تعداد متقاضیان پناهندگی ایرانی در آلمان در سال گذشته 43 در صد افزایش یافته است

شمار متقاضیان پناهندگی از آلمان در سال ۲۰۰۹ افزایش داشته است. ایران از نظر تعداد درخواست پناهندگی در مقام چهارم و از نظر شمار پذیرش درخواست‌ پناهندگی در مقام دوم است. تقاضای پناهندگی شهروندان ایرانی از آلمان، نسبت به سال قبل ۴۳ درصد افزایش داشته است.
 سایت رادیو آلمان 2 دی 88: شمار متقاضیان پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۰۹ میلادی در مقایسه با سال‌های پیش از آن رشد چشمگیری داشته است. اداره‌ی فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان اعلام کرده است که در سال ۲۰۰۹ تقریباً ۲۷۷۰۰ درخواست پناهندگی دریافت کرده است که رشد ۲۵ درصدی در مقایسه با سال قبل را نشان می‌دهد. اما با توجه به این افزایش، درخواست پناهندگی از کشور آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، همچنان در سطح پایینی قرار دارد. شمار پناهندگانی که ده سال گذشته از این کشور تقاضای پناهندگی کردند، ۱۰۰ هزار تن بوده است. این درحالی است که در سال ۱۹۹۲ این رقم به ۴۴۰ هزار تن می‌رسید.
بیشترین مهاجران، پناهجویان افغانی هستند
اداره‌ی فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان، علت افزایش درخواست پناهندگی از آلمان را، بیش از همه افزایش ورود پناهجویان افغانی به آلمان دانسته است. بر پایه‌ این گزارش در سال گذشته ۳۳۷۵ شهروند افغانستان از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند که ۲۷۰۰ تقاضا بیش از سال گذشته است و افزایش ۴۰۰ درصدی را نشان می‌دهد. در بخش دیگری از این گزارش به افزایش متقاضیان پناهندگی از ایران، نیجریه و هند اشاره شده است. سازمان کمک‌رسانی به پناهجویان در آلمان با نام «پرو اسایل), وضعیت دراماتیک در کشورهای مبدأ" را عامل افزایش پناهجویان می‌داند.
رشد ۴۳ درصدی مهاجرت از ایران
در سال گذشته ۱۱۷۰ تن از ایران تقاضای پناهندگی کرده‌اند که نسبت به سال ۲۰۰۸، رشدی ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد. ۴۸ درصد از درخواست‌کنندگان، به عنوان پناه‌جو شناخته شده‌اند، ولی تنها با ۷ درصد به عنوان پناهنده به رسمیت شناخته شده و بیش از ۴۰ درصد «دولدن» می‌شوند یعنی "تحمل" می شوند. کسانی که این نوع اقامت را دارند، از حقوق مشابه با کسانی که با درخواست پناهندگی‌شان موافقت شده، برخوردار نیستند.
ایران از نظر شمار درخواست‌های پناهندگی از آلمان پس از کشورهای افغانستان، عراق، ترکیه و کوزوو در مقام چهارم است. 
وزارت کشور آلمان در سال ۲۰۰۹، بیش از هشت هزار متقاضی را به عنوان پناهنده به رسمیت شناخت که بیش از ۵۵۰۰ تن از آنها پناهندگان عراقی بودند. به تشخیص مراجع ذی‌صلاح، برای ۱۶۱۱ تن از متقاضیان پناهندگی به دلیل احتمال مجازات مرگ یا شکنجه در کشورشان در صورت بازگشت،  دستور ممنوعیت استرداد پناهجو به کشور مبدأ، صادر شد. گفتنی است که در این سال تقاضای پناهندگی بیش از ۱۱ هزار متقاضی نیز پذیرفته نشده است. 
سیاستی دوگانه؟
آلمان از برخی دیگر کشورهای اروپایی از نظر پذیرش پناهجو فرسنگ‌ها فاصله دارد. سازمان  حمایت از پناهندگان با انتقاد از سیاست‌های مربوط به پذیرش پناهجو در این کشور، اشاره می‌کند که پناهجویان در آلمان در مقایسه با کشورهای دیگر اروپایی برای یافتن پناه، از شانس کمتری برخوردارند. به گفته‌ این سازمان "مجموع نرخ پناه‌دادن" در سال ۲۰۰۹ به ۳۳ درصد رسیده است که در سال ۲۰۰۸ سی و هفت درصد بوده‌است. سازمان کمک‌رسانی به پناهجویان در آلمان، این رقم را غیر قابل قبول می‌داند.
این سازمان در ادامه‌ انتقاد خود از عملکرد دولت در قبال مسائل پناهندگی، می‌افزاید، دولت آلمان از یک سو در برنامه‌های پذیرش پناهجو در سطح بین‌الملل شرکت کرده و پناهجویان عراقی را پناه می‌دهد و از سوی دیگر از شهروندان عراقی پناهجویی که سال‌هاست در آلمان به سر می‌برند، حفاظت خود را دریغ می‌کند. این سازمان با اشاره به وضعیت نابسامان عراق، خواهان دادن پناه‌دادن به پناهجویان عراقی شده است.