعنوان مهمترین شاخص عملکرد اقتصادی در تجزیه و تحلیلها و ارزیابیها مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه بسیاری از دیگر اقلام کلان اقتصاد محصولات جنبی محاسبه و برآورد آن محسوب میشود.
در بخش رشد تراز حساب جاری گزارش صندوق بین المللی پول، ایران تا سپتامبر 2010 رشدی به میزان 4.2 درصد را به ثبت رسانده که در مدت یاد شده این رشد برای عربستان 6.7 درصد، عراق منفی14.4درصد و برای ترکیه این رقم منفی 5.2 درصد گزارش شده است.